Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Jablan je napisao/la:Ja imam bruce 10kg i 2m lanca pa špag ali mi je brod 2,5 tone pa je možda preslabo.
Uglavnom kad puše imam problema. Možda je u tome stvar šta amiklic govori da mu treba vremena da se zakopa ali mu vjetar ne dozvoljava. Ne znam!
Ako ima šta bolje rado bih promjenio a ovo ostavio za pomoćno.
Nino je napisao/la:Jablan je napisao/la:Ja imam bruce 10kg i 2m lanca pa špag ali mi je brod 2,5 tone pa je možda preslabo.
Uglavnom kad puše imam problema. Možda je u tome stvar šta amiklic govori da mu treba vremena da se zakopa ali mu vjetar ne dozvoljava. Ne znam!
Ako ima šta bolje rado bih promjenio a ovo ostavio za pomoćno.
Malo ti je to kadene. Moj je brod tezi i nisan ima problema.
I dok san ima Galeba ima san Bruce od 7,5 kg i 60 metri kadene - no problemas.
Za visu travu je istina za Bruce, dok se ne docepa dna.
Ima san Danfort u originalu ali mi je zaora dva puta i zaminija san ga za Bruce.
A za u ribe strogo macak.
MURTER 600 je napisao/la:Možda griješim ali do sada nisam vidio da je itko spominjao dubinu na mjestu sidrenja i prema dubini dužinu sidrenog konopa ili
kadene(minimalno 1 prema 3)
baraba je napisao/la:mačak sidro za ribolov je ok, ali ne smije se koristiti na stjenovitom terenu osim ako možete zaroniti po njega. zaglavi se ispod grote i ne može se otkačiti.
som je napisao/la:Pa nismo pitali kako se sidri i koliko kadene to je za prvi razred osnovne.Bar ja ne.Nije meni problem kako se usidriti , osim toga to radim već 40 i koju godinu i ne spadam u one koji nakon bacanja sidra rone i provjeravaju jel ukopano.Zanima me kako ti to provjeravaju zimi. To je inače dosta jednostavno ako drži onda je a ako ne onda nije.Netreba za to roniti. Nisam zadovoljan s trenutnim sidrom i pokušavam doznati kako je drugima pa da vidim koje staviti ili koja staviti u brod.Čuo san da ima dosta loših kopija Brucea i da je možda u tome problem ali nisam siguran meni moje skroz normalno izgledA.
Nino je napisao/la:baraba je napisao/la:mačak sidro za ribolov je ok, ali ne smije se koristiti na stjenovitom terenu osim ako možete zaroniti po njega. zaglavi se ispod grote i ne može se otkačiti.
Baraba,
zato se i koristi macak. Vezes ga za bitu pa po gasu. Tondin se izravna i to je to. Posli ga ponovo skrivis kako je bija pa ponovo. Ako ti bilo koje drugo sidro zadije o grotu pisi propalo.
Nino je napisao/la:["]
Pa kad znas kako se sidri sta onda filozofiramo. Ja san posta svoje misljenje iz dobre namjere a ne da se sere po njemu.
To sta sidris 40 godin neznaci da se znas sidrit. Svako koji put zasere. I ja isto i nije me sram.
To sta zaronin (po koji put, a da si i ti to ucinija vidija bi kako ti sidro cini na kojem dnu bez da otvaras wikipediju) je zato jer me interesira, jer ocu znat neke stvari jer ocu vidit sta mi to drzi zivotnu ustedjevinu dok hrcen u kabini. A zimi necu, neboj se, ic ronit radi toga. Pustit cu 10 metri kadene vise i to je to.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.