Koliko košta kila broda

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Koliko košta kila broda

PostPostao/la histrion » 08. 08. 2010. (21:24)

Rješavajući dilemu samogradnja/kit/polovno posjetio sam pogon za izradu plastike za gumenjake.
Sve što sastave prodaju ... (reklame neka vrte na tv) - jednom proizvođaču gommona.
Prodaju ne kile.
I ono što me je fasciniralo je cijena.
Kila 6 Eura. Kila finalnog proizvoda. Korito + paluba + konzola + krma.
Dakle isto kao sastavljena kit verzija.
A direktor kaže: od tih 6 Eura čista mi je zarada gotovo Euro.
Znači: plastika + drvo + energija + rad + amortizacija pogona + kalupi - razvoj*** = 5 Eura
Zarada jedan Euro na kilu i nije nešto, ali ako prodaš dvije tone svaki dan .... Eeee, to je nešto

*** - razvoj novih modela je u Italiji

I bez skretanja sa teme:
Jakopin je prije nekoliko dana isporučio 65. brod Greenline (plan za ovu godinu mu je 100-tinjak).
More wet
more fun
histrion
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gobbi 5,0 + Yamaha 50

Re: Koliko košta kila broda

PostPostao/la Sveti ratnik » 08. 08. 2010. (21:59)

histrion je napisao/la:Rješavajući dilemu samogradnja/kit/polovno posjetio sam pogon za izradu plastike za gumenjake.
Sve što sastave prodaju ... (reklame neka vrte na tv) - jednom proizvođaču gommona.
Prodaju ne kile.
I ono što me je fasciniralo je cijena.
Kila 6 Eura. Kila finalnog proizvoda. Korito + paluba + konzola + krma.
Dakle isto kao sastavljena kit verzija.
A direktor kaže: od tih 6 Eura čista mi je zarada gotovo Euro.
Znači: plastika + drvo + energija + rad + amortizacija pogona + kalupi - razvoj*** = 5 Eura
Zarada jedan Euro na kilu i nije nešto, ali ako prodaš dvije tone svaki dan .... Eeee, to je nešto

*** - razvoj novih modela je u Italiji

I bez skretanja sa teme:
Jakopin je prije nekoliko dana isporučio 65. brod Greenline (plan za ovu godinu mu je 100-tinjak).

A poanta teme je? :problem:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la histrion » 08. 08. 2010. (22:20)

Poanta?

Svi (pa ne baš svi) se žale - kriza - teško se prodaje - nema novaca ...

Proizvođači koji prodaju za realnu cijenu nisu ni osjetili krizu.

I sad čekam, da Grašo (ili Galeb) ponude realnu cijenu.
More wet
more fun
histrion
Member

PostPostao/la zore70 » 08. 08. 2010. (22:58)

A može li kontrapitanje...

Koliko košta Audija ili BMW-a u izradi kilo auta...znan ja pa ću čekat da mi ponude realnu cijenu po kilu... :lol:

A inače bi ti preporučija da napraviš projekt,daš izradit sve kalupe,studije,napraviš malu halu,zaposliš ljudove,sve poplaćaš državi i dobavljačima i garantirano čemo ti svi mi kupit gotovu ljusku po velikodušnih 6.5 eura..po kilu
Ja san prvi,svi ostali iza mene..i eto ti brda novaca..svaki misec 10 tona pa ti vidi kese,ni lubenice bolje ne idu :lol:

Da je to tako lako.... :roll:

A da tek zaš pošto kilo čelika..moga bi brodskih motora naštampat..koji Volvo,CAT i ostali :lol: :wave:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la zore70 » 08. 08. 2010. (23:13)

A sad da ti malo pojasnim..ozbiljnije..ti ljudi ne prodaju plastiku na kilo..oni su kooperanti koji za proizvođača brodova u njegovu kalupu odlivaju plastiku i dorađuju do faze opreme..dakle ne može prodat tebi ni meni...
Mnogi proizvođači idu tim putem da ne bi imali svoje pogone za laminiranje..pa ekologija...radnici.kad nema narudžbi prazni hod i sl..

I da dobiješ nekim čudom brod od takvog kooperanta fali ti atest proizvođača..odobrenje a to ima bit košta još malo...
Svojevremeno je kod nas u Splitu "procurilo" nešto tvrdih dna od gumenjaka iz AD Boatsa..i šta sa njima..obisit mačku o rep..konzolu ajde možeš negdi uklopit...a papiri..porjeklo..lako ćemo,aha..

I nikako mi nije jasno,a često se poteže to pitanje: zašto brode gledate kroz kilo plastike kad tu ima puno elemenata uz to?

A i goli trup je ipak samo 25% cile priče..i šta kad imaš ljusku..tražit motor po kilu..prozore isto...opremu..neće ići..
Nešto se i samogradnja razvodnila..nije to jednostavno...traži se dokumentacije,nadzora,sve to triba platit...

Mislim da je najbolje da svak u svom poslu zapne,zaradi ako može,kupi brod u kitu i eventualno ako ima znanja i vrimena opremi takav brod..sve ostalo malo teže...neka je kilo 6 eura ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la morskivrabec » 08. 08. 2010. (23:16)

Pa barem to nije teško izračunat.
Spominje se kao primjer Galeb. On je čini mi se oko 1800 kg, znači 1800 X 6 eura = 10800 eura. Mislim da otprilike to i jest cijena kit verzije, odnosno gole plastike. Pa još nadodaš PDV.
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la histrion » 08. 08. 2010. (23:23)

Novi galeb = 825 kg = 12 000 Eura
To ti je 15 za kilu

Netko je spomenuo BMW? Serija 3 = 20 Eura za kilu
A netko je spomenuo i Jakopina. Greenline 20 Eura za kilu gotovog broda (usporedi sa galebom - 15 za kit)
More wet
more fun
histrion
Member

PostPostao/la histrion » 08. 08. 2010. (23:36)

Zaboravio sam spomenuti Pičuljana; Rab 720 = 40 Eura za kilu.

Usporedi sa Jakopinom.
3 metra manji brod, a 30 % skuplji.

Netko bi rekao: treba i ime platiti.
Priznajem. Ali ...
U svijetu ime Jakopin nešto znači. Dok za Pičuljana izvan Hr nitko ni čuo nije.
More wet
more fun
histrion
Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 09. 08. 2010. (00:41)

zore70 je napisao/la:A sad da ti malo pojasnim..ozbiljnije..ti ljudi ne prodaju plastiku na kilo..oni su kooperanti koji za proizvođača brodova u njegovu kalupu odlivaju plastiku i dorađuju do faze opreme..dakle ne može prodat tebi ni meni...
Mnogi proizvođači idu tim putem da ne bi imali svoje pogone za laminiranje..pa ekologija...radnici.kad nema narudžbi prazni hod i sl..

I da dobiješ nekim čudom brod od takvog kooperanta fali ti atest proizvođača..odobrenje a to ima bit košta još malo...
Svojevremeno je kod nas u Splitu "procurilo" nešto tvrdih dna od gumenjaka iz AD Boatsa..i šta sa njima..obisit mačku o rep..konzolu ajde možeš negdi uklopit...a papiri..porjeklo..lako ćemo,aha..

I nikako mi nije jasno,a često se poteže to pitanje: zašto brode gledate kroz kilo plastike kad tu ima puno elemenata uz to?

A i goli trup je ipak samo 25% cile priče..i šta kad imaš ljusku..tražit motor po kilu..prozore isto...opremu..neće ići..
Nešto se i samogradnja razvodnila..nije to jednostavno...traži se dokumentacije,nadzora,sve to triba platit...

Mislim da je najbolje da svak u svom poslu zapne,zaradi ako može,kupi brod u kitu i eventualno ako ima znanja i vrimena opremi takav brod..sve ostalo malo teže...neka je kilo 6 eura ;)

svaka ric je suvisna..... :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 09. 08. 2010. (10:28)

Ovo preselite u parlaonicu.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la gonič zmajeva » 09. 08. 2010. (14:17)

Zore :thumbup: . Josme :thumbup: . Ne kužim uopće temu i kakve veze ima kilo broda. Tvoja sugestija je da je kilo broda jeftino i da nas proizvođači plovila pljačkaju . Koliko koštaju Nike patike ? Sa materijalom i radom nekog Tajlanđanina ne preko pet eura. Zašto ih ja moram platiti 500 kuna :Sad18: . Dobro je Zore reka kreni ti lipo u proizvodnju i svima dobro. Ne tako davno u saboru se postavilo slično pitane samo je umisto broda bilo Mozga.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la baraba » 09. 08. 2010. (17:10)

histrion je napisao/la:...
U svijetu ime Jakopin nešto znači. Dok za Pičuljana izvan Hr nitko ni čuo nije.

genijalno. :lol:
baraba
Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 09. 08. 2010. (17:23)

gonič zmajeva je napisao/la:Zore :thumbup: . Josme :thumbup: . Ne kužim uopće temu i kakve veze ima kilo broda. Tvoja sugestija je da je kilo broda jeftino i da nas proizvođači plovila pljačkaju . Koliko koštaju Nike patike ? Sa materijalom i radom nekog Tajlanđanina ne preko pet eura. Zašto ih ja moram platiti 500 kuna :Sad18: . Dobro je Zore reka kreni ti lipo u proizvodnju i svima dobro. Ne tako davno u saboru se postavilo slično pitane samo je umisto broda bilo Mozga.

a ti nosi japanke!isto ka sta ce onaj kome su skupi brodovi gledat brodove po lucicama i lajat ode na misec! :Laughing29:
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la histrion » 09. 08. 2010. (18:50)

... ka sta ce onaj kome su skupi brodovi gledat brodove po lucicama ...

Nije baš istina.
Samo su neki brodovi skupi. Ima i jeftinih. Ili bi bilo bolje reći: ima i brodova koji vrijede koliko za njih traže.
Moj je brat prije par mjeseci kupovao brod. Prva ideja je bila nešto od 7 - 8 metara da bi nakon što je provjerio sve cijene kupio Jakopina.
Deset metara vrhunske tehnologije za manje novaca nego što bi morao dati za (ruku na srce) lijep i dobar ali i tri metra kraći brod.

Svu ta priču potaklo je čuđenje. Naši se majstori čude kao mogu drugi prodati 1000 brodova godišnje (recimo Biskini Bros), a oni 10.
A cijena je posljedica upravo toga - sa deset prodanih brodova treba nahraniti puno gladnih.
More wet
more fun
histrion
Member

PostPostao/la Thomy » 09. 08. 2010. (18:56)

Koliko ga(brata) je izaša na kraju brod?

:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.