Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la aladin » 16. 08. 2010. (12:26)

pa zbog toga nisam niti stavljao taj reflektor gore jer mi se cinio besmislen. To je jedina opcija koja je bila u ponudi a nisam ju uzeo :-)

Radije bi stavio dva takva u kokpit :-))
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la Gaso » 16. 08. 2010. (12:33)

Ja imam 3kom led svijetla u kokpitu, koje svijetle pod 30°, tako da ti ne svijelti u glavu ako su upaljena, pa možeš i udice vezati po noči.
Ako imaš reflektore za kokpit ko na plivaricama, trebaju bit na dovoljnoj visini. Meni se čini ovaj reflektor upotrebljiv kad dođeš na vez i kad preko špiruna razkladaš brod i stavljaš robu na traktor. ;)
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la lošinj » 16. 08. 2010. (12:44)

Gaso je napisao/la:Ja imam 3kom led svijetla u kokpitu, koje svijetle pod 30°, tako da ti ne svijelti u glavu ako su upaljena, pa možeš i udice vezati po noči.
Ako imaš reflektore za kokpit ko na plivaricama, trebaju bit na dovoljnoj visini. Meni se čini ovaj reflektor upotrebljiv kad dođeš na vez i kad preko špiruna razkladaš brod i stavljaš robu na traktor. ;)

Zaboravio si onda napomenut da taj reflektor stave samo oni koji imaju traktor :lol: :lol:
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la karamba » 16. 08. 2010. (12:50)

taj reflektor je preskup (ako ima opciju s đojstikom) ali je prava stvar. Prijatelj ga ima na brodu s kojim ribarimo i on je nezamjenjiv ! Lako je sve dok si na poznatom terenu onda ti je nepotreban , ali u situaciji kad ulaziš u neosvjetljene luke i još po mogučnosti uz nevrjeme , ali i kad je ljepo vrijeme on olakšava znatno situaciju , ako se ima para ja sam uvijek za !
o lakoči traženja sinjala da i ne govorim , sjediš u kabini u toplom tražiš i uživaš !
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la aladin » 16. 08. 2010. (12:55)

Karamba... sta nema odsjaja od palube i inoxa?

Cini mi se upotrebljvo jedino ako je na/ispod špiruna
aladin
Moderator

PostPostao/la aladin » 16. 08. 2010. (12:56)

Gaso je napisao/la: Meni se čini ovaj reflektor upotrebljiv kad dođeš na vez i kad preko špiruna razkladaš brod i stavljaš robu na traktor. ;)

da to ima smisla ali meni osobno nije potrebno jer sam u marini
aladin
Moderator

PostPostao/la Gaso » 16. 08. 2010. (13:32)

Ako si u marini onda je drugo, a na Susku treba imat traktor inače trebaš sve nosit po 120 stepenicama, sada se polako selim dole, pa mi neče više trebat :D
Je skup reflektor, ali mi se čini bolji od onog kojeg ima Hella, koji isto nije jeftin.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la SEA » 16. 08. 2010. (14:15)

karamba je napisao/la:taj reflektor je preskup (ako ima opciju s đojstikom) ali je prava stvar. Prijatelj ga ima na brodu s kojim ribarimo i on je nezamjenjiv ! Lako je sve dok si na poznatom terenu onda ti je nepotreban , ali u situaciji kad ulaziš u neosvjetljene luke i još po mogučnosti uz nevrjeme , ali i kad je ljepo vrijeme on olakšava znatno situaciju , ako se ima para ja sam uvijek za !
o lakoči traženja sinjala da i ne govorim , sjediš u kabini u toplom tražiš i uživaš !

upravo ka sta je karamba napisa bila je vecer ulazia sam u prvu valu do visa s desne strane i reflektor vridi zlati vidim sve sta me interesira obalu di se privezat i slicno a o gps sonderu da ne govorimo(jos da je gasin radar) sve to pari blesavo ali kad navecer se igras brodom i dolazis na nepoznat teren i jos puti brodi vanka na tunju a nemaju ni steriku sve to onda puno znaci

inace reflektor je jabsco i nije uopce skup ima komande u kabini i u magdd sibenik(zastupnik jabsco za ljepu nasu) kosta 1400kn(nemojte me sad vatat u lipu) i toplo ga preporucan svima (triba rijetko ali kad triba vridi zlata)

pogled s njim je ok i za mene zadovoljavajuci moze mu se minjat kud sjenila s komandama u kbini i isto tako vrtit ga livo desno sve sta zelis mozes vidit:wave:
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la aladin » 16. 08. 2010. (14:26)

SEA je napisao/la: pogled s njim je ok i za mene zadovoljavajuci moze mu se minjat kud sjenila s komandama u kbini i isto tako vrtit ga livo desno sve sta zelis mozes vidit:wave:

hvala na odgovoru... ako mu se snop moze dovoljno suziti onda se moze i izbjeci refleksija od palube

pozz
aladin
Moderator

PostPostao/la karamba » 16. 08. 2010. (14:41)

mi nemamo problem s odsjajem a on se nalazi blizu sredine na spojleru iznad kabine na brodu od skoro 9m , da se razumijemo on ne pomaže u vožnji noču po otvorenom moru , ali to se spodrazumjeva tj. zna se koliki je to kontraefekt . Ali u par situacija kad smo pri neveri bili prisiljeni ulaziti u porat on je nezamnjenjiv ! i koristimo ga stvarno često , samo mislim da je taj kod prijatelja bio puno skuplji mislim preko milju €.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la peškafondo » 16. 08. 2010. (15:36)

SEA je napisao/la:
jedno pitanje triba bi plasticna propela za thruster quick 35 uletila mi je boca prije koji dan na hvaru(tj plasticna boca prozirna i to jos puna mora) di to ima u splitu uzest ili u okolici i dali neko zna moze li se to prominit u moru
gleda sam po netu za skinit sliku u pdf od djelova thrustera da znam kako ide ali nista

zahvaljujem unaprid na svaki info

Može se promjeniti,vidim da si je nabavio a ne znam da li si je zamjenio,pa ako treba pitaj .A i nije nauka.
Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
by ab ovo
peškafondo
Member

Tip plovila: drvena pasara bez kabine 4.8m

PostPostao/la SEA » 17. 08. 2010. (10:45)

jucer je bia nulti tj prvi servis na 20hrs(ustvari vec je 38hrs)1600kn 8lit ulja rimula3 i ulje za kopcu 2lit filter ulja i nafte sve je to u po cijene u privatnom aranzmanu ali ovo se mora zbog garancije

nije mi jasno motori su nanni td 175 tyota 3l td i ulje se stavlja rimula 3 za teske strojeve ili kamione a isti taj motor u autu dobije umnogo finije ulje??
po specifikacijama ide mu mineralno 15-40w dali se moze stavit polu sintetic 10-40w trebalo bi bit puno bolje za turbinu i toplinska zagrijavanja?
ono sta sam gleda po netu rimula 4 bi bila malo bolja ili neko ulje za td motore od drugih proizvodaca

jucer testirano nakon servisa motor bez propele vrti 4000rpm a pod punim opterecenjem 3400rpm po dirometru od nannia
23nm s dosta tereta :wave:

a propela je stigla danas za thruster s postarinom 280kn djeluje jednostavno za prominit
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la Thomy » 17. 08. 2010. (11:17)

SEA je napisao/la:
a propela je stigla danas za thruster s postarinom 280kn djeluje jednostavno za prominit

Isto triba zaronit...
Koja ti je lokacija...kad nije Brazil.
:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Gaso » 17. 08. 2010. (16:31)

Jeftino je tebe doša servis, jas sam imao par puta skuplje u marini Cres, ali šta možeš zbog garancije treba platit, ostale ču sam radit, ko na LDW-u.

15W-40, 10W-40, to smo jednom več objasnili, kod radne temperature viskozitet ti je kod jednog i drugog isti SAE 40, to se mjeri na 100°C, dok onaj W znači winter a brojka desno viskozitet kod određene temperature, a mjeri se progresivno od -35°C - -5°C, odnosno hladni start, za naše područje, recimo kad rijetko padne temp ispod -5° nema potrebe po 10W, bit če bolje 15W, da nije kod hladnog starta ulje previše tekuče, pa nema onda dobrog podmazivanja. Bitnije su ti ove API, MIL i druge ekvivalentne oznake....., a viskozitet ti je pravi 15W-40 za Jadran. To su ti multigradacijska ulja, pa si predstavljaj da bi bilo idealno da u cjelom intervalu 0°-100°C imaju jednak viskozitet, dok monogradno imaju pravi viskozitet tek na radni temp. Nije potpuno sisntetičko ulje neko čudo, nego ima svoju namjenu pa tako i neke mane u nekim slučajevima, dok polu-sisntetičku i mineralno ima bolju čistilno funkciju od potpuno sisntetičkog, ti trebaš livat po mom mišljenju u ovaj tip motora, koji ne vrti na ektremno visokim okretajima polusisntetičko 15W-40 i da zadovoljava pravi API standard, ali je istina pošto se kod brodskih motora na 200sati mjenja ulje, što je dosta često, ne treba ti tako dugi vjek trajanja ulja, pa če bit i mineralno isto dobro, sa pravim API standardom. Da je ulje dobro za turbo motor ili ne je baš u tim API definirano. Ja več neko vrijeme i auto sam serviram pa ti zato to pišem, a vjerojatno če i koji serviser se uključiti ;)
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la Nino » 17. 08. 2010. (18:12)

Dok si pod garancijom stavljaj iskljucivo sta ti servisna knjizica (serviser) kaze radi mogucih problema u garanciji.
Posli stavi sta oces i nes se zaj...t. U nasoj klimi sve pase.
Samo ni slucajno nemisaj sinteticko i mineralno ulje!
Piscare necesare est
Nino
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.