Kvarnerski zaljev

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Kvarnerski zaljev

PostPostao/la emils » 03. 09. 2010. (11:27)

"Osinje gnijezdo!!!" 8-)
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la ab ovo » 03. 09. 2010. (11:30)

Ne smiješ uloviti dva zubaca od 6 kg. Jednog i NEMA VIŠE PANULE U MORE!!!!
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la pjacal » 03. 09. 2010. (11:33)

gonič zmajeva je napisao/la:
pjacal je napisao/la:A kako bi bilo da se odredi lovostaj ili moratorij na ribolov u trajanju od 2 godine ?

Bi li to pomoglo ????

To je nemoguće. Sjeti se sebe kakav si bio prije x godina i zamisli da ti je netko tada rekao ne smiješ loviti 2 god. Po meni bi puno pomoglo da se samo pojačaju kontrole ljeti. I po danu i po noći. Sve šta nema propisani sinjal diži itd. I odredit zone stroge zabrane ribolova. kad se koga uvati da lovi tamo sve mu uzet. I brod i arte i dozvole ako ih je imao. Vratit lovostaje za sve riblje vrste i isto tako uzet arte,brode i dozvole. Da je zakon stroži i da se provodi kako triba obnovija bi se riblji fond časkom.

Još i osvrt na plaćanje i lovljenje. Po tebi bi znači netko šta ima love po moru moga radit šta je njega volja. Evo pare i idem bacit par km nečeg u more. Ja bi isto više volija da se te grube užance sa kopna ne prenesu na more.

Gonioče u pravu si , podržavam , zone stroge zabrane već postoje al za koće , npr. Kvarnerski je zaljev podjeljn po pola , od1.4.do 1.10 love sa istočne strane od crte razdvajanja a od 1.10. do 1.4. slijedeće godine na zapadnoj. NIJE DOVOLJNO !

Kako je moguće da su koču izbacili potpuno iz Velebitskog Kanala ?

Tu ja vidim riješenja , neka ljudi love al PO ZONAMA . Lovostaj tu , pa lovostaj tamo u cik-cak .

Bilo bi pomaka na bolje 100% .

Što se tiče plačanja , na žalost takva su pravila u modernom društvu ( nemaju svi kuću na Pantofščaku , zar ne ? )
Pitura ne znači nužno zaštita !
pjacal
New Entry

PostPostao/la pjacal » 03. 09. 2010. (11:35)

ab ovo je napisao/la:Ne smiješ uloviti dva zubaca od 6 kg. Jednog i NEMA VIŠE PANULE U MORE!!!!

Dobraaaaaaaaaaa , grohotom se nasmijah , ha ha ha ha ha
pjacal
New Entry

PostPostao/la gavijal » 03. 09. 2010. (11:38)

Pape je napisao/la:
gavijal je napisao/la:Ja mogu reci da u mjestu gdje ja ljetujem 90% ljudi devastira more i kukaju kako ribe nema, boli ih kita, bitno da je mukte i jestivo, kad veliš nekaj ti se smiju jer si kao kreten koji je platio 480 kn dozvolu, fura samo dvije udice, baca malu oradu u more (kad se moga tako fino lešat) utd..Tako da je ovaj dotični gospodin barem priznao kaj se radi globalno i kaj radi velika vecina ljudi. Boli njih sve za more dok su škrinje pune, a legaliste prikazuju kao "ridikule"

...ja ne znan te tvoje miščane, ali evo recimo moji miščani su skroz obrnuto, ne da ti bog da skuže da nemaš dozvolu, jeba si ježa uzduž i popriko... i svi isto love, niko ne baca kilometre parangala, mriža, nego šta ulove to i izidu...nešto sitno prodaju ako se nađe kakvi višak i to samo liti kojem gostu, al to su tako mizerne količine (najviše koja ušata, ugor, tabinja)....međutizim dok su bila tri-četiri profija u mistu, jebate nisi moga bacit tunju a da ne zadiješ o mrižu, parangal, potaracaše sve živo, a po moru si vozija slalom ko Janica među kavicalima....ovih par godin odkad in se "ne isplati" te su odjavili obrtnice...sve je živnilo na poštama i to je činjenica....a da je neko od miščana branija nekome da lovi na toj i toj punti, vali, braku...nein...al skuže li da si bez dozvole....e onda nastanju sr@**a...brodi idu šoto, ili put pučine, italije, oprema po moru se trga, nestaje....pa se ti pajdo misli....

Pohvalno za tvoje mijesto, ali eto moja su iskustva u mjestu gdje ja ljetujem drugacija, a druzim se sa puno lokalaca jer mi je draga od tamo recimo. Murija ne zalazi nikad, vrša kao u prići, mreža isto, pa bacaju parangal u samoj luci kaj mi nije bilo jasno. Svaki put kad bi otišli u goste ja bi bio " glupi purger " sa dozvolom a niti parangale niti mreže ne bacam, koliko bi ja to morao ribe dici na fermu da opravdam tih 450 kn i sl.
gavijal
Senior Member

PostPostao/la pjacal » 03. 09. 2010. (11:39)

emils je napisao/la:"Osinje gnijezdo!!!" 8-)

Nije ni na Jadriji ili Jadrtovcu bolje , nesmije spominjat Žirje !!!! :D
pjacal
New Entry

PostPostao/la macro » 03. 09. 2010. (11:41)

pjacal je napisao/la:
ab ovo je napisao/la:Ne smiješ uloviti dva zubaca od 6 kg. Jednog i NEMA VIŠE PANULE U MORE!!!!

opet si usra motku :lol:
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la pjacal » 03. 09. 2010. (11:44)

gavijal je napisao/la:
Pape je napisao/la:
gavijal je napisao/la:Ja mogu reci da u mjestu gdje ja ljetujem 90% ljudi devastira more i kukaju kako ribe nema, boli ih kita, bitno da je mukte i jestivo, kad veliš nekaj ti se smiju jer si kao kreten koji je platio 480 kn dozvolu, fura samo dvije udice, baca malu oradu u more (kad se moga tako fino lešat) utd..Tako da je ovaj dotični gospodin barem priznao kaj se radi globalno i kaj radi velika vecina ljudi. Boli njih sve za more dok su škrinje pune, a legaliste prikazuju kao "ridikule"

...ja ne znan te tvoje miščane, ali evo recimo moji miščani su skroz obrnuto, ne da ti bog da skuže da nemaš dozvolu, jeba si ježa uzduž i popriko... i svi isto love, niko ne baca kilometre parangala, mriža, nego šta ulove to i izidu...nešto sitno prodaju ako se nađe kakvi višak i to samo liti kojem gostu, al to su tako mizerne količine (najviše koja ušata, ugor, tabinja)....međutizim dok su bila tri-četiri profija u mistu, jebate nisi moga bacit tunju a da ne zadiješ o mrižu, parangal, potaracaše sve živo, a po moru si vozija slalom ko Janica među kavicalima....ovih par godin odkad in se "ne isplati" te su odjavili obrtnice...sve je živnilo na poštama i to je činjenica....a da je neko od miščana branija nekome da lovi na toj i toj punti, vali, braku...nein...al skuže li da si bez dozvole....e onda nastanju sr@**a...brodi idu šoto, ili put pučine, italije, oprema po moru se trga, nestaje....pa se ti pajdo misli....

Pohvalno za tvoje mijesto, ali eto moja su iskustva u mjestu gdje ja ljetujem drugacija, a druzim se sa puno lokalaca jer mi je draga od tamo recimo. Murija ne zalazi nikad, vrša kao u prići, mreža isto, pa bacaju parangal u samoj luci kaj mi nije bilo jasno. Svaki put kad bi otišli u goste ja bi bio " glupi purger " sa dozvolom a niti parangale niti mreže ne bacam, koliko bi ja to morao ribe dici na fermu da opravdam tih 450 kn i sl.

Reci mi lokaciju pa ću ti dati koordinate , na udicu se može jako puno uloviti , " barem je tako bilo dok smo odlazili u proljeće na Pag "
pjacal
New Entry

PostPostao/la Pape » 03. 09. 2010. (11:59)

gavijal je napisao/la:

... :wtf: ...eeee, tu bi jedan lokalni šerif dobrodoša... :lol: :lol: :lol:

...a ovamo ti je baza obrnuta, neki "novopečeni" dođe do miščana i ka raspita se di bi moga lovit, a ovi zaškilji na jedno oko i samo mu postavi ka protupitanje...a jel imaš dozvolu?...onda ga nastavi snimat jel se prije odgovora promeškoljija pa reka imam, ili je odma reka iman....a ne da mu bog da je reka nešto u stilu...ne, nemam pojma šta je to, ol triba....odma počinje pračenje idučih dana...a ne može in ništa uteć oku....sve doznaju kroz par dana....i ako nema, onda se odjednom pojave panduri baš na ti brod, ostale na pošti ne diraju....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la pjacal » 03. 09. 2010. (12:04)

macro je napisao/la:
pjacal je napisao/la:

Ma jesam , ŽIVJELA PJACA I Arbuni po 180 kuna !
pjacal
New Entry

PostPostao/la gonič zmajeva » 03. 09. 2010. (12:31)

macro je napisao/la:
pjacal je napisao/la:

I sad dođe kontrola malo provižita po brodu i klepne ovome sa dva zubaca jednu globu da mu zubi utrnu. I zapišu mu registraciju pa ga malo češće kontroliraju jer je on evidentirani prekršitelj. Brzo bi se to dovelo u red. Jednom zgodom kulenijada u Đakovu. I posli dobre spize i puno vina uputimo se nazad u hotel. Ova dva šta su bili samnon "domorodci". Došli do raskršća i oni niti ne gledaju nego priko ceste. Skočija ja za njima da jesu li ludi da dolazi auto (ja doša iz ST). Godinu dana je tu staja policijot na tom raskršću. Napisa je čudo prijava. Rekli su mi da nema teorije kad se približavaš raskršću da će ko proć a ne stat ti. Recept je jako jednostavan. Samo globe i opet globe. Bili bi po moru ka anđeli :angel: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la pjacal » 03. 09. 2010. (12:37)

I sad dođe kontrola malo provižita po brodu i klepne ovome sa dva zubaca jednu globu da mu zubi utrnu. I zapišu mu registraciju pa ga malo češće kontroliraju jer je on evidentirani prekršitelj. Brzo bi se to dovelo u red. Jednom zgodom kulenijada u Đakovu. I posli dobre spize i puno vina uputimo se nazad u hotel. Ova dva šta su bili samnon "domorodci". Došli do raskršća i oni niti ne gledaju nego priko ceste. Skočija ja za njima da jesu li ludi da dolazi auto (ja doša iz ST). Godinu dana je tu staja policijot na tom raskršću. Napisa je čudo prijava. Rekli su mi da nema teorije kad se približavaš raskršću da će ko proć a ne stat ti. Recept je jako jednostavan. Samo globe i opet globe. Bili bi po moru ka anđeli :angel: .[/quote]
Nememo plovnih jedinica toliko , u Kvarneskom akvatoriju ima 3-4 broda , jedan je u glavnom na granici ( lovi koće iz Italije ) a drugi isplovljavaju kad imaju goriva ! Uvedene su im mjere štednje još pred 3 godine.

Gumenjaci ( oni novi i jako skupi ) su u Malom Lošinju 2 komada , malo plove melo ne .

Ne ide tako , zar ne ?
pjacal
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 03. 09. 2010. (12:39)

Ide, ide. U svakom portu jedan student koji te vižita kad se vratiš s mora. Kao na carini. ;)
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la gonič zmajeva » 03. 09. 2010. (13:22)

Konkretno ja lovim po noći. Ljeti nikad nisam vidio policiju noću. Ne tribaju oni činit puste milje za uvatit svit. Lipo stojiš na misto a globe same dolaze. Npr. Kornati. Skoro svako jutro tamo uđe bar tri gumenjaka (mislim na pušku),onda ih masu uđe samo spustit parangale ili mriže i izađu vanka,onda imaš i one mriže šta se s jedne strane dižu i čiste na kuverti a s druge strane odma spuštaju u more. Ima i samolovki. Ne triba se puno vozit. Stoju na poziciji i čekaju. Krene parangal u more i hop. Dobar dan. Dobar dan. Ili puška. Veza je gumenjak u kraj i skočija. Hop:dobar dan,dobar dan. Mriža sa kafenin šuvrima umisto sinjala sa registracijon. Vadi rođo vanka nek se ovi misli. Još kad krene usmena predaja kako su ovi zajebani vidija bi reda po moru.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la porer » 03. 09. 2010. (13:34)

Prije par godina poznanik navečer roni i lovi oko Briona (u zabranjenoj zoni, naravno). Dosta se udaljio od barke u kojoj je bio drugi koji je čuvao stražu. Naišla policija, ovaj na barci se ukenjao i zdimio. Ovaj u moru dopliva laganini do policije, ovi mu još ruku dali da lakše izađe sve sa ribom a tek na palubi je skužio da je na pogrešnom brodu : Laughing3:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.