NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la gre » 07. 08. 2010. (12:35)

Sviđa mi se tvoj brod i ja bi ovako nešto.
Što se tiče klupe za sjedenje ja bi ti preporučio samo jednu i to po cijeloj dužini krme. Tako da ti ostane dosta mista na krmi. A kad imaš "goste" na brodu daš im one preklopne stolice, one ka šta imaju režiseri na Američkim filmovima (one drvene sa platnom ima ih i po kafićima). Kad se sklope ne zauzimaju puno mista
Hočeš li imat kakvu platformu na krmi??
gre
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la gre » 07. 08. 2010. (12:50)

I još nešto, umisto stolice za timun nek ti naprave ili sam napravi kašun od stakloplastike na koje ćeš stavit sjedalo, nek ti se kašun otvara sa gornje strane zajedno sa sjedalom. U kašun staviš termičku izolaciju, unutra staviš led i imaš škrinu kad ideš na more na dan dva.
Eto samo jedna ideja možda ti se svidi
gre
Member

Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la lukabubi » 07. 08. 2010. (15:14)

gre je napisao/la:I još nešto, umisto stolice za timun nek ti naprave ili sam napravi kašun od stakloplastike na koje ćeš stavit sjedalo, nek ti se kašun otvara sa gornje strane zajedno sa sjedalom. U kašun staviš termičku izolaciju, unutra staviš led i imaš škrinu kad ideš na more na dan dva.
Eto samo jedna ideja možda ti se svidi

dobra ideja, kutija ispod stolice je opcija koju je dao napraviti vlasnik sivog Navala19 sa slika prije koji je sada na Pagu, samo on si je ugradio plinsko kuhalo ispod.
Na mom će biti ledenica gledajući sa krme na provu u lijevoj bočnnoj kutiji termo izolirana i sa ispustom u more, a i biti će na skidanje sa ručkama, tako da ide van kada za to bude potrebno, kao prenosni frižider.( pogledaj tlocrt kokpita prije)
Kuhalo bi stavio ili u mali kuhinjski elemenat naprijed lijevo do kabine, ili možda u bok lijevo, no htio bi imati i preklopnu stolicu za suvozača, jer uglavnom idemo dvojica, pa ako idemo 12-13milja da mu je ugodnije. To još nisam razradio u potpunosti. Dobro bi bilo imati kuhinjski element lijevo u nadkabini do vrata, a i stolica za suvozača mi je bitna, kako to oboje riješiti moram još odlučiti. Ima li tko za to kakav dobar prijedlog?
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la žbirac » 07. 08. 2010. (18:13)

Sveti ratnik je napisao/la:
lošinj je napisao/la:Izgleda dobro ograda.Taman po mjeri,niti previsoka niti prekratka.

amen
jedino ako ti nije dite malo malo pa ti je onda prekratka bolje bi bilo da ide do kraja kabine al ako nije malo onda je taman

Zašto ti nebi kupija ovako šta, u kitu pa pomalo...valjda će uć u onih 100.000kn :eh: :wave:

Šta se tiće broda i ograde sve 5, bit će ovo lip brodić :thumbup: :thumbup:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la Sveti ratnik » 07. 08. 2010. (19:35)

žbirac je napisao/la:
Sveti ratnik je napisao/la:
lošinj je napisao/la:Izgleda dobro ograda.Taman po mjeri,niti previsoka niti prekratka.

amen
jedino ako ti nije dite malo malo pa ti je onda prekratka bolje bi bilo da ide do kraja kabine al ako nije malo onda je taman

Zašto ti nebi kupija ovako šta, u kitu pa pomalo...valjda će uć u onih 100.000kn :eh: :wave:

Šta se tiće broda i ograde sve 5, bit će ovo lip brodić :thumbup: :thumbup:

A morat cu prominit ocito kriterije.trazija san deplasmanac a ovo je poludeplasmanac trazija san ravnu oplatu ova je na skaline.....
al ocito nema nista.eno tema koju san otvorija je pogledana masu puta a niko nista nije konkretno predlozija....
Sveti ratnik
Old Senior Member

Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la lukabubi » 08. 08. 2010. (01:37)

Ne znam zašto Ti ne paše rebrasti trup, za večinu ljudi koje sam konzultirao za tu problematiku tvrde da je rebrasti trup bolji od običnog jer je čvršći, bolje strujanje vode ima, zahtjevniji u izradi, ali kvalitetniji i dugovječniji.
U gataportu su mi objasnili da upravo s tim rebrastim trupom se navodi strujanje vode na elisu, tako da onda i Naval postiže takve brzine s manje konja, a i manje se ljulja od običnog trupa.
Ako pogledaš mnogi renomirani proizvođači ga rabe. ( Gobbi, Saga, Fjord itd.)
lukabubi
New Entry

PostPostao/la Sveti ratnik » 08. 08. 2010. (02:14)

lukabubi je napisao/la:Ne znam zašto Ti ne paše rebrasti trup, za večinu ljudi koje sam konzultirao za tu problematiku tvrde da je rebrasti trup bolji od običnog jer je čvršći, bolje strujanje vode ima, zahtjevniji u izradi, ali kvalitetniji i dugovječniji.
U gataportu su mi objasnili da upravo s tim rebrastim trupom se navodi strujanje vode na elisu, tako da onda i Naval postiže takve brzine s manje konja, a i manje se ljulja od običnog trupa.
Ako pogledaš mnogi renomirani proizvođači ga rabe. ( Gobbi, Saga, Fjord itd.)

Neko mi je reka ili san procita da je bolja ravna oplata jer je lakse napravit da nebude zraka u njoj i da je i manja mogucnost osmoze.to mi se nekako usiklo u mozak....sad, mozda grijesin pa ako neko misli drugacije neka napise.....
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 08. 08. 2010. (03:25)

maestral 600 pari dobar al se bojin grebena.......
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la Denis » 08. 08. 2010. (09:15)

Ja sam nedavno uredjivao primorku staru 25 godina i nije bilo osmoze. Veci problem je bio sa skrtarenjem na materjalu u toku izrade broda. A u drugu ruku ipak je brod izdrzao 25 godina do remonta.. Puno bi lakse bilo obnoviti brod sa ravnom oplatom zbog brusenja ali to se dogadja jednom u 2, 3 desetljeca..
Denis
Member

Tip plovila: Primorka 630

PostPostao/la lukabubi » 08. 08. 2010. (22:52)

Sveti ratnik je napisao/la:maestral 600 pari dobar al se bojin grebena.......

Baš sam se danas mimoišao sa jednim, i meni se sviđa, ali to je pravi deplasmanac.
Znam tipa čiji je i on samo ljeti ide uvijek u istu valu, prenoći dan dva i ide natrag u lučicu. Ta vala je jedno 6 milja udaljena i to on vozi sa 5 milja brzine oko 1,20 sat. Nikud dalje ni drugdje taj ne ide u zadnih 10 godina!
Za njega je ta barka idealna. Prostrana, udobna, sigurna, on je u penziji i ima vremena.
Znaš i sam u kakvoj vremenskoj nestašici danas svi živimo. Nadalje njegov je akvatorij zbog sporohodnosti jako sužen I smanjen. Ja nažalost nemam takav vremenski luksuz kao on da mi je svejedno koliko ću izgubiti vremena na vožnju plovilom, a krećem se po za njega nedostupnim i nedostižnim mjestima. Mislim da nas je večina takva sličnija meni nego njemu. Ja sam vidio što znači 6 milja na sat i koliko me to ograničavalo i sputavalo. Zato sam i napisao prije da si svatko bira barku za što mu treba i kakva mu treba.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la Sveti ratnik » 09. 08. 2010. (00:39)

lukabubi je napisao/la:
Sveti ratnik je napisao/la:maestral 600 pari dobar al se bojin grebena.......

Baš sam se danas mimoišao sa jednim, i meni se sviđa, ali to je pravi deplasmanac.
Znam tipa čiji je i on samo ljeti ide uvijek u istu valu, prenoći dan dva i ide natrag u lučicu. Ta vala je jedno 6 milja udaljena i to on vozi sa 5 milja brzine oko 1,20 sat. Nikud dalje ni drugdje taj ne ide u zadnih 10 godina!
Za njega je ta barka idealna. Prostrana, udobna, sigurna, on je u penziji i ima vremena.
Znaš i sam u kakvoj vremenskoj nestašici danas svi živimo. Nadalje njegov je akvatorij zbog sporohodnosti jako sužen I smanjen. Ja nažalost nemam takav vremenski luksuz kao on da mi je svejedno koliko ću izgubiti vremena na vožnju plovilom, a krećem se po za njega nedostupnim i nedostižnim mjestima. Mislim da nas je večina takva sličnija meni nego njemu. Ja sam vidio što znači 6 milja na sat i koliko me to ograničavalo i sputavalo. Zato sam i napisao prije da si svatko bira barku za što mu treba i kakva mu treba.

slazen se ali gledaj....
moja je filozofija ako nemas vrimena ne ajde na more...a evo zasto...
bija san na prisu namore....
ima san pedoce usljene koje san ocistija i usolija na prisu i crva kojem od prise nisan more prominija na vrime...
sa pedocama san usmrdija cili frizider...
crv je sam sebe ubija i sa njin san usmrdija cilu sumu oko sebe.....
kurca nisan uvatija......
ispizdija san se ziv....upropastija tunje......
i radi toga mi je kasnije ispala komarca ili sarag (moguce jer posli nisan ni jednog ni cuja) sta san vec napisa negdi...
zadilo mi je miljon puta.....iznervira san se maksimalno.....
al glavno da san stiga doma......na vrime...ma
to je sve radi toga jer san zurija jer to mi se nikad nije dogodilo......
brzina me ne jebe uopce zato mi ne smeta sta ide 5 milja....
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la Groff » 09. 08. 2010. (11:45)

: Laughing4: :clap: :Claping21:
Groff
Old Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la lukabubi » 09. 08. 2010. (21:25)

Razumijem Te da ne treba žuriti iči u ribolov, no za doči na dobru poziciju treba često dalje voziti, jer tamo ne idu mnogi, odnosno oni sa deplasmanskim barkama. Njima je to predaleko za voziti, a i imaju problem ako zapuše i dogodi se nagla promijena vremena. Koliko sam ja puta bježao jureči pred neverom.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la Sveti ratnik » 09. 08. 2010. (21:36)

lukabubi je napisao/la:Razumijem Te da ne treba žuriti iči u ribolov, no za doči na dobru poziciju treba često dalje voziti, jer tamo ne idu mnogi,

Koliko sam ja puta bježao jureči pred neverom.

Uputis se ranije....... :thumbup:
Jos si ziv vidin....... :thumbup:
gledaj naravno da je bolje imat brzi brod iz razloga sta si upravo reka.....ali mene da se pita za recimo 15 iljada eura mozes kupit ili brzi brod od 5 metara ili spori od 6 ja bi izabra spori.al to san ja.ne govorin da je to ispravno ali meni je.
sad se pojavija i ovi brod za otprilike istu cijenu...
lip je ima sve sta mi triba....
ali nemogu se otet dojmu da mi je nesto sumnjivo.....
vrime ce pokazat........ :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 09. 08. 2010. (21:36)

e da i to veliko Te je nepotrebno..... :wave:
Sveti ratnik
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.