Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
tramontana je napisao/la:Da je pitati one što tuku prstace ili dinamitaše, mislim da bi isto rekli da im je to prvi put ... da tuku samo za doma ... teška situacija, nema posla ...
macro je napisao/la:tramontana je napisao/la:Da je pitati one što tuku prstace ili dinamitaše, mislim da bi isto rekli da im je to prvi put ... da tuku samo za doma ... teška situacija, nema posla ...
rekli bi da nisu oni problem već oni šta bacaju parangale s 3.000 udica..
pjacal je napisao/la:Problema koliko hočeš !
Ako ikad netko bude imao priliku molim zaputite se do Punta Križe na otoku Cresu i zaronite , može i sa Kineskom maskom !
Kamenolom je pre-blaga riječ opisa stanja .
gonič zmajeva je napisao/la:pjacal je napisao/la:Problema koliko hočeš !
Ako ikad netko bude imao priliku molim zaputite se do Punta Križe na otoku Cresu i zaronite , može i sa Kineskom maskom !
Kamenolom je pre-blaga riječ opisa stanja .
Nije mi jasno što se čudiš. Zar je to nešto novo. Svugdi je situacija ista jer morski organizmi nisu organizmi nego lova ili novac ili pare. Kontrola isto voli lovu. Kontrola isto ima prijatelje i rodbinu.
Jablane . Sve si lipo napisa.
pjacal je napisao/la:Po mom , da se omogući na neki način po sistemu plati pa igraj , manje bi bilo svega negativnog.
Npr. Hoćeš jednu noć baciti 3000 udica parangala ; OK na ovoj lokaciji toliko novca pa izvoli , ako te ulovim bz dokumenta ili potvrde pa-pa , zatvor !
ab ovo je napisao/la:pjacal je napisao/la:Po mom , da se omogući na neki način po sistemu plati pa igraj , manje bi bilo svega negativnog.
Npr. Hoćeš jednu noć baciti 3000 udica parangala ; OK na ovoj lokaciji toliko novca pa izvoli , ako te ulovim bz dokumenta ili potvrde pa-pa , zatvor !
Misliš li da bi to spasilo ribe i obnovilo populaciju u Kvarnerskom zaljevu
Ja tebi tvrdim da u Kvarnerskom zaljevu ima puno više ribe nego ti misliš ... samo je ne možeš ulovit kad hoćeš. Ne mislim na sve vrste riba. Neke stvari su se promijenile, a i riba je evoluirala. Ribu treba svakodnevno pratit. Ne možeš ti doć 3 puta godišnje i pobacat 3000 udica i očekivat 50 kg ribe. Jok, stari moj, ne ide to više tako.
gavijal je napisao/la:Ja mogu reci da u mjestu gdje ja ljetujem 90% ljudi devastira more i kukaju kako ribe nema, boli ih kita, bitno da je mukte i jestivo, kad veliš nekaj ti se smiju jer si kao kreten koji je platio 480 kn dozvolu, fura samo dvije udice, baca malu oradu u more (kad se moga tako fino lešat) utd..Tako da je ovaj dotični gospodin barem priznao kaj se radi globalno i kaj radi velika vecina ljudi. Boli njih sve za more dok su škrinje pune, a legaliste prikazuju kao "ridikule"
pjacal je napisao/la:A kako bi bilo da se odredi lovostaj ili moratorij na ribolov u trajanju od 2 godine ?
Bi li to pomoglo ????
Pape je napisao/la:gavijal je napisao/la:Ja mogu reci da u mjestu gdje ja ljetujem 90% ljudi devastira more i kukaju kako ribe nema, boli ih kita, bitno da je mukte i jestivo, kad veliš nekaj ti se smiju jer si kao kreten koji je platio 480 kn dozvolu, fura samo dvije udice, baca malu oradu u more (kad se moga tako fino lešat) utd..Tako da je ovaj dotični gospodin barem priznao kaj se radi globalno i kaj radi velika vecina ljudi. Boli njih sve za more dok su škrinje pune, a legaliste prikazuju kao "ridikule"
...ja ne znan te tvoje miščane, ali evo recimo moji miščani su skroz obrnuto, ne da ti bog da skuže da nemaš dozvolu, jeba si ježa uzduž i popriko... i svi isto love, niko ne baca kilometre parangala, mriža, nego šta ulove to i izidu...nešto sitno prodaju ako se nađe kakvi višak i to samo liti kojem gostu, al to su tako mizerne količine (najviše koja ušata, ugor, tabinja)....međutizim dok su bila tri-četiri profija u mistu, jebate nisi moga bacit tunju a da ne zadiješ o mrižu, parangal, potaracaše sve živo, a po moru si vozija slalom ko Janica među kavicalima....ovih par godin odkad in se "ne isplati" te su odjavili obrtnice...sve je živnilo na poštama i to je činjenica....a da je neko od miščana branija nekome da lovi na toj i toj punti, vali, braku...nein...al skuže li da si bez dozvole....e onda nastanju sr@**a...brodi idu šoto, ili put pučine, italije, oprema po moru se trga, nestaje....pa se ti pajdo misli....
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.