Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
borro je napisao/la:OOOOoooo da! Podvelebitski kanal, pri samom svom kraju pogotovo! Pogotovo raža! A ni manulu ne možeš dobiti! vrša bar 5 po barci, a mreža ne mogu niti sagledati!
pjacal je napisao/la:
Naime , po Kvarneru i okolici lovim već 20 god. , raznim alatima , ne mogu reć da sam se i sam prodržavao zakona ( 3000 udica parangala itd. )
Jablan je napisao/la:pjacal je napisao/la:
Naime , po Kvarneru i okolici lovim već 20 god. , raznim alatima , ne mogu reć da sam se i sam prodržavao zakona ( 3000 udica parangala itd. )
Ako dobro razumijem 20 godina si klao sa 3000 udica a dozvoljeno je 100! Prodavao si ribu na crno protivno zakonu i lovio si ribe koliko god si mogao, ne mareći za život same pošte, mrjest ribe i sve ostale faktore.
Sada kada si konačno shvatio da tako ne ide optužuješ i prozivaš druge.
Šta želiš promjeniti i kako i najvažnije koga?
Da li bi vapio za promjenama da si ove godine zaradio kao i prošlih? To je ono što se trebaš pitati. Da ti pojednostavim poznatom poslovicom: "ne laje pas zbog sela već zbog sebe"
Istina je da je kvarner zakalan uzduž i propreko(a 99% toga je nelegalno), istina je da plivarice love u samom kraju i ja ih svaki dan vidim sa svoga prozora i nikad nisu na propisanoj udaljenosti od kopna. Također znam da je mnogo ljudi ovo proljeće otvorilo ribarske obrte u svrhu preživljavanja i da i oni kolju nemilo.
Također znam da ovi šta bacaju mreže u svakom ulovu imaju i po nekoliko kila lignjine butarge.
Ako želiš nešto mjenjati, jedino što možeš napraviti je početi od sebe! To će biti dovoljno!
pjacal je napisao/la:
pjacal je napisao/la:Mjenjat sebe ne želim , kriminalac nisam , ako nas 4-5 na dvije barke i bacimo 3000 udica 2 ili 3puta na godinu pred blagdane ( za obitelj )
Jablan je napisao/la:Svi ostali na isti način razmišljaju, a ako ne želiš mjenjati svoj pristup zašto želiš mjenjati tuđi?
Jablan je napisao/la:Balkanski problem je mnogo teže rješiv nego što se na prvi pogled čini. Mentalitet ljudi se neće tako brzo promjeniti
labrax je napisao/la:I zbog takvih nam ukidaju 3 samice, 100 udica parangala, živu jesku.
pjacal je napisao/la:Prihvačam svu krivicu za tih nekoliko puta kada smo koristili više nego je dozvoljeno alata u moru .
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.