Čitam maločas ovo:
lupis je napisao/la:... Još bolja opcija je da motor prodaš i da van obisiš vanbrodski motor od 5-6 ks,barka je mala i dobio bi puno mjesta,a i lova koju budeš spucao sada na remont motora,propele i osovinskog voda bi dobrim dijelom pokrila cijenu vanbrodskog motora!
Kako si i kontinentalac,ako imaš stalni vez za barku,ili ako će barka bit u moru dok si ti na kontinentu,vanbrodski ti je motor pravo riješenje,kad te "nema" skineš ga i spremiš negdje ...
Pa sve ne vjerujem! Riječ je o gucu duljine 5 m i nešto i post je citiran iz te teme. Lani sam to trubio na sve moguće trube, a Lupis mi je (kao i ostali) svu mast izvadio tvrdeći da je ta moja namjera svetogrđe. Mi, kontinentalci i vi uzmorci imamo tako silno različita očekivanja od svojih brodova. Razlike u potrebama i načinima korištenja su kao razlika između Mount Everesta i Marijanske brazde.
Inače, istina je da sam na brodu puno toga izveo onako kako se to ne radi. Konstrukcija nadkabine, platformi, špiruna i klupa u kokpitu od inox cijevi mislim da je pun pogodak! Napraviti nadkabinu i kokpit od samog drveta bilo bi vrlo dugotrajno i mukotrpno. Ovako s brusilicom i nekoliko inox elektroda - gotovo za nekoliko sati. Vrlo čvrsto i neuništivo. Vanbrodski motor... živi bili pa vidjeli. Paluba od šperploče s nacrtanim trenicama - živi bili pa vidjeli. A izgled... pa i to živi bili pa vidjeli. Da brod nije ovako drukčiji, bio bi "lijep" kao i desetine tisuća istih, lijepih brodova na Jadranu. Naglasak je na "istih".
Moram ići. Ružnija polovica me tjera na spavanje.
Eh da... porinuće je u Vlašićima na Pagu u ponedjeljak 26.07. Naravno, ako mi pokrivač segne do kraja. Razumije se da ste svi pozvani.