Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
gonič zmajeva je napisao/la:pjacal je napisao/la:A kako bi bilo da se odredi lovostaj ili moratorij na ribolov u trajanju od 2 godine ?
Bi li to pomoglo ????
To je nemoguće. Sjeti se sebe kakav si bio prije x godina i zamisli da ti je netko tada rekao ne smiješ loviti 2 god. Po meni bi puno pomoglo da se samo pojačaju kontrole ljeti. I po danu i po noći. Sve šta nema propisani sinjal diži itd. I odredit zone stroge zabrane ribolova. kad se koga uvati da lovi tamo sve mu uzet. I brod i arte i dozvole ako ih je imao. Vratit lovostaje za sve riblje vrste i isto tako uzet arte,brode i dozvole. Da je zakon stroži i da se provodi kako triba obnovija bi se riblji fond časkom.
Još i osvrt na plaćanje i lovljenje. Po tebi bi znači netko šta ima love po moru moga radit šta je njega volja. Evo pare i idem bacit par km nečeg u more. Ja bi isto više volija da se te grube užance sa kopna ne prenesu na more.
ab ovo je napisao/la:Ne smiješ uloviti dva zubaca od 6 kg. Jednog i NEMA VIŠE PANULE U MORE!!!!
Pape je napisao/la:gavijal je napisao/la:Ja mogu reci da u mjestu gdje ja ljetujem 90% ljudi devastira more i kukaju kako ribe nema, boli ih kita, bitno da je mukte i jestivo, kad veliš nekaj ti se smiju jer si kao kreten koji je platio 480 kn dozvolu, fura samo dvije udice, baca malu oradu u more (kad se moga tako fino lešat) utd..Tako da je ovaj dotični gospodin barem priznao kaj se radi globalno i kaj radi velika vecina ljudi. Boli njih sve za more dok su škrinje pune, a legaliste prikazuju kao "ridikule"
...ja ne znan te tvoje miščane, ali evo recimo moji miščani su skroz obrnuto, ne da ti bog da skuže da nemaš dozvolu, jeba si ježa uzduž i popriko... i svi isto love, niko ne baca kilometre parangala, mriža, nego šta ulove to i izidu...nešto sitno prodaju ako se nađe kakvi višak i to samo liti kojem gostu, al to su tako mizerne količine (najviše koja ušata, ugor, tabinja)....međutizim dok su bila tri-četiri profija u mistu, jebate nisi moga bacit tunju a da ne zadiješ o mrižu, parangal, potaracaše sve živo, a po moru si vozija slalom ko Janica među kavicalima....ovih par godin odkad in se "ne isplati" te su odjavili obrtnice...sve je živnilo na poštama i to je činjenica....a da je neko od miščana branija nekome da lovi na toj i toj punti, vali, braku...nein...al skuže li da si bez dozvole....e onda nastanju sr@**a...brodi idu šoto, ili put pučine, italije, oprema po moru se trga, nestaje....pa se ti pajdo misli....
emils je napisao/la:"Osinje gnijezdo!!!"
pjacal je napisao/la:ab ovo je napisao/la:Ne smiješ uloviti dva zubaca od 6 kg. Jednog i NEMA VIŠE PANULE U MORE!!!!
Dobraaaaaaaaaaa , grohotom se nasmijah , ha ha ha ha ha
gavijal je napisao/la:Pape je napisao/la:gavijal je napisao/la:Ja mogu reci da u mjestu gdje ja ljetujem 90% ljudi devastira more i kukaju kako ribe nema, boli ih kita, bitno da je mukte i jestivo, kad veliš nekaj ti se smiju jer si kao kreten koji je platio 480 kn dozvolu, fura samo dvije udice, baca malu oradu u more (kad se moga tako fino lešat) utd..Tako da je ovaj dotični gospodin barem priznao kaj se radi globalno i kaj radi velika vecina ljudi. Boli njih sve za more dok su škrinje pune, a legaliste prikazuju kao "ridikule"
...ja ne znan te tvoje miščane, ali evo recimo moji miščani su skroz obrnuto, ne da ti bog da skuže da nemaš dozvolu, jeba si ježa uzduž i popriko... i svi isto love, niko ne baca kilometre parangala, mriža, nego šta ulove to i izidu...nešto sitno prodaju ako se nađe kakvi višak i to samo liti kojem gostu, al to su tako mizerne količine (najviše koja ušata, ugor, tabinja)....međutizim dok su bila tri-četiri profija u mistu, jebate nisi moga bacit tunju a da ne zadiješ o mrižu, parangal, potaracaše sve živo, a po moru si vozija slalom ko Janica među kavicalima....ovih par godin odkad in se "ne isplati" te su odjavili obrtnice...sve je živnilo na poštama i to je činjenica....a da je neko od miščana branija nekome da lovi na toj i toj punti, vali, braku...nein...al skuže li da si bez dozvole....e onda nastanju sr@**a...brodi idu šoto, ili put pučine, italije, oprema po moru se trga, nestaje....pa se ti pajdo misli....
Pohvalno za tvoje mijesto, ali eto moja su iskustva u mjestu gdje ja ljetujem drugacija, a druzim se sa puno lokalaca jer mi je draga od tamo recimo. Murija ne zalazi nikad, vrša kao u prići, mreža isto, pa bacaju parangal u samoj luci kaj mi nije bilo jasno. Svaki put kad bi otišli u goste ja bi bio " glupi purger " sa dozvolom a niti parangale niti mreže ne bacam, koliko bi ja to morao ribe dici na fermu da opravdam tih 450 kn i sl.
gavijal je napisao/la:
Pohvalno za tvoje mijesto, ali eto moja su iskustva u mjestu gdje ja ljetujem drugacija, a druzim se sa puno lokalaca jer mi je draga od tamo recimo. Murija ne zalazi nikad, vrša kao u prići, mreža isto, pa bacaju parangal u samoj luci kaj mi nije bilo jasno. Svaki put kad bi otišli u goste ja bi bio " glupi purger " sa dozvolom a niti parangale niti mreže ne bacam, koliko bi ja to morao ribe dici na fermu da opravdam tih 450 kn i sl.
macro je napisao/la:pjacal je napisao/la:ab ovo je napisao/la:Ne smiješ uloviti dva zubaca od 6 kg. Jednog i NEMA VIŠE PANULE U MORE!!!!
opet si usra motku
macro je napisao/la:pjacal je napisao/la:ab ovo je napisao/la:Ne smiješ uloviti dva zubaca od 6 kg. Jednog i NEMA VIŠE PANULE U MORE!!!!
opet si usra motku
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.