Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
gonič zmajeva je napisao/la:Za laika je gradit novi brod jedan jako zaje... posao. Samo prikrajanje gotovog proizvoda je za ljude nevične kalafatskom poslu problem koji traži puno entuzijazma i slobodnog vremena. Opet sto ljudi sto čudi. Poznajem ljude koji su bili najsretniji kad im je brod bija u dvoru iza kuće, i kad su lagano sami ili sa meštrom nešto čačkali oko opreme. Poslje svih tramaka i problema vezanih za uređenje broda većina ih je izjavila da bi iduće plovilo uzimali kao gotov proizvod. Znači ključ u bravu. Puno jeftinija i brža solucija.
raptor je napisao/la:Dosta pratim ča pišete i Amija poštivan ča je u konačnici složija lipi brod .Pa san pročita i oni cjenovnik Amija ,ča je sve utrošija itd...pa bi se nakraju složia sa pojedincima da je ipak bolje dat da proizvođač finišira brod...zašto ???...ako več neko kupi kit onda mora znat i neki qr@c sam napravit...instalirat ponistre i vrata sam...montirat rezervoare i sraonu sam...kabli o žic instalirat sam a meštar da ih samo spoji oliti razvede...san uštekat logarine i sam centrirat makinju...itd...itd...,ko nezna osnove nabrojanoga bolje da se ne vata čorava posla ...iz navedenoga proizlazi da je Ami malo toga učinia san osin ča je pronaša meštri za navedeno .Zaključak...ki se ne razme u ovo ča san nabroja bolje dat brod proizvođaću da ga završi jerbo če "samograditelj"proč u konačnici skuplje i 30 % I konačno na kraju...Amija je doša brod cca. 50-60000 € a ka radia ga san za istu kintu bi ga složia proizvođač i to najvjerojatnije bolje negoli fuš "majstori" ča su ga u konačnici došli ka SV Petra kajgana
gonič zmajeva je napisao/la:Amiklicu ne sumnjam da si u nekim stvarima prošao jeftinije nego kod kupnje gotovog proizvoda. Isto tako mislim da si napravio pravu perverziju od svog broda. Očito je da si imao bogato predznanje i iskustvo sa plovilima i prije svog posljednjeg projekta, pa si brod uredio pazeći na svaki detalj i svaku sitnicu. Isto tako i Zore koji je napravio Popaja može reči da će proći jeftino ako uzme brod u kitu jer zna. Velika većina ljudi na forumu nema iskustva i znanja da krene u projekat koji se zove brod. Evo dobio sam kalup i idem jedan čas kupiti par bačava smole i malo vune još malo odvajača i ubrzivača i evo broda. Za svaku kromovu vidu treba sjest u auto i potrošit vrijeme za kupit je i donit i montirat na brod. Moj kum ima krasnu uzrečicu. Novcem jedino možeš kupiti vrijeme. Znači ako sam dobar u nekom poslu, radim svoj posao. Kad dobijem lovu platim kalafata da mi kalafata brod. Sigurno će meštar napravit posal kvalitetnije i brže od mene. Gdje su u priči poznanstva rabati i razni popusti koje brodograditelji imaju na motore i razno razne ostale materijale koje ja ne mogu dobit. I na kraju da pokušam citirat Zoru. Kad si sam napravio plovilo ono će uvijek biti sumnjive kvalitete i nikad neće postići cijenu originala. Osim možda u tvom slučaju koji je ipak moraš priznati rijetkost .
primorac je napisao/la:ove j godine kupio nov motor 51.000 kuna, nek sam napiše koliko je platio ugradnju motora
Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.