bluestar murter 600

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: bluestar murter 600

PostPostao/la MURTER 600 » 16. 08. 2010. (21:39)

Berti mislio sam te nazvati na mobitel no sada ti kažem da možeš doći kako si napisao za jedan mjesec pa možeš isprobati
plovilo ali ja ću se i dalje ravnati po ekipi i savjetima od Nanija jer imam tri godine garancije!
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la gonič zmajeva » 16. 08. 2010. (21:46)

Murter 600 hvala na dojmovima o brodu :thumbup: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la massa.st » 08. 09. 2010. (09:34)

i mene je takodjer zainteresira ovaj brodic..............ima par dana je izlozen ispod Citroena Ivancica u Splitu..........bijele boje sa osnovnom opremom i osnovnim motorom nanni 21 ks cijena sa PDV-om 120000 kn, tako ako koga zanima moze otici gore i sve vidjeti.............

procitao sam sve 103 stranice i nisam uspio nista pametno o brodu procitati samo prepucavanja..................nista cekat cemo sajam u sibeniku pa cu valjda nakon sajma biti pametniji............ :D :D :D
massa.st
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PostPostao/la zagor » 10. 09. 2010. (13:35)

ovo lito u prvic luci vidija sam murterino u moru i proseta sam malo po brodu i osim sta je lipa linija,brod je i izuzetno stabilan,sa mojih 125kg sta sam na bandu i brod se vrlo malo nagnija,sve u svemu brod je ok,a sad dali vridi te pare to je stvar koliko ko ima u djepu,ali opcija kit i dobar polovni motor cca 30-40ks je pun pogodak kome triba brod za u ribe,koju djitu i da ne pazi oce li mu ga lignja isporkat brod je u toj klasi no1. meni je brod osobno lip,a da ima ovakva linija ali duzine oko 8m i 2.70 sirine vjerovatno bi ga kupija.
zagor
Korisnik baniran

PostPostao/la marselomm » 10. 09. 2010. (14:49)

Poznan tog čovika u prviću i na brod nema zamjerki. Ima ugrađenog nanni 21 ks.
marselomm
Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la chomli » 10. 09. 2010. (14:56)

Zagore, pusti murtera, nego ti odi na temu nautica 650 i pričaj nam o tvojim litnjim iskustvima. Nabaci koju novu sliku i tako :thumbup:
chomli
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la macro » 10. 09. 2010. (15:44)

2 su se ukazala u makarskoj. brod ok izgleda osim onih degutantnih vrata natkabine :thumbdown:
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la s-alex » 10. 09. 2010. (22:38)

Lijep pozdrav svima! Vec prilicno dugo pratim ovu temu oko Murtera 600 ili ti Murterina 21. Evo doticna tema me konacno ponukala i na clanstvo na forumu :D ... Vlasnik sam doticnog plovila vec 6 mjeseci i dopustite nekoliko dojmova o ovom brodu. Moj je sa motorom nanni od 21 ks, do sada 100 radnih sati bez ikakvih problema. Vozim ga uglavnom na 3400 o/min i pri tim okretajima po mirnom / malo valovitom moru imam konstantnu briznu od 6.5 cv i potrosnju od 2.5 l/h; po istim vremenskim uvjetima na 3600 o/min konstantna brzina od 7.1 cv i potrosnja od 3 l/h, i pri maximalnih 3800 o/min brzina od 8 do 8.4 cv (maximalno izmjerena) sa potrosnjom od oko 4 l/h. To bi bilo glede motora. Za svoju velicinu brod je izrazito stabilan ako ne i najstabilniji u klasi, sto se tice ponasanja na moru - nemam zamjerki, prosao sam s njim od Istre do Kornata nekoliko ljetnih neverina i umjerene podvelebitske bure - bez problema. Komotan je za boravak dvije osobe na nekoliko dana pa cak i tjedana. Sada o zavrsnoj obradi: vrata natkabine u kombinaciji sa poklopcem motora su katastrofalno izvedena, jedina alternativa je ugradnja kliznih vrata i snizavanje poklopca motora (na tome cu poraditi uskoro), elektricne instalacije - katastrofa, sve instalacije sam promijenio te ugradio razvodne ploce, galvansku zastitu... Gelcoat nadvodja - dobar, ispod vodene linije - prolazna ocjena, po mojoj ocjeni antiosmozna zastita ide pod obavezno prije prvog primera / antifoulinga. Inace sve u svemu omjer ulozenog / dobivenog = vrlo dobro, pod uvjetom da se izdvoji nekoliko tisuca kuna za radove na poboljsanjima navedenih nedostataka.
s-alex
New Entry

Tip plovila: SAS Vektor 950; Drvena pasara 5m

PostPostao/la Mali Dabar » 11. 09. 2010. (07:46)

Nekidan sam prvi puta bio na tom brodu.
S-alex je dobro napisao.ali ima jos detalja.
Brod je placen 120 000 kn s Nani 21 ks.
Za onoga tko nije nikada imao brod to dobro izgleda,ali samo izdaleka.
Idemo izvana :
Podvodni dio katastrofalan gelcoat,komplet paucina,jeli povukao poliester ili los kalup ,vidjet cu na drugom modelu kada ga vidim.Spirun,nije za ljude.
Krmena platforma premala,prelidero,imas osjecaj da ce se polomiti kada stanes !
Bokostitnica bijela ,za dvije godine ce pozutiti da se moze slobodno mjenjati !
Ulazimo u brod !
Prvi pogled na vrata : bolje da ih nema,falili su miru do kutije pa su dozuntavali materijal,brage su metalne,izist ce ih ruzina za pola godine !
Mista ima u kokpitu onako,jednostavan je za odrzavanje,kabina dosta ok,ali kontrastampa na spoju prozora puknuta od vrha do dna,a novo ! Bode u oci nemilo !
Nema zastitnog ruba oko pultica,nemozes ni mobitel baciti iznad timuna da ne odleti !
U kabinu se nisam zavlacio,jer je bilo nabacanih stvari da ne kopam coviku.
Dignem poklopac motora,nema nikakve bragice ili slicno,fermano s nekvim letvicama i serafima da ne ide naprid-nazad,livo-desno,katastrofa,tako ni u vrticu dica vise ne rade.
Motoric je tu nabacen ,nema se sto reci.
Kolumba preduboka,prazna,tko ce je ocistiti ili izvaditi kljuc ako upadne unutra.
Kaljuzna pumpa na pola kolumbe najjeftilnij Lalizas,Rule je hebiga 2 kune skuplji.
Zavrsna ruka plastike ,valjano katastrofa ,mat strsi na sve strane,da savuces ruku,nebi je izvadio vise.
Da bi se to prekrilo,islo se premazati gelcotom ili topcoatom,ali je toliko razrijeden da se napravilo sr@**e kao da se poprskalo dobro razrijedenim jupolom.
S desne strane i ljeve motora veliki neiskoristeni prostor, prijedlog da se otvore portela,pogledas ispod ,upola ukasirana jelova zidarska daska-katastrofa !
Ajmo viti timun: unutra sve zaliveno plastikom,teski fuseraj,znate kada se ide plastikom nesto presvuci pa se mat vraca natrag,onda ga sibnes preko svega,a ono se usi zafrcu ! Uzas !!!
Kormilo ,nema donje stope,dusu dako za skupit i najtanji konop ili kavical i ode timun !!!
Ima toga jos ,ali to je bio brzinski pregled od 5 minuta,nisam tio coviku ubiti veseje !

Uglavnom kupac je prezadovoljan ne zato jer je brod dobar nego zato sto on pojma o tome nema !
On je sada u svome filmu,nedostatke mozda nikada nece ni vidit jer neki ljudi jednostavno ne vide takve stvari.
Tako da ce taj brod uvijek imati kupaci i oni ce ga hvaliti, ali ???

Da ne nalazim samo mane,za pohvalu je uzdignuta kabina,na slici izgleda bezveze,ali ima funkciju kada se sjedi i ulazi u brod da se ne mora pognuti glava.kabina je komplet u kontrastampi i to dobro izgleda,ali kontrastampa je tu da se prikrije kalup,mogu misliti sto je ispod,kada je oko motora onako !

Konstrukciski brod je ok i mislim da ce dobar biti na moru !
zakljucak za mene da je brod dobar za onoga tko nikada nije imao brod i nezna sto je to,na moru je dobar,ali zavrsna obrada katastrofa,toliko propusta da si ni jedan od domacih brodograditelja to sebi ne moze dopustiti.
Da je netko od njih napravio takav fus zvonilo bi na sva zvona, ovako je to vrhunski proizvod za navodno "male novce"

Ali kada se sve zbroji i oduzme ?
A i vrime ce pokazati svoje !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la massa.st » 11. 09. 2010. (08:03)

napokon neka pametna napisana od vlasnika broda...............

jako mi je drago sto si napisao svoje dojmove o brodu.........moji doma i ja smo se odlucili kupit novi brod i izmedju ostalih u uzem izboru je i murterino21..................brod mi izgleda najljespe od svih ostalih sto sam gledao a i najveci je, tako da za iste pare dobijam veci i ljespi brod.........................sada imam par pitanja za tebe................gledali smo mi i najosnovniji motor ali mislimo da je mozda malo preslab za taj brod, sada mozes li mi reci sa koliko ljudi u brodu su testira brzine o koji si pisao, cua sam da je dosta bucan taj motor od 3 cilindra, moze modza tu koju rijec.

ja nisam neki strucnjak za brodove i nisam picajzla tako da mi smeta svaki detalj koji su forumasi vec prije spominjali, jedino sto sam i ja odmah prijmetio je ona slampava vrata...................kako mislim napraviti klizna vrata kada mu je 1/3 poklopca motora u kabini a ostalo van kabine?????

moze koja slika???
massa.st
Old Senior Member

PostPostao/la s-alex » 11. 09. 2010. (11:36)

massa.st je napisao/la:napokon neka pametna napisana od vlasnika broda...............

jako mi je drago sto si napisao svoje dojmove o brodu.........moji doma i ja smo se odlucili kupit novi brod i izmedju ostalih u uzem izboru je i murterino21..................brod mi izgleda najljespe od svih ostalih sto sam gledao a i najveci je, tako da za iste pare dobijam veci i ljespi brod.........................sada imam par pitanja za tebe................gledali smo mi i najosnovniji motor ali mislimo da je mozda malo preslab za taj brod, sada mozes li mi reci sa koliko ljudi u brodu su testira brzine o koji si pisao, cua sam da je dosta bucan taj motor od 3 cilindra, moze modza tu koju rijec.

ja nisam neki strucnjak za brodove i nisam picajzla tako da mi smeta svaki detalj koji su forumasi vec prije spominjali, jedino sto sam i ja odmah prijmetio je ona slampava vrata...................kako mislim napraviti klizna vrata kada mu je 1/3 poklopca motora u kabini a ostalo van kabine?????

moze koja slika???

Evo Massa da ti pomognem koliko mogu... Motor od 21 ks definitivno nije preslab za tu velicinu / tezinu / vrstu broda. neka te ne bune besmislice i nebuloze pojedinaca koji misle da imaju bolji brod ako natrpaju enormnu kolicinu konjskih snaga i kojima se pojam kvalitete broda i martimnih sposobnosti mjeri u KS ili KW. Znaci 21 ks nije preslab, ali ako zelis savjet ja bih osobno stavio Nanni N4.38 ks, sto je po meni ideala za ovaj brod. Mozda bi neka zlatna sredina bila Nanni N3.30, ali gledajuci s tehnicke strane za malu razliku novca dobijes 4 cilindra, znaci manje buke, manje vibracija, rastereceniji motor itd... U odnosu na nanni 21 ks ovaj sta sam ti naveo od 38 ks je neznatno veci (oko 10 cm vislji i otprilike toliko duzi) tako da se nije puno izgubilo na prostoru oko motora koji ti je ubuduce bitan glede spremista a i samog pristupa odrzavanju motora. Da ti budem iskren kad bih opet kupovao taj brod mislim da bi se odlucio za taj motor i to je to - ideala, sve ostalo preko tog motora je bacen novac. Samo da dodam, nemoj misliti da reklamiram nanni, ali u toj cijeni broda neces dobiti povoljnije niti jedan motor na hr trzistu. Iz osobnih iskustava ti mogu reci da je nanni uz minimalna odrzavanja jako zahvalan motor i mogu ti samo navest moju drugu opciju motora u toj kategoriji a to je Perkins - JLM Perkovic.
Pitas za vibracije i buku, motor od 21 ks je sasvim ok, znaci u odnosu na konkurenciju nikakvih nedostataka, cak mogu reci da je sto se tice vibracija cak i za klasu bolji od konkurencije. Znaci prevedeno, u voznji nikakvih smetnji glede buke ili vibracija...
Brzine koje sam testirao su bile sa dvoje ljudi i punim opterecenjem (60 - tak litara nafte; 40 litara vode; 70-tak kg opreme) te sa opituranim dnom (dvije ruke anti osmoze, dvije ruke primera, dvije ruke samopolirajuceg copera).

Pitas za vrata? He, he, to ce uskoro biti moj vlastiti projekt... vise o tome kad bude gotovo.
Jos bih se nadovezao na ono sto je mali dabar napisao, kvaliteta izrade varira od broda do broda u sto sam se i osobno uvjerio usporedjujuci moj i ostatak 'flote' koja je bila u Zagrebu. Vidio sam i malo bolje izvedenih od moga ali i puno gorih...
Nadam se da sam ti pomogao...
Slike cu staviti uskoro.
s-alex
New Entry

PostPostao/la massa.st » 11. 09. 2010. (12:07)

zahvaljujem na odgovoru................naravno da si mi pomogao...............iako cu vjerovatno biti pametniji nakon sibenskog sajma................iako u nekom cijenovom razredu brodova koji ja gledam u uzoj opciji su mi ostali graso 19 i murterino 21, murterino je metar veci (a cini mi se da to i nije tako malo).......sta se tice tih detalja koji nisu bas najbolje izvedeni kroz koristenje se sve to moze porjesavat, iako mislim da na svakom brodu koji kupim uvijek ima detalja koje se mora sebi prenamjenit...........mozda skupim koju ideju i od tebe........... :D :D :D
massa.st
Old Senior Member

PostPostao/la s-alex » 11. 09. 2010. (12:28)

massa.st je napisao/la:zahvaljujem na odgovoru................naravno da si mi pomogao...............iako cu vjerovatno biti pametniji nakon sibenskog sajma................iako u nekom cijenovom razredu brodova koji ja gledam u uzoj opciji su mi ostali graso 19 i murterino 21, murterino je metar veci (a cini mi se da to i nije tako malo).......sta se tice tih detalja koji nisu bas najbolje izvedeni kroz koristenje se sve to moze porjesavat, iako mislim da na svakom brodu koji kupim uvijek ima detalja koje se mora sebi prenamjenit...........mozda skupim koju ideju i od tebe........... :D :D :D

Slazem se, na svakom brodu bilo kojeg proizvodjaca postoji jos brdo detalja koje covjek doradjuje prema osobnim potrebama / zeljama... e sad tu je jedino pitanje s koliko sredstava raspolazemo za 'prilagodbu' novog broda... ;) .
Ako pitas Graso 19 ili murterino, uzmi radje murterino. Ako pitas Graso 20 ili murterino e onda Graso 20. Samo onda pricamo o masnoj razlici u cijeni... pa se postavlja pitanje je li to vise ista klasa ili nije...
Ideja kod mene ne fali, moga murterina sam doveo gotovo do savrsenstva (nakon mjesec dana u garazi, cca preko 200 radnih sati na njemu) mogu reci da imam brod s kojim sam zadovoljan i koji mi se nakon 4 mjeseca koristenja pokazao sasvim ok a jos uvijek sam sa svim ulozenim ostao ispod donje cjenovne granice te klase brodova.
15082010318.jpg
s-alex
New Entry

PostPostao/la chomli » 11. 09. 2010. (12:29)

massa.st je napisao/la:iako u nekom cijenovom razredu brodova koji ja gledam u uzoj opciji su mi ostali graso 19 i murterino 21, murterino je metar veci (a cini mi se da to i nije tako malo)..

Murterino nije metar duži, mislim čak da su iste dužine.
chomli
Senior Member

PostPostao/la chomli » 11. 09. 2010. (12:33)

s-alex, brod ti super izgleda al smanji malo sliku :D
chomli
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: BEREKIN i 17 gostiju.