Jablan je napisao/la:kreso je napisao/la:Opsjednutost panulom . Stalno panulamo, ja i stari. Uspjeh, prosječan-loš. Plavica, škombri i šaruna se ulovi, ponešto ušata, ukupno u 2 godine 5 brancina (nijedan veći od 0.7kg), dakle sanjamo nekog kapitalca tipa zubonja ili brane. Iglice lovimo bez problema, vućemo ih za sobom miljama što duboko što plitko, ali niš se ne kači. I tako prije neki dan u subotu panulamo. Prolazimo nekih 1km obalo tamo-amo, uglavnom loveći ušate i iglice, praktički ne nadajući se ićemu drugom.
E kad tamo u jednom trenutku štap se savija, a rola se krene luđački odmotavat. Štap je u tom trenutku bio fiksiran kod motora, nisam ga držao u rukama. Uzimam štap i ne mogu jebeno vjerovat. Pokušavam okrenut ručicu na roli, ali bogami nejde (Shimano catana 4000 nije baš pogodna za panulu..., a i štap nije neki), pomislim da sam zakačio dno, neku gumu , ali lovim na princess gx koja nejde ni metar u dubinu. Uspjevam nekako nategnut sa štapom, pa lagno par namotaja, pa par puta tako, vidim da je napokon neka mrcina (za moje pojmove). Barka ješ uvijek lagano ide jer se stari u isto vrijeme zajebava s nekom iglicom koja je na njegovom štapu. Stavljam nekako motor u ler jednom rukom. Natežem mrcinu prema barci i čekam da izroni da vidim koji je to k... Kad je živina isplivala i kad sam vidio onu gubicu bilo mi je jasno. Brancin od ne znam koliko kila, uspjevam ga dovuči do krme kraj motora, mrcina se otima. E sad ključan trenutak. Nemamo sak (ubi se). Ništa ni kuku ni osti. Sak je pred par mjeseci pao u more i potonio i nismo kupili drugi . Gledam kako da to krme uvatim i bacim u barku. Pokušavam ga nekako ulovit pod škrge, a drugom rukom natežem najlon. Predvez je 0.35 fluocarbon možda nosi 7kg. Najlon puca. Ribu nisam uspio dohvatit. Mrcina bježi sa pirsingom (varalica ostala u ustima), a ja i stari se gledamo i plačemo (skoro). E to je ribolovni promašaj.
Drugi puta nemoj stavljati motor u ler već i dalje vozi.....a ostalo znaš i sam!
zapravo me cudi kako si moga brod stavit u ler....ja neman iskustva al znan da je glavno pravilo vozit i drzat tunju nategnutu....smanjit da ali stat....