NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la žbirac » 12. 08. 2010. (14:12)

Sveti ratnik je napisao/la:maestral 600 pari dobar al se bojin grebena.......

Nemaš se šta bojat grebena, taj je brod pun pogodak...

a šta se tiče odlaska na more, na more se ne ide ako imaš neke rokove (pogotovo ne sa brodovima tipa grebena, jugoplastike, primorke itd) jer masu se puta dogodi da te negdi na moru uvati koja nevera i da si prisiljen ostat u nekoj uvalici par sati ili čak i koju noć di svi ti rokovi padnu u more, naravno ova priča ne vridi za glisere di ti moš brzo otić i brzo se vratit, uteć...a neću spominjat neki kvar na motoru. More nije cesta da češ brod dignit na trotoar i zvat vučnu do prvog mehaničara
Uglavnom na moru uvik moraš imat rezevnog vrimena :crazy: :wave: :wave:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la berti » 13. 08. 2010. (17:19)

lukabubi je napisao/la:Evo friških vijesti sa Paga, baš sam se danas čuo sa vlasnikom sivog Navala, veli da se jako dobro ponaša na moru, vrlo je miran i upravljiv. Plovili su po dosta jakom zapadnjaku, zalijevalo je po staklu, no bez problema su parali more.
Najugodnije ga je voziti od 14 do 16 milja brzine i to je na 4500 okretaja sa Hondom 40.
Inaće on misli da nema optimalnu propelu jer na max. dobije 5100 okretaja, a trebao bi 5700-5800.
Trenutačno mu je gore propela 11,10 × 13, a trebala bi biti on misli 11,80 × 11. U Hondi su mu rekli da bi dobro bilo staviti četverokraku elisu.
Uglavnom, sa ovom neadekvatnom propelom i na 5100 okr. postignuta je max. brzina 20 milja. No tražiti će se optimalno riješenje sa 5700 okretaja. Možda netko od forumaša ima ideju za propelu.

Za taj motor je najbolje kad se maksimalno moze uvatiti 5400-5500 okretaja. Smanjivanjem pitcha ćeš ostvarivat veći broj okretaja, ali 4-kraka propela određenog pitcha ti se ponasa skoro kao pitch vise trokrake propele.
Ako smanjis pitch na 12 imat ces veci broj okretaja, ali i manju brzinu od tih 14-16 na 4500 okretaja, mozda cak i 2 KTS.
Prije par dana sa bas posla test na forum u kojem se testirala Honda 40 + gumenjak, a u igri su bile 4 propele. Test vise nije na forumu, ne pitaj me zasto.
živija
MArko
berti
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Beneteau 27

PostPostao/la Rafter » 23. 08. 2010. (16:39)

Lukabubi dali je stigla barka i kako ide s 25ks?
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la lukabubi » 28. 08. 2010. (18:07)

Rafter je napisao/la:Lukabubi dali je stigla barka i kako ide s 25ks?

ispričavam se na ne javljanju, na moru smo bili zadnjih par dana, no ovako stoje stvari;
termin isporuke pomaknut je sa 1.9. na 21.9. iz više razloga.
Kalup kontraštampe nadkabine bio je izrazito zahtjevan i izrada je potrajala duže od očekivanja, vrijeme je godišnjih pa dobavljači, kooperanti i sami zaposleni radili su smanjenim intenzitetom, a i meni ovako bolje odgovara jer smo bili u selidbi, pa se ne bi niti stigao posvetiti Navalu.

Inaće, struja je gotova, prozori su ugrađeni, pred zatvaranjem je, čeka se kako rekoh, nešto još od dodatne opreme i kada se zatvori ide na izradu tende, nosača pom. motora, skalica i raznih rukohvata kod inox majstora.

Novost je da sam pozvan sa svojim Navalom u Rijeku na Sajam nautike 23.-27. 9. gdje će biti hrvatska premijera tog plovila.
Biti će dva plovila u moru i moći će se isprobati - moj Naval sa 25 Ks i sajamski prodajni primjerak sa 40 ks Evinrude E-tecom.
Siguran sam da će biti interesantno usporediti ih i dobro istestirati u moru, a i usporediti plovila i cijene drugih proizvođača u toj klasi.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la Rafter » 28. 08. 2010. (18:44)

Aha znaci jedan od tih modela u Rijeci ce biti i tvoj,kako sam zagrijan bas za navala dolazim na sajam.kako sam ih zvao pa su rekli da ce izloziti par komada 19-ice na sajmu i za sad ju imam u planu kupiti na proljece a konacnu odluku cu donjeti na sajmu. Veseli me stvar da ce staviti evinruda jer bi i ja isao sa tom kombinacijom,a ako ne evinruda stavio bi tohstsu tldi.
Hvala pa se mozda vidimo na sajmu:)
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la gumi » 05. 09. 2010. (22:44)

Lukabubi, daj molim te prije sajma u Rijeci još koju sličicu ili informaciju kako napreduju radovi, daleko je još 26.9.Kako paški primjerak Navala 19. Ima li kakvih problema ili je sve o.k???
gumi
New Entry

Tip plovila: Qicksilver 700 Weekend

PostPostao/la kalibanos » 23. 09. 2010. (09:47)

Upravo površno pregledao u Rijeci, na žalost nisam imao vremena za probnu vožnju i detaljniji pregled. Sve izgleda vrlo fino i uredno. Po meni prava zamjena za vremešne Itranke, Primorke i Dalmatinke.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
kalibanos
New Entry

PostPostao/la volio_bi_na_more » 23. 09. 2010. (12:49)

uff, kad vidim ovih 99.000 dodje mi lose .... podsjeca me na neku navlakusu od prije pola godine. :sick:
za razliku od onog broda, taj Naval mi se cini 5+ ! :thumbup:

jeli to neka sajamska akcija ? ne mogu procitat snagu motora u tom paketu.
volio_bi_na_more
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Maestral 490+Yamaha 60

PostPostao/la kalibanos » 23. 09. 2010. (13:50)

Mislim da je sa motorom od 40 KS, ali lako skočiš vidit ako si u Rijeci
kalibanos
New Entry

PostPostao/la kalibanos » 23. 09. 2010. (13:59)

kalibanos je napisao/la:Po meni prava zamjena za vremešne Istranke, Primorke i Dalmatinke.

Pod ovim sam mislio zamjena umjesto raznorazne svemirske prerade, dorade i preinake kojima je naš "samoupravni socijalistički neimar" pokušavao iz tankoplastičnog deplasmanca izvući još koji čvor brzine i pola metra dužine...
kalibanos
New Entry

PostPostao/la josme » 23. 09. 2010. (15:31)

Ovo je dobra brodica ali se previše ljulja u odnosu na staru dalmatinku.Prerade su naplatile cijenu...............
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la kalibanos » 23. 09. 2010. (18:48)

josme je napisao/la:Ovo je dobra brodica ali se previše ljulja u odnosu na staru dalmatinku.Prerade su naplatile cijenu...............

Što misliš o možebitnom dodavanju balasta (npr. zapunjavanjem djela kobilice ili slično), ako imaš iskustva. Bi li to eliminiralo pretjerano ljuljanje
kalibanos
New Entry

PostPostao/la josme » 23. 09. 2010. (21:34)

Ne bi eliminiralo u potpunosti ali bi smanjilo.Pošto je u ovoj brodici malo modificiran trup,da bi postizala PD vožnju,vjerojatno je i kobilica rezana pa je na taj način i smanjena stabilnost.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la backspin » 25. 09. 2010. (18:45)

insiderske informacije kazu da je brod pobrao grand prix nagradu u Rijeci :)
i da je prava zvijezda ! :)

zanima me, ova sajamska cijena je za koju razinu opreme (sa cjenika na 3.stranici ove teme) ?
backspin
New Entry

PostPostao/la josme » 26. 09. 2010. (07:23)

Sa dodatnom opremom i motor Evinrude 40 ks
josme
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.