Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la lupis » 10. 08. 2010. (08:48)

borro je napisao/la:Ajde, ajde! Dešava se! Bio sam i j Brzo zaboraviš nasukavanje!

Kad "pogladiš" dno na 43*50,30N,15*14,70E po jugu koje diže polovicom listopada pitat ću te za 14 godina ako si zaboravio... :oops:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la aladin » 10. 08. 2010. (09:08)

gavijal je napisao/la:priča za 5! :) jedino to nasukavanje na pjesak..pa ok ak imaš elan t401 a ne tu brodinu

kao klinac sam sa starcima bio na Ohridu i ostalo mi je u pamcenju.... tamo imaju metalne-aluminijske-štaveć brodove i parkiraju ih tako da se "u voznji" samo popnu na šljunčanu plazu :-D
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la Sveti ratnik » 10. 08. 2010. (17:37)

eto vidis....stari galebi te sigurno nece zajebavat jer znaju da se to moze svakoem dogodit......a budale ce te uvik zajebavat al to su samo budale.... :wave:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la macro » 10. 08. 2010. (18:43)

prouči malo tehnike sidrenja :D

najjači su mi "kapetani" koji dolaze novon jahticon ili gliseron u valu pa po ure mozgaju šta će i kako će, češkaju se po glavi, pa po brkovima, pa po drobini.. i na kraju "usidre" brod na najnelogičnije moguće misto s konopon koji je jednak dubini. izađu na plažu, pa za 10 minuti cika i zapomaganje kad brod otplovi prema pučini.. a ne znaju koliki su guzičari šta nije završia u sikama :D
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la mali od palube » 10. 08. 2010. (23:09)

macro je napisao/la:prouči malo tehnike sidrenja :D

najjači su mi "kapetani" koji dolaze novon jahticon ili gliseron u valu pa po ure mozgaju šta će i kako će, češkaju se po glavi, pa po brkovima, pa po drobini.. i na kraju "usidre" brod na najnelogičnije moguće misto s konopon koji je jednak dubini. izađu na plažu, pa za 10 minuti cika i zapomaganje kad brod otplovi prema pučini.. a ne znaju koliki su guzičari šta nije završia u sikama :D

Eto, to je taj!
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la macro » 11. 08. 2010. (07:16)

:Drink27:

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 14. 08. 2010. (00:13)

Stvarno ne znam koji mi je vrag! Valjda zato što je petak trinaesti.
Na izlazu iz Privlačkog gaza, tamo NE od Virskog mosta, prema Ninskom zaljevu, su dva garofulina. Označavaju ulaz, odnosno izlaz iz opasne pličine u kojoj su na najdubljem mjestu neke stijene za oseke čak na samo pola metra ispod mora. Čak i onaj tko poznaje prolaz mora paziti na tih nekoliko stijena. Kad se plovi prema NE, onda prolaz kroz te dvije oznake znači i izlaz u dublje vode.
Bili smo na Školjiću na kupanju.
Najprije, ova barka definitvno nije za kupanje na pustim plažama. S teškom mukom sam na dva sidra uspio stati uz rub toga prolaza. Kupanje je trajalo sat-dva, a onda je vjetar okrenuo na drugu stranu i postavio me nasred prolaza. Taman smo jeli. Naišle dvije barke i morali smo se maknuti. Dosta je nosilo sa zapada i jedva smo pokupili sidra a da ne zapnemo o dno. Kad je konačno sve bilo pod kontrolom pente a ne zapadnog vjetra, odahnuo sam. Nekih pedesetak metara od izlaza, od već pomenutih garofulina imao sam kurs točno kroz sredinu. I to je bilo to... izvukli smo se bez problema. Dodao sam gas i pustio timun nekoliko sekundi, da otovrim jedinu spuštenu tendu, onu desno od mene. Budući da su sve ostale bile otvorene, ovu je vjetar nadimao kao jedro. Sljedeći pogled prema naprijed bio je pogled na crni betonski blok garofulina, svega nekoliko metara ispred barke. Skrenuo sam naglo ulijevo, ali kasno. Dum-duruuum!!! Oderao sam 3-4 metra dna na desnoj strani. Barka je poskočila pola metra u vis. Sve što je stajalo okomito na stolovima i na hladnjaku prosulo se i razlilo na sve strane. Sve žene su u zboru zavrištale. Ukenjao sam se od straha. Da nije onih platformi na krmi, vrlo bih vjerojatno i propelom zaparao po betonu.
Stao sam i odmah počeo pipati sve tapisone u gavunima, nije li koji mokar. Kako ni u kaljuži nije bilo ni kapi, zaključio sam da trup nije probijen. Ipak, nije mi vrag dao mira i s nećacima sam skočio u more, u inspkeciju. Strugotine po desnoj strani dna, ali trup nigdje nije probijen. Valjalo je i puhalo dosta i to u bok, pa nisam baš imao vremena ni volje za temeljitije preglede. Vratili smo se u barku i nastavili ploviti. Kad smo prošli Ninski zaljev i tjesnac između Mišjaka i Začeva more se malo umirilo. Svaki čas sam pipao tapisone i pali kaljužnu pumpu. Ni kapi! Uf, dobro je...
Na vezu u Vlašićima zaronio sam i temeljitije pregledao brod. Jedini dublji friž je onaj od prvoga udara. Dug je cca 15 cm i na najdubljem mjestu je u plastiku ušao cca 5 mm. Na samoj vodenoj liniji. Sve ostale crte su uglavnom oguljena antivegetativna boja. Zaista imam više sreće nego pameti. Ili je ovo jako kvalitetno napravljen trup jer udarac je zazvučao tako kao da smo odvalili pola boka. Scenario baš poput onoga u Titanicu. Čak je i bok isti - desni.
Naravno, nikako mi nije jasno kako me u tih nekoliko sekundi nedržanja timuna i negledanja pred sebe vjetar odnio tako jako desno. Prolaz je širok barem 30 metara, a išao sam prema sredini... nikako mi nije jasno.
Nikad prije nijednom barkom nisam pipnuo ni stijenu, ni rivu, ni drugu barku. Što me to snašlo ovo ljeto, nemam pojma. Dvije havarije u pet dana. Strašno...
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 14. 08. 2010. (00:18)

a snasa te novi brod....a sta da ti kazen budi oprezan covice jos ces glavu izgubit...
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la karamba » 14. 08. 2010. (06:37)

hebena situacija, dobro da si sam ali dica na brodu , ali dešava se to su brodi,korenti, i sl. treba uvijek bit na oprezu!
bitno da je sve dobro prošlo :thumbup:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la mali od palube » 14. 08. 2010. (09:05)

Još sam u šoku. Kakva glupost... najgluplja na svijetu. Puše poprilično zapadnjak i ja u 5-6 metara širokom prolazu kroz pličinu, sa sikama pod samom površinom na jednoj i na drugoj strani, uspijem nježno izvući oba sidra i zaploviti bez ijednog problemćića i onda fulam prolaz širok 30 metara. Još kako fulam... ravno u betonski blok pod morem. Da sam ga gađao na tim valovima, ne bih ga preciznije pogodio.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la primorac » 14. 08. 2010. (09:19)

Jebi ga MoP. Nije to Sava Galdovo... Uvijek prema moru oprez i poštovanje :roll: mogao si potonut ko ništa...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la franco » 14. 08. 2010. (09:25)

Sa onom kabinom i natkabinom,a otpiljenom kolumbom...........kao da si imao sva jedra razapeta
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la pomorac » 14. 08. 2010. (14:33)

Šteta je svake barke, to sigurno, ali najbitnije da nema ozljeda, a plastika se da popravit :thumbup:
pomorac
Member

Tip plovila: Stefini 12m, A-1020, Amon 790, Crestliner ...

PostPostao/la žbirac » 14. 08. 2010. (15:45)

:o MOP, neka uvik neko bude uz tebe a ti se nikad ne miči sa timuna pogotovo tu di su te pličine...hvala bogu posade ti ne manjka...
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la macro » 14. 08. 2010. (19:15)

na brodu nikad previše opreza

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: impulz i 4 gostiju.