Postao/la mali od palube » 07. 09. 2010. (14:05)
Moja ljepša polovica (ne smijem napisati "ružnija" jer ću opet dobiti packe) nije htjela da razlika u visini kokpita i kabine bude prevelika, jer joj je duboko silaženje u kabinu klaustrofobično. Tako je otpala krmena kabina ispod kokpita, ali zato se podnica u kokpitu diže među sjedišta i tako nastaje ležaj koji je na najširem mjestu cijela 2 metra. Dvoje odraslih i jedno dijete spavaju k'o bebe. Iz iskustva znam da se u kokpitu najljepše spava. Problem je kad počne padati kiša, onda se sve tende na brzinu zatvaraju...
Inače, taj je ležaj 220 cm dugačak, pa iznad uzglavlja još ostaje mjesta da se može izaći iz broda, a da se pri tome ne gazi po glavama onih koji u kokpitu spavaju. Više fotki imaš na... čini mi se 139. strani ove teme. Tamo je složen i taj ležaj u kokpitu.
Zapravo, za silu na brodu komotno može spavati 6 odraslih osoba i dvoje djece. 2+1 u pramčanoj kabini, dvoje u glavnoj kabini i 2+1 u kokpitu. I još uvijek se može prolaziti kroz cijeli brod... ići na WC ili van na rivu.