Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la žbirac » 12. 07. 2010. (22:41)

Pape je napisao/la:...takvu vrst konopa ja zoven ...onaj za pakirat jaja....jer kad san prije kupova po 30 jaja uvik su mi pakirali tim bilim konopčićem, doduše ima ih raznih boja najviše san vidija u plavoj...(ako ko zna u St, na malon pazariču na Sučidru...kako se zvala ona teta šta je prodavala ta jaja, nema je više tamo)...samo šta oni za jaja je puno tanji i nije pleten ali sastav je isti/ sličan...to ti je MOP najgori konop koji si moga uzest.... taj dere ruke da ćeš tribat imat rukavice za dizat sidro....a i manje će ti ga stat u kutiji za sidro...a osjetljiv na oštro za popizdit, kida se čin vidi malo oštriju škrapu....... ako moš priuštit kupi normalni konop....moj topli savjet.... :angel:

Ona šta je prodavala jaja se zove Ika, bila je u onoj garaži i sin je jedno vrime prodava s njon... :D :lol: :wave:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la Pape » 12. 07. 2010. (23:02)

žbirac je napisao/la:
Pape je napisao/la:...takvu vrst konopa ja zoven ...onaj za pakirat jaja....jer kad san prije kupova po 30 jaja uvik su mi pakirali tim bilim konopčićem, doduše ima ih raznih boja najviše san vidija u plavoj...(ako ko zna u St, na malon pazariču na Sučidru...kako se zvala ona teta šta je prodavala ta jaja, nema je više tamo)...samo šta oni za jaja je puno tanji i nije pleten ali sastav je isti/ sličan...to ti je MOP najgori konop koji si moga uzest.... taj dere ruke da ćeš tribat imat rukavice za dizat sidro....a i manje će ti ga stat u kutiji za sidro...a osjetljiv na oštro za popizdit, kida se čin vidi malo oštriju škrapu....... ako moš priuštit kupi normalni konop....moj topli savjet.... :angel:

Ona šta je prodavala jaja se zove Ika, bila je u onoj garaži i sin je jedno vrime prodava s njon... :D :lol: :wave:

...je jebate! sad san se i ja sitija...legendarna teta Ika!...bravo Žbirac!...znaći i ti si dopeljava jaja od tamo... :thumbup: :wave: :wave: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la žbirac » 12. 07. 2010. (23:32)

Pape je napisao/la:
žbirac je napisao/la:

...je jebate! sad san se i ja sitija...legendarna teta Ika!...bravo Žbirac!...znaći i ti si dopeljava jaja od tamo... :thumbup: :wave: :wave: :lol: :lol:

A ne čovjeće, najbolja jaja u gradu... :lol: :lol: :lol: :wave: :thumbup:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la som » 13. 07. 2010. (08:59)

slika

Gledan ovo i ne virujen.Jedrilica? Motornjak? Slučajno sam naletio na slike ovog čuda.Ovo bi trebalo izvesti u Austriju na skijalište, npr.Kronplatz i da ljudi misle da je i tamo nekada bilo more.Mislim da se to ne može (fala ti bože) više registrirati po novom zakonu koji ne dozvoljava registraciju alpskih kućica van Alpa.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Gaso » 13. 07. 2010. (10:57)

I mene podsječa na onu kučicu 400 godina staru Oberegger Alm sa Kronplatza, samo još fali šparhert na drva u brodu :lol:
Sto ljudi sto čudi, pa treba im pustiti veselje.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la franco » 13. 07. 2010. (12:09)

One matice na rukohvatima ograde,gladaj da ih ukopaš ili nešto učini sa njima.Iako su poluokrugle znaju napravit takvo sr@**e na mokrim djelovima tijela.Ovaj konop što si uzeo za sidro,NI SLUČAJNO na sunce,i preporučujem ti da ga pokrivaš bijelom mogrom krpom jer bi mogao ostati bez njega kad najviše treba.A iskreno poliester nije za sidro,jer niti ima čvrstoću niti trajnost,kod sidrenja poduplaj i napravi jedan uteg kojeg ćeš kačiti na njega da ti potone barem dva metra.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la tg-boy » 13. 07. 2010. (14:23)

slika

a šta je ovo jebate-------ljudi moji----- neviđeno------a u šta pusti postovi
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la niksa » 13. 07. 2010. (15:06)

...vidim da se ne razumješ u estetiku...
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la peškafondo » 13. 07. 2010. (15:16)

mali od palube je napisao/la:Jedino me Gašo plaši da ću ga uhvatiti elisom baš zato što pluta. Meni se čini upravo obrnuto, ali on kaže da to zna iz iskustva. Onda vjerojatno ima pravo. Vrag bi ga znao. Što se mene tiče, ovaj je već kupljen i stvar je svršena. Ako zaista bude većih problema zbog toga što pluta, onda ću ga mijenjati. Barem na jednom sidru. Obadva ionako rijetko koristim.

Ne plaši te nego ti je dao savjet zlata vrijedan.I nema veze ako se ti zapetljaš jer nećeš poslušati,ali ima i drugih ljudi i plovila koji će proći pored tebe na sidru i onda najmanje šta možeš očekivati je nabrajanje uže i šire rodbine i prerezan i kraći konop za koj metar. A sve je još ok ako je ljeto,dan a ne škuro i bježi se doma jer se sprema nevera...
Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
by ab ovo
peškafondo
Member

Tip plovila: drvena pasara bez kabine 4.8m

PostPostao/la som » 13. 07. 2010. (17:37)

Najjače od svega mi je ova rasprava o konopima.Plutajući konop za sidro!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne za sidro. Za psihijatra.
som
Old Senior Member

PostPostao/la macro » 13. 07. 2010. (17:57)

šta je sljedeće? plutajuće sidro :lol:

te konope najbolje raskomadaj na dilove i dobit ćeš jedno 30-40 konopa za vezanje uz kraj
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la franco » 13. 07. 2010. (18:26)

Neće bit plutajuće sidro već plivajuće olujno sidro
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la mali od palube » 15. 07. 2010. (06:30)

Jučer sam dao 413 kn za patentne zatvarače (ciferšluse). Velike debele za tendu i 15 m malih za jastuke u kokpitu i za plahte. Strašno!
Inače, na brodu plahte slažem kao navlake na spužvu debljine 1 cm. Svak onaj tko je pod provom barem jednom razvlačio plahtu na ležajevima, zna koja je to muka. Tko ne zna, neka pokuša doma navući običnu plahtu na bračnom krevetu, ali tako da pritom kleči na istom tom krevetu (i istoj toj plahti). Mene bi svaki put pod provom oblio znoj, dok se nisam dojetio trika. Opisat ću kako, pa nekome možda i pomogne:
Umjesto klasične plahte sašije se navlaka trokutastog oblika kao što je ležaj. Navlaka kao za pokrivač (poplun). Može imati gumbe, što je sporo i komplicirano, a može imati i patentni zatvarač. U tu navlaku se uvuče tanka spužva (1 cm debljine), iskrojena u istom obliku. Iz iskustva znam da je bolje da navlaka bude malo veća od spužve (da bude malo vrećasta). I to je to! Spužva (tridesetgramska) je dovoljno žilava da se sama izravna na ležaju i da ju spavač ne može izgužvati ispod sebe. Ako navlaka ima različita platna na jednoj i drugoj strani, možete uvijek voditi računa koja je strana "čista" a koja "rabljena", jer zapravo imate dvije plahte. Taj sistem mi se toliko svidio da sam sve plahte (u glavnoj kabini i u kokpitu) napravio na isti način. Kad se krevet rasprema, plahte se jednostavno zarolaju i uguraju skroz naprijed pod provu, gdje preko dana najmanje smetaju.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la som » 15. 07. 2010. (07:54)

Ludilo.Roll-lancuni.
som
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 19. 07. 2010. (10:46)

Da ne povjeruješ...
Prije cca mjesec dana sam, u potrazi za najpovoljnijom kombinacijom prijevoza broda, nabasao na nekog (očito većeg i ozbiljinijeg) prijevoznika iz Zadra. Ima on više kamiona i dizalice, ima i labudicu, nek mu pošaljem skicu broda s naznačenim dimenzijama...

Ja posl'o. Objasnio da mogu skinuti nadkabinu, platforme i špirun. Ispalo ono što sam želio: stane to njemu na manji (?) kamion koji ima kran iza kabine, tako da mi nitko drugi i ne treba. Najbolja moguća kombinacija. Cijena 4800 kn. Već sam negdje pisao o tome.

Dogovorili smo da će brod ići u subotu ili nedjelju 24. ili 25. 07. Još ne znam točno koji dan, ali taj vikend će biti sigurno, a ja ću se javiti desetak dana ranije, da sve preciziramo i da se čovjek ima vremena organizirati.

Nakon nekog vremena sam ustanovio da mi se baš i ne žuri tako jako (ipak sam na godišnjem odmoru) i da bi možda ipak bilo bolje da je to ponedjeljak, a ne subota ili nedjelja. Manja je gužva, nema nikakvih zabrana za kamione, a i njemu vjerojatno više paše da je to radni dan, nego da je nedjelja. Ako sam ja na godišnjem, on nije.

Nazvao sam ga u petak (prekjučer), desetak dana ranije, kako smo se i dogovorili. Objasnio mu sve to... gužva, zabrane, nedjelja... pa ćemo mi zato ipak u ponedjeljak, ako to Vama paše...

Može onda ponedjeljak - kaže on.

No, jučer smo supruga i ja ustanovili da s 5 komada djece (slovima: pet komada djece), gomilom stvari i brodom baš i nije dobro doći istovremeno u kuću u kojoj nitko nije boravio mjesecima. Ja ću otići na brod, a ona će ostati sama s klincima, stvarima, usisavačem... Dakle, mijenjamo plan. Idemo ipak u subotu, s djecom i stvarima, a ja ću se u ponedjeljak vratiti s tim prijevoznikom po brod. Imamo cijeli vikend za smještaj. Istina, malo je problem u ponedjeljak u 3 ujutro doći od Vlašića do Zadra, a da supruga ne ostane cijeli dan bez auta. Morat će me odvesti, a ovih četvero starijih će pripaziti na Terezicu. Ipak je to noć i najvjerojatnije će svi spavati.

Jutros sam odvezao Terezu u vrtić i išao prema radionici. Nazovem Marinu da mi iz laptopa izvadi broj od toga prijevoznika, da ga pitam ima li mjesta za mene u kamionu. Kako mi mobitel ima dvije kartice, tijekom razgovora s Marinom čujem da zvoni ovaj drugi. Bipka mi u uhu kao poziv na čekanju. Prekinem s Marinom i javim se.

- Dobro jutro, zovem u vezi prijevoza broda iz Zadra...
- Evo baš i ja tražim Vaš broj da Vas nazovem...
- Da, mi malo kasnimo, ali sad ćemo doći na Lučko, pa kako onda dalje?

???!!!

Koje vražje Lučko, pa sve je dogovoreno za idući ponedjeljak...
Povuci - potegni...
To je njegov tata dogovarao sa mnom... kako smo se to dogovorili... pa dovraga... pa što sad?! Može li brod ipak ići danas?
Nema šanse, još je cijeli tjedan posla ne njemu. Pitanje je hoće li i tada biti baš sasvim gotov, ili ćemo još na moru izrezivati tapisone...

Nakon desetak telefonskih razgovora ponudio sam da snosim 1000 kn troškova ovog nesporazuma. Ni on ni ja nismo znali što bismo jedan drugome rekli... On zahvaljuje na ponudi, ja se ispričavam... hebi ga!

Eto... kud sva sr@**a s brodom i besparicom, tud još i ovo...
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.