Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la Gaso » 19. 08. 2010. (15:09)

MoP, ako su ti akumulatori potpuno prazni, nekada i regler kod potpuno praznog akumulatora ne radi kako bi trebao i ne puni.
Da zezneš regler, dobro je usporedno vezati na tvoje akumulatore neki drugi pun akumulator, pa kabelove iz alternatora vezati na taj dodatni akumulator.
Najbolje ti je sada stavit neki punjač 220V pa napuniti sve, prati amperažu na punjaču, pa ako neče punit strujom kojom bi trebao, uzporedno veži i za ovaj punjač jedan akumulator, kako sam gore napisao. 11V ti znači da so još uvijek prazni. Jedan sat rada tvog alternatora i kod tvog kapaciteta akumulatora je plunak u more.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la tomi » 19. 08. 2010. (16:26)

i još nešto ako ti nije jasno.tu na forumu nas svih nasmijavaš i zati ti je stranica za pet .
ali ono šta ti radiš od originalnoga broda, to je katasrofa.ne mislim na izgled,ali na maritimne sposobnosti kupljenog broda sa papirima.ti si sve to izmijenija.pa ti si prejak.ti si genije.
da mogu poslao bih ti državnu kontrolu pa neka ti kontroliraju brod,kakav je bio kad je prvi put registriran i šta je sada od njega.zamisli da ja kupim punto i odrežem krov? pa ga malo odrežem i dodam još dva sica,a sve šutim i pametno govorim: pa šta oćete imam prometnu?
nedaj bože da ti se šta desi, ali bio biš debelo kriv.jesi li razmišljao o tome?
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 19. 08. 2010. (16:27)

Bravo, tomi! To je stav, to se traži!
...

Onako, usput... koliko godina imaš? Ne moraš mi precizno odgovoriti... tek toliko da vidim jesi li i prema godinama još u pubertetu...
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la tomi » 19. 08. 2010. (16:37)

ne mislim te vrijeđati,samo ti pokušavama dati do znanja (a to ti govorimo svi na forumu jako duuuuugo)da brod nije auto,drugim riječima,možeš promijeniti motor,ali ne diraj u sam brod.
a iskreno meni je lipo s tobom na forumu,barem se nasmijem do suza i tu sam ti zahvalan.
a s druge strane ja i puno nas mislio na tvoju sigurnost, ali ti to ne kužiš.da nisi stavio slike mislili bi da se zajebaješ sa svima nama,ali stavio si i dokazao tvoj rad.znači postoji.
e sada kada brod postoji,takav kakav je,tvoja odgovornost za sve.
a šta se tiče godina, ne brini nisam u pubertetu, a i da jesam dao bih ti koristan savjet da to ne radiš.
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la gavijal » 19. 08. 2010. (18:43)

No mislim da smo otišli daleko od teme, tema je od jedrilice jedrenjak, pa neka tako i ostane :thumbup:
gavijal
Senior Member

PostPostao/la Gaso » 19. 08. 2010. (20:17)

Najbolje ti je uploviti do 7 sati popodne u port, pa češ uvijek pronači mjesto za vez.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Nino » 21. 08. 2010. (11:30)

A da je ucinit amfibiju :o
Sorry ;)
Piscare necesare est
Nino
Member

PostPostao/la mali od palube » 04. 09. 2010. (10:11)

Evo pitanjce jedno sasvim površno...
Jako sam bez para i taj brod je ove godine zaplovio zaista "na silu". Danas popodne bratić i ja putujemo na Pag i izvadit ćemo ga iz mora. Osim trupa i motora na njemu je baš sve novo. Razmišljam o prodaji...
Šmrc!
U njega smo uložili 127 000 kn. Tu nije uračunat naš rad (i nije ga bilo baš puno) i silna vozikanja za nabavku ovoga ili onoga (toga je bilo jako puno).
Pitam ekipu koja se razumije i koja poznaje ovaj brod gotovo jednako dobro kao i ja: Koliko bih realno mogao tražiti za njega?
Podrazumijeva se da ću oštećeni špirun popraviti, te epoksidom zakitati i pobojati one ogrebotine od naleta na betonski blok. Svi su podvodni, pa bojanje nije problem.
S brodom dajem i svu opremu, osim laptopa i satelitskog navigatora. Ima ukupno oko 300 m konopa (nije sav plivajući), dva sidra, slatki i slani vodovod, deset bokobrana i osam pojaseva za spasavanje. Imam i masivni stalak (vidi se na slikama na prethodnim stranicama). Imam i ceradu koja ga pokriva u potpunosti. Bitve su raspoređene tako da ceradom može biti pokriven i kad je na vezu.
Koliko da tražim?
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la ćuba69 » 04. 09. 2010. (10:51)

netko je već napisa ... a ja sada ponavljam...
MoP ti si kralj :thumbup:
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Trogiranin » 04. 09. 2010. (11:28)

ćuba69 je napisao/la:netko je već napisa ... a ja sada ponavljam...
MoP ti si kralj :thumbup:

Kralj nad kraljevima !
Baš šteta što više neće biti sage o mot,jed,mot, šta ja već znam čemu i ko što veli Tomi zanimljivo štivo do suza i to bolnih. Kokice su slabe za to sve skupa probavit, barenko preć na čvarke i litru i sodu, ali evo : oj, DRUGOVI jel vam žao rastanak se primakao ... !!! :thumbdown:

Hm , cijena ?

Nebitna za takvo nešto ! Daj šta daš, a neprocijenjiva ako uz "PLOVILO" ide i štivo sa ovih i inih stranica svekolikih foruma u lijepoj nam našoj !!! :Sad39: :Other54: :Angry49:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la ćuba69 » 04. 09. 2010. (11:35)

nek se cilo štivo...sve šta je napisano dade uvezati i lipo ukoričiti...da to bude reprezentativan primjerak :wave:
čak i prevesti na par jezika ( iako sumnjam da bi stranci kurcatebe razumili :lol: )
i onda ga ponuditi na aukciju ovdi na forumu...
pa tko da više...
a pustimo da povijest kaže svoje...mnogi učeni ljudi i genijalci nisu u svoje vrime bili shvaćeni :Other54:
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la karamba » 04. 09. 2010. (12:17)

mop, a dali imaš u planu opet neku kontraverznu samogradnju ili je tu rastanak sa brodovima ? Što se cjene tiče vremena su jebena , pa se realna cjena teško dobije a nerealna nikako, ali pravila nema bubni cifru i stavi u oglas ako niko ne zove onda malo smanji i tako dok se netko ne zaleti , svaka roba ima svog kupca! :thumbup:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la aladin » 04. 09. 2010. (13:24)

karamba je napisao/la:mop, a dali imaš u planu opet neku kontraverznu samogradnju ili je tu rastanak sa brodovima ?

očito nisi dobro pratio ....... viewtopic.php?f=7&t=4476&hilit=od+kade+motornjak .... :-D
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la Sirena » 04. 09. 2010. (15:37)

sinoć mi se nije spavalo ..i prošla sam cijelu cjelcatu temu, a onda mi se više nije spavalo jer se nisam mogla prestat cerit..
e da..htjel asma pitati jel ona pramčana ograda ostatak od nekih stolica ili od nekog stola

??

nhf

:D
Sirena
Senior Member

PostPostao/la josme » 05. 09. 2010. (06:58)

Nemojte tako ljudi,s obzirom šta rade naši arhitekti na moru,mop je to vrhunski napravio... :D :D :D
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.