Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
arbo je napisao/la:Luka,lipo je čitat i znat da čovik voli svoj brod.Bez obzira na kritičare,bez obzira na činjenicu da ga još nisi provozao po Jadranu.Povjerenje kapetan-brod ključan je čimbenik i garancija da će tvoj lijepi i stabilni Naval 19,zajedno s tobom gutati i preskakati milje i valove.Neka te prati srića i mirno more kud god da zaploviš s njim. Lipi brod.Maestro zaključaj.
žbirac je napisao/la:Brod prezentiran na slikama i filmićima pari dosta solidan, ali sumnjam da če ti ovaj brod ić 12-13 milja s 25 ks...
Puno sriće u danjem uređenju, i nemoj slikice zaboravit...![]()
![]()
backspin je napisao/la:Jel ima kakvih novosti ?
nesto s testova ili sl. ?
kakav se pokazao na kraju na moru ovaj sto je nedavno zavrsen ?
lukabubi je napisao/la:backspin je napisao/la:Jel ima kakvih novosti ?
nesto s testova ili sl. ?
kakav se pokazao na kraju na moru ovaj sto je nedavno zavrsen ?
Evo friških vijesti sa Paga, baš sam se danas čuo sa vlasnikom sivog Navala, veli da se jako dobro ponaša na moru, vrlo je miran i upravljiv. Plovili su po dosta jakom zapadnjaku, zalijevalo je po staklu, no bez problema su parali more.
Najugodnije ga je voziti od 14 do 16 milja brzine i to je na 4500 okretaja sa Hondom 40.
Inaće on misli da nema optimalnu propelu jer na max. dobije 5100 okretaja, a trebao bi 5700-5800.
Trenutačno mu je gore propela 11,10 × 13, a trebala bi biti on misli 11,80 × 11. U Hondi su mu rekli da bi dobro bilo staviti četverokraku elisu.
Uglavnom, sa ovom neadekvatnom propelom i na 5100 okr. postignuta je max. brzina 20 milja. No tražiti će se optimalno riješenje sa 5700 okretaja. Možda netko od forumaša ima ideju za propelu.
Jako je sretan jer mu je Naval miran i upravljiv, kada ide na ribolov po vjetru ga ne nosi i zanaša, unatoč nadkabini.
Postaviti će i on na krmu spojlere, ali nakon sezone. Napraviti će i rasklopni stolac za suvozača na mjestu gdje će na mom doći najvjerojatnije kuhinjski element.
Rekao sam mu da sam stavio slike njegovog Navala na forum, drago mu je bilo (taj je gospon mlađi penzić) i rekao je ukoliko bi netko htio probati Navala na moru samo neka mu se javi. On je inaće iz Zagreba, ali preko ljeta i jeseni je na Pagu u gradu Pagu.
lukabubi je napisao/la:Lošinj, a što misliš o propeli sa 4 kraka?
Ja sam ju imao na fishermanu od 4,5 m na Evinrudeu 35 konja. Bila je originalna kupljena sa motorom, međutim vlasnik prije je dotakao dno tako da su krilca bila uništena, pa ju nisam mogao rabiti, već sam stavio trokraku solas zamjensku.
Koja je prednost četverokrake elise, zna li netko?
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.