Pocelo je s havarijama - ( 2010.)

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Pocelo je s havarijama - ( 2010.)

PostPostao/la franco » 18. 07. 2010. (19:05)

Popravi ručnu pa neće ni krenut. Kada ti neko da nekakvu dozvolu za upravljanje nekakvim vozilom ili plovilom,kada ti neko da to plovilo na korištenje ili ga kupiš za masne šolde,onda se potrudi da nešto naučiš.Nekad se počelo on maloga od broda pa se penjalo po stepenicama koje znače znanje i odgovornost za plovilo i POSADU. Danas se sve kupuje,sve ali znanje se ipak mora znati odnosno naučiti.
Volio bih da ovo bude i preporuka nekima da vide šta se može desit ako se podcjeni more,vremenske prilike i ljudski savjeti.
Zašto se meni nije nikad ovakvo nešto desilo? Zato jer sam triput premjerio a onda tek odrezao,a hvala dragon Bogu bilo je takvih situacija,uh da ih je bilo........................
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la golum » 18. 07. 2010. (20:16)

franco je napisao/la:Popravi ručnu pa neće ni krenut. Kada ti neko da nekakvu dozvolu za upravljanje nekakvim vozilom ili plovilom,kada ti neko da to plovilo na korištenje ili ga kupiš za masne šolde,onda se potrudi da nešto naučiš.Nekad se počelo on maloga od broda pa se penjalo po stepenicama koje znače znanje i odgovornost za plovilo i POSADU. Danas se sve kupuje,sve ali znanje se ipak mora znati odnosno naučiti.
Volio bih da ovo bude i preporuka nekima da vide šta se može desit ako se podcjeni more,vremenske prilike i ljudski savjeti.
Zašto se meni nije nikad ovakvo nešto desilo? Zato jer sam triput premjerio a onda tek odrezao,a hvala dragon Bogu bilo je takvih situacija,uh da ih je bilo........................

Danas sam tog "kapetana" vidio u nekoj reportaži na tv.On se smješi u kameru! :?: (svaki daljnji komentar je suvišan)
Nije li ista stvar i na kopnu,u zraku?
Jednostavno se dešava,u ovom slučaju i laiku bi trebalo biti jasno da na onakvim uvjetima na moru i na onakvom mjestu ne može biti na sidru siguran.
Na žalost toga će biti .......
golum
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la riberer » 18. 07. 2010. (21:27)

golum je napisao/la:Jednostavno se dešava ...

...Na žalost toga će biti .......

Ha, ha, ha ... golum ... ne čini li ti se da zadnje vrijeme postaješ malo previše ... slika ... previše ... :roll: ... tolerantan?! ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la zore70 » 18. 07. 2010. (22:29)

riberer je napisao/la:

Ha, ha, ha ... golum ... ne čini li ti se da zadnje vrijeme postaješ malo previše ... slika ... previše ... :roll: ... tolerantan?! ;)

Prominit će on mišljenje kad ga digod opiči neki veliki kapetan ka moga priku :lol: ..prošli priko broda mu sa provom 14m jedrilice...nije zna kaže jeli atomski rat ili šta je...a bija uredno osvjeljen..bonaca...
Sad ganja odštetu za okrpit brod...
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la amiklic1 » 18. 07. 2010. (22:35)

Danas trgovački brod zove Split radio da su pokupili i tegle u Komižu mali gumenjak , dvi osobe HR državljanstva u njemu, nestalo im goriva, mislim 8 milja van Visa. (!!!!!).
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la zore70 » 18. 07. 2010. (23:19)

I jučer je bija sličan slučaj..ekipa sa Hvara krenila za Split pa mislili da penta malo troši....biće čitali puno prospekte :lol:
Našlo ih blizu splitskih vrata po signalu mobitela....imali su sriće..
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la gonič zmajeva » 18. 07. 2010. (23:48)

surfer je napisao/la:
franco je napisao/la: Sinoć oko 18.30 sati u zaljevu u blizini marine Veruda u Puli teško je ozlijeđen mladić iz Slovenije koji je pijan pao iz gumenjaka nakon čega mu je propeler zahvatio stopalo.

Zato je pandurija ušla skroz u marinu, a i danas su obilazili, ma neka...

Tako je neki dan kad je uvatilo onu bidnu trudnu ženu propelon odma bilo pusto policije i kapetanije u Tisnome i svi su bili jako revni na brze glisere i prekršitelje. Posli ih nema nigdi.U kapetaniji se štancaju dozvole i onda ti vrhunski moreplovci dolaze do moje bove od ronjenja i potižu je i čude se kakva je to čudna plutča sa zastavicon :wtf: . Dobro je Franko reka da se znanje triba naučit. Još jedan detalj. Bija san u Betini i sa mula gledan brod od policije. Isti ka Sv. Mihovil šta je u Splitu samo se ovi drukčije zove. Proša je između Zminjaka i Murtera put Pirovca i diga val od par metri. Brod od 25 metri glisira kroz oni tisni kanal. Da sam kojim slučajem bija na kaiću s dicon :evil: . Bahati kreteni.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la porer » 19. 07. 2010. (07:40)

franco je napisao/la:Pula: Pijani Slovenac ispao iz gumenjaka pa mu propeler zahvatio nogu

Sinoć oko 18.30 sati u zaljevu u blizini marine Veruda u Puli teško je ozlijeđen mladić iz Slovenije koji je pijan pao iz gumenjaka nakon čega mu je propeler zahvatio stopalo.

E zbog ovoga treba uvesti plutajuće konope pod obavezno!!! Da je bar pola jahti u marini bilo vezano na plutajuće on ne bi ni stigao krenuti nego bi se upetljao i stao. Samim tim ne bi ni stigao ozlijediti se. Još ako počne psovati i ljutiti se daš mu skenirani peljar pa nek se hladi!!!
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josme » 19. 07. 2010. (09:47)

Dobro je i prošao sa 2,29 promila,ja bi ga veslom potpomogao da uči roniti. :Angry36:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Thomy » 19. 07. 2010. (12:17)

...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la josme » 19. 07. 2010. (13:21)

To su mu smjestili ovi iz Tivta da bi imali malo posla. :lol: :lol: :lol:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la golum » 19. 07. 2010. (16:05)

riberer je napisao/la:

Ja sam uvijek tolerantan :D
Riberer kakva je to konstatacija? ;)
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la Thomy » 19. 07. 2010. (17:02)

...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

PostPostao/la surfer » 19. 07. 2010. (18:03)

Malo prije sam bio u kafiću ispred prvog mola u marini Veruda, policije nigdje a da su bili tamo tih sat vremena koliko sam bio i ja bi lijepe pare digli, ekipa vozi tutta forza :evil:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la Thomy » 19. 07. 2010. (22:35)

Thomy
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.