Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la mali od palube » 14. 08. 2010. (22:01)

Došao bratić na brod. On, žena i dvoje klinaca. Jedan njegov a drugi od jednog trećeg bratića. Malo komplicirano, ali nema veze. Uglavnom, napravili smo primopredaju. Navigacija, pumpe, prekidači, TV, struja, potrošnja, rezervari, amperi, WC... ukupno dva sata predavanja. Napravili smo probnu vožnju. More k'o staklo. Na vez je uplovio savršeno. Prvi put u životu. Mislim da do sada nije vozio čak ni kaić na pentu. Istina, bilo je mirno, ali ipak... prvi put u životu... Marina je rekla da je sva sreća što je došao Alen, jer da moj godišnji traje još tjedan dana, zasigurno bih potopio brod.
Svezali smo i nastavili predavanje, kad je polagano, ali sigurno počelo valjati jugo. Isprva tek toliko da mreška, ali oko osam navečer je pola sela bilo u lučici i svi su ubrzano provjeravali konope, zatezali, premještali, otpuštali, okretali prove... Jugo je u Vlašićima tako jako da nerijetko prebaci val preko rive i potopi neki manji kajić s druge strane. Budući da je naša barka na najlošijem mogućem mjestu pozvao sam susjeda da nam malom "vegom" odveze još jedno sidro pedesetak metara prema valovima. Još smo jedan konop s krme vezali za nečiji mrtvi vez. U mrklom mraku sam, na dubini od cca 4 m, napipao lanac i kroz njega provukao konop. I to bez maske. Iznenadio sam se kako je more toplo i ugodno. Kad je sve bilo gotovo iz barke, što u more, a što na rivu, izlazilo desetak konopa. Od rive smo se odmaknuli cca 3-4 metra. Isplivao sam van. Bratić i ekipa ostaju spavati na brodu. Nisam ih mogao nagovoriti da dođu u kuću. Meni su na brodu ostale sve stvari, pa sam po Gogu u Povljanu išao u kupaćim gaćama i bos. Maločas sam se još jednom odvezao do rive da vidim kako im je. Smirilo se, ali još uvijek nije ugodno za spavanje na brodu. Renati je bilo čak i mučno, ali je zaspala. Mobiteli su spremni, kraj uha... ako prošvikaju od ljuljana, eto mene po njih...
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la aladin » 14. 08. 2010. (22:12)

mali od palube je napisao/la:Došao bratić na brod. On, žena i dvoje klinaca. Jedan njegov a drugi od jednog trećeg bratića. Malo komplicirano, ali nema veze. ...

ufff.... a ja sam mislio da ja imam veliku i kompliciranu familiju :-) Imas li ti više žena ili ja nisam nesta dobro pohvatao? :-D
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la lupis » 15. 08. 2010. (09:54)

ma odkad je mobitela netreba ti više ni pomoćni motor,ni alat,ni 100 metri konopa sa sidrom...

na ispitima za voditelje brodica ne bi trebalo ništa ni ispitivat nego jedino služenje mobitelom i..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Trogiranin » 15. 08. 2010. (10:52)

lupis je napisao/la:ma odkad je mobitela netreba ti više ni pomoćni motor,ni alat,ni 100 metri konopa sa sidrom...

na ispitima za voditelje brodica ne bi trebalo ništa ni ispitivat nego jedino služenje mobitelom i..

Lako za služenje mobitelom, to moš i sa bilim bičvicama i bez njih, moš i sa bilon, oli crvenom kapicom na glavi. Ima čak i JAKO povoljno po štandovima "kapetanskih" ma je glavni problem služenje sivom masom ispod kape i frizure, a između ušiju ...
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la franco » 15. 08. 2010. (10:54)

lupis je napisao/la:na ispitima za voditelje brodica ne bi trebalo ništa ni ispitivat nego jedino služenje mobitelom i..

Treba uvest ispit za voditelja mobitela :lol:
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la žbirac » 15. 08. 2010. (12:19)

:lol: :lol: :lol: ni u kondut bez mobitela!!!!
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la karamba » 15. 08. 2010. (14:31)

meni je nevjerojatna činjenica da se dozvola za upravljanjem brodice do 12m položi u nekom uredu bez ijednog sata prakse u vožnji , ja neznam al to nije baš normalno pa se nezgode i dešavaju. Ali MOP uspješno rješava sve poteškoče :thumbup:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la raptor » 15. 08. 2010. (15:07)

Mop,pomalo pratim tvoje dogodovštine na moru ....sve bi bilo ok da ti sa tom svojom plovilicom plahutaš po moru sam ...ali...sa tobon je uvik familija,brdo dice,društvo itd... a ti svako malo ili se potapaš,teče ti more ubrod,nasukavaš se uz opaske kako si to namjerno,zabijaš se u rivu,bove,blokove itd....pa ti si apsolutno neodgovoran odnosno opasan po okolinu a prvenstveno po svoje najbliže :thumbdown: Po svemu ča si napisa do sada ili si totalna pegula ili nemaš veze o moru i brodima tako da smatram da bi bilo najbolje da se rišiš tega broda i nabaviš sebi i familiji svakome po luftmadrac iako smatram da bi i njega uspia probušit na prvome vijažu :lol: I još to sve opisuješ na forumu :wtf: :shock:
Čudi me i ova podrška od nekih članova ....ponavljam ,da ploviš sam jako zanimljivo štivo si napisa ali brate mili nisi sam na brodu,daj malo razmisli ča radiš !!!
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la niksa » 15. 08. 2010. (15:20)

raptor je napisao/la:Mop,pomalo pratim tvoje dogodovštine na moru ....sve bi bilo ok da ti sa tom svojom plovilicom plahutaš po moru sam ...ali...sa tobon je uvik familija,brdo dice,društvo itd... a ti svako malo ili se potapaš,teče ti more ubrod,nasukavaš se uz opaske kako si to namjerno,zabijaš se u rivu,bove,blokove itd....pa ti si apsolutno neodgovoran odnosno opasan po okolinu a prvenstveno po svoje najbliže :thumbdown: Po svemu ča si napisa do sada ili si totalna pegula ili nemaš veze o moru i brodima tako da smatram da bi bilo najbolje da se rišiš tega broda i nabaviš sebi i familiji svakome po luftmadrac iako smatram da bi i njega uspia probušit na prvome vijažu :lol: I još to sve opisuješ na forumu :wtf: :shock:
Čudi me i ova podrška od nekih članova ....ponavljam ,da ploviš sam jako zanimljivo štivo si napisa ali brate mili nisi sam na brodu,daj malo razmisli ča radiš !!!

...MOP uživa sa svojom obitelji na muru sa plovilom za koje su se mnogi zaklinjali ili da ne postoji, ili da neće nikad u more ili da će se prevrnut namah (vidi predhodne postove :lol: )...

...a tebi ka da je ta kiša što ti pada isprala ono sivog tkiva, natežeš se na čovjeka koji more voli zasigurno više nego ti... ili mu pomozi, ili ne pali vatru više...

P.S. OVO VAŽI I ZA OSTALE STRUČNJAKE....
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la raptor » 15. 08. 2010. (15:37)

niksa je napisao/la:...MOP uživa sa svojom obitelji na muru sa plovilom za koje su se mnogi zaklinjali ili da ne postoji, ili da neće nikad u more ili da će se prevrnut namah (vidi predhodne postove :lol: )...

...a tebi ka da je ta kiša što ti pada isprala ono sivog tkiva, natežeš se na čovjeka koji more voli zasigurno više nego ti... ili mu pomozi, ili ne pali vatru više...

Nikša,nisan ja protiv MOP-a niti protiv njegova broda...boli me ona stvar na čemu če plovit ali mislim da uže članove familije dovodi u opasnost ,pa sam je sve napisa i opisa !!!
Ono ča san napisa o istom plovilu i dalje stoji...brod gotovo bez kolumbe,vanbrodski na jedrilici itd...,a neznam nadalje o kojoj to paljevini govoriš :wtf: pa valjda iman pravo iznit svoje mišljenje o svemu napisanome ili neman :wtf:
I na kraju ,a ča se postavljaš prijeteči ovdi kako prema meni tako i prema ostalim članovima ???....biče ti osta oni policijski mot...jednom policijot-uvik policijot 8-) ka ja san zakon i kako ja rečen tako če bit :wtf:
Svašta .....
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Pape » 15. 08. 2010. (15:48)

MOP je meni najjači lik ovde na forumu, čovik sagradija brod po svom guštu, napravija sve po svom mišljenju i piči okolo po moru rebatijuči se od krajeve, bove, blokove ka ona kuglica u flipperu i ne jebe živu silu ča mi ovde laprdamo šta nevaja ovo i nevaja ono. Čovik je napravija sve u kontri od onoga ča smo mu rekli i sugerirali i brod mu plovi, a čak je i uredno registriran! ima kužinu veću od doma nas pola, WC na raskpapanje sa jakuzzijen, 6 soba sa po 2 kreveta, ogradu ka Santa Maria, klizališe na lakiranoj palubi za ljetne/zimske radosti, ukrca 18 dice (svoje ili tuđe još nisan razumija) 7 žena, 8 pasa, 3 mačke i usidri se usrid prolaza za okupat bez obzira šta 16 brodi čeka da se makne da mogu proć i gušta ko prajac u malo vode. Ruku na srce nebi baš ga volija susrist po moru ili noću bit usidren u istoj vali, ali eto MoP voli more, brode i gušta u svakoj minuti provedenoj na svom brodu i moru i ja mu skidan kapu! MoP najjači si i nedaj se! I sve nam dogodovštine piši i opiši! :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la niksa » 15. 08. 2010. (15:55)

raptor je napisao/la:
niksa je napisao/la:...MOP uživa sa svojom obitelji na muru sa plovilom za koje su se mnogi zaklinjali ili da ne postoji, ili da neće nikad u more ili da će se prevrnut namah (vidi predhodne postove :lol: )...

Nikša,nisan ja protiv MOP-a niti protiv njegova broda...boli me ona stvar na čemu če plovit ali mislim da uže članove familije dovodi u opasnost ,pa sam je sve napisa i opisa !!!
Ono ča san napisa o istom plovilu i dalje stoji...brod gotovo bez kolumbe,vanbrodski na jedrilici itd...,a neznam nadalje o kojoj to paljevini govoriš :wtf: pa valjda iman pravo iznit svoje mišljenje o svemu napisanome ili neman :wtf:
I na kraju ,a ča se postavljaš prijeteči ovdi kako prema meni tako i prema ostalim članovima ???....biče ti osta oni policijski mot...jednom policijot-uvik policijot 8-) ka ja san zakon i kako ja rečen tako če bit :wtf:
Svašta .....

...bolje bit bivši policiot nego bivši robijaš... :shh: :shh: :shh:

P.S. sretan ti Dan branitelja... crnogorskih... (slavi se 01.10.)... :wave:
niksa
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 15. 08. 2010. (16:04)

Nikša, Raptore da oden po kokice ili mi se ne isplati?
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la niksa » 15. 08. 2010. (16:09)

Pape je napisao/la:Nikša, Raptore da oden po kokice ili mi se ne isplati?

Nemoj po kokice, izvadi zolju... :mrgreen:

Previše smo off, zato ja idem out... :wave: :wave: :wave:
niksa
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 15. 08. 2010. (16:09)

Pape je napisao/la:MOP je meni najjači lik ovde na forumu, čovik sagradija brod po svom guštu, napravija sve po svom mišljenju i piči okolo po moru rebatijuči se od krajeve, bove, blokove ka ona kuglica u flipperu i ne jebe živu silu ča mi ovde laprdamo šta nevaja ovo i nevaja ono. Čovik je napravija sve u kontri od onoga ča smo mu rekli i sugerirali i brod mu plovi, a čak je i uredno registriran! ima kužinu veću od doma nas pola, WC na raskpapanje sa jakuzzijen, 6 soba sa po 2 kreveta, ogradu ka Santa Maria, klizališe na lakiranoj palubi za ljetne/zimske radosti, ukrca 18 dice (svoje ili tuđe još nisan razumija) 7 žena, 8 pasa, 3 mačke i usidri se usrid prolaza za okupat bez obzira šta 16 brodi čeka da se makne da mogu proć i gušta ko prajac u malo vode. Ruku na srce nebi baš ga volija susrist po moru ili noću bit usidren u istoj vali, ali eto MoP voli more, brode i gušta u svakoj minuti provedenoj na svom brodu i moru i ja mu skidan kapu! MoP najjači si i nedaj se! I sve nam dogodovštine piši i opiši! :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol: a jesi me nasmija :thumbup: Pape,ma ima on moju podršku i lipo vidit entuzijasta ma kakav brod učinija ali mi pari neodgovoran glede familije a i san vidiš ča radi i ča mu se dešava na moru :lol: Baš me zanima kako bi ti njegov brod navigava upo dana po jakom maestralu ili po tramuntani na potezu Split-Drvenik ??? Nebi to finilo kako triba 8-)
Ma... u biti mi se jebe zanj, nego mi ža svita ča sudjeluje u njegovim "pustolovinama" !
raptor
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.