Hmm...mislim da za te pare nikako ne bi moga napravit model recimo od jelovih letvica..makar i od otpadnog materijala,ravne plohe izvest sa medijapanom,sve to pokitat sa poly kitom i pošpricat špric kitom..dakle dovest do obrade za nalivanje kalupa...pagel coat za kalupe..pa smola,vuna za kalupe..čelična konstrukcija.....jako puno rada je tu a i materijala ima..
O projektu nismo ni pričali...možda je ideja da se "ukrade-skine" već postojeći brod...a šta ćemo sa registrom brodova..sa atestom....
A i di to radit...nema više da možeš susudu smrdit pod prozorom..jedan poziv i barba piše brdo prijava..već po sportskim lučicama vise table sa zabranama brušenja plastike bez brana,usisivača...
Jedno sportsko društvo-lučica blizu mene je "ogrizlo" 85000 kn kazne jer su eko inspektori našli na platou čovika kako
brusi osmozan brod i daruje svekoliko pučanstvo smrdljivo-češkajućim derivatima...
Moj prijedlog i iskustvo bi bija-opet ću reć..kupiti brod u kitu,malo bušit prozore..vrata,potezat kabele,opremit opremom a ludorije sa litanjem po kalupu ostavit tamo di im je misto...
Sitne greške može svak popracit a kad je u osnovi nešto truba....teško..
I za to ima još jedan vrlo jak razlog...taj naš mogući novi brod je ipak unikat,možda dobar,možda nije,ali je unikat..a brod kupljen u poznatog proizvođača ma kako opremljen ima ime i prezime i kao takav će uvik nać kupca puno lakše..
A nešto šta je neko sam izmislija pa najčešće falija i još možda i loše napravija..e to može bit samo samouki samodrek
Ne mora bit ali...najčešće je....
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO