NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la tomi » 08. 07. 2010. (13:22)

da se razumimo ne mislim kuditi taj proizvod, barka mi je super lijepa,hoću samo reći da sam jednom kupio barku bez da je probam,kupio sam je prema preporuci proizvođača i nisam zadovoljan.sve ono šta je proizvođač rekao je bilo ok,i čvrstina barke i finalna obrada, ali na moru 50% od toga.zato sam skeptik i ne vjerujem nikome dok ne stanem na barku.a šta kaže teranavis je istina.bolje da njega zovu na testiranje nego otvoreno more i ostale.ako teranavis kaže da je ok, onda mi ne triba nikakav atest.
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la teranavis » 08. 07. 2010. (13:33)

tomi je napisao/la:da se razumimo ne mislim kuditi taj proizvod, barka mi je super lijepa,hoću samo reći da sam jednom kupio barku bez da je probam,kupio sam je prema preporuci proizvođača i nisam zadovoljan.sve ono šta je proizvođač rekao je bilo ok,i čvrstina barke i finalna obrada, ali na moru 50% od toga.zato sam skeptik i ne vjerujem nikome dok ne stanem na barku.a šta kaže teranavis je istina.bolje da njega zovu na testiranje nego otvoreno more i ostale.ako teranavis kaže da je ok, onda mi ne triba nikakav atest.

:lol: hvala tomi
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la lukabubi » 08. 07. 2010. (14:27)

tomi je napisao/la:da se razumimo ne mislim kuditi taj proizvod, barka mi je super lijepa,hoću samo reći da sam jednom kupio barku bez da je probam,kupio sam je prema preporuci proizvođača i nisam zadovoljan.sve ono šta je proizvođač rekao je bilo ok,i čvrstina barke i finalna obrada, ali na moru 50% od toga.zato sam skeptik i ne vjerujem nikome dok ne stanem na barku.a šta kaže teranavis je istina.bolje da njega zovu na testiranje nego otvoreno more i ostale.ako teranavis kaže da je ok, onda mi ne triba nikakav atest.

Slažem se, sigurno ju treba testirati na moru, po riječima ljudi iz Gataporta na projektu se radilo dvije godine i testirani model 4 puta je bio na moru, jer je i plovilo namijenjeno za more. I ja bih volio da Teranavis isproba Navala 19, vjerujem da će za to biti prilike. S obzirom da sam ga uplatio, kada moj bude gotov i u moru, namjeravam s njim do Kantride ili na Silbu pokazati mu ga.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la porer » 08. 07. 2010. (14:33)

Čak 4 puta u moru? Mašala :)

Nego, brod je stvarno lijep ali malo mi smrducka na onaj Murterino i ekipu. Volio bih da se varam.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la lukabubi » 08. 07. 2010. (14:48)

Zašto na Murterino? To je konstrukcijski totalno drugačija barka. Murterino je samo za unutarnji, Naval samo za vanjski motor. Murterino se radi u Mađarskoj, Naval u Zagrebu. Oni iz Murterina bave se prvenstveno uvozom i prodajom plovila (Tahoe, Bluestar i dr.), dok ovi iz Gataporta isključivo proizvode Navale. Jedino što su firme na 900 m zračne linije u Novom Zagrebu.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la gavijal » 08. 07. 2010. (15:15)

Luka par je razloga za sumnju forumaša- novi brod je uvijek upitan, neistestiran i ne zna se kak bu se ponašal na moru niti kako bu ga osmoza jela tokom godina. Drugo, novi si na forumu, i svi postovi su ti glede Navala, kaj odmah smrdi na reklamu jer je tako bilo sa muretinom. Hrpa novih clanova koji su hvalili doticni (čitaj zaposlenici u dotičnoj firmi). Onda se ispostavilo da Muretino i nije tak jeftin kak ga prezentiraju itd...
gavijal
Senior Member

PostPostao/la porer » 08. 07. 2010. (15:19)

lukabubi je napisao/la:Zašto na Murterino?

Zbog jeftine reklame.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la lukabubi » 08. 07. 2010. (15:57)

gavijal je napisao/la:Luka par je razloga za sumnju forumaša- novi brod je uvijek upitan, neistestiran i ne zna se kak bu se ponašal na moru niti kako bu ga osmoza jela tokom godina. Drugo, novi si na forumu, i svi postovi su ti glede Navala, kaj odmah smrdi na reklamu jer je tako bilo sa muretinom. Hrpa novih clanova koji su hvalili doticni (čitaj zaposlenici u dotičnoj firmi). Onda se ispostavilo da Muretino i nije tak jeftin kak ga prezentiraju itd...

Prvi dio
Shvatio sam te, Gavijale, znam da je novost na tržištu, da se još ne zna kako će se ponašati i koliko će trajati, ali zato sam i otvorio ovu temu kako bi ga mogli komentirati i u dobrom i u lošem.
Nadalje, ne pojavljujem se sa ovom temom prvi puta na forumu, pogledaj moju temu o spojlerima za Adriu 501 od lani.
Zanimaju me razmišljanja iskusnih forumaša, jer sam našao barku kakvu već dugo tražim, i nemam apsolutno nikakvih interesa za reklamu Navala, osim čuti što forumaši misle o toj barki.
Ako vrijedi - da znamo ili ako ne vrijedi - da još bolje znamo, sve u korist kvalitetne razmjene informacija i iskustava.
Mogu razumjeti tvoje predrasude, iako nisam do kraja pratio temu o Murterinu jer mi se smučila cijelokupna hrpa dezinformacija na forumu i mimo njega.
Ovdje to nikako nije slučaj, slučajno sam naletio na Navala preko čovjeka koji ga je prije naručio i prepoznao ga kao dobru brodicu za mene, ženu, malog i psića.
Nakon nekoliko posjeta Gataportu, s obzirom da i mi stanujemo u Novom Zagrebu, gledajući i proučavajući situaciju i nakon probne vožnje na jezeru Čiće, obiteljskim vijećanjem donesena je odluka da se kupuje barka, a Adrija 501 ide na prodaju. Zacrtano - ostvareno.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 08. 07. 2010. (16:26)

Drugi dio

Mučilo me što zadnjih valjda mjesec dana nikako nisam mogao na forum, mada mi je najviše trebao prije odluke o kupnji. Tragao sam za mojim plavim forumom kao ponekad ljeti za lignjama! Prvi puta otkako je forum ponovo proradio, postavio sam temu, ne zbog reklamiranja Navala, već iz znatiželje što drugi kažu o toj barci.
Tragajući internetom nije se moglo nači skoro nikakvih drugih informacija.
Meni je nadasve bitno ukoliko barka ne valja - kvalitetom, modelom trupa ili bilo čime, da se ovdje jasno i glasno kaže kako bi i drugi to znali. Ja ću biti prvi koji će ju osuditi! Možda su moje pozitivne procjene pogrešne i bazirane na više emocianalnoj, a ne racionalnoj ocjeni. Što smo bliže istini - to je veća vrijednost za ovu temu. Dakle nije mi nikako svejedno što misle drugi na forumu o Navalu, iako sam ga ja već odlučio kupiti i uhvatiti drugi dio ljeta i event. jesen još u ovoj sezoni, bar za vikende.
I na poslijetku, hvala Ti Gavijale na prilici da objasnim moje stavove i poziciju, jer kako sam i prije spomenuo ribolov i barke dvije su mi teme koje nepremostivo nadilaze materijalističko i marketinško beznađe današnjice.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la gavijal » 08. 07. 2010. (16:36)

lukabubi je napisao/la:Drugi dio

Mučilo me što zadnjih valjda mjesec dana nikako nisam mogao na forum, mada mi je najviše trebao prije odluke o kupnji. Tragao sam za mojim plavim forumom kao ponekad ljeti za lignjama! Prvi puta otkako je forum ponovo proradio, postavio sam temu, ne zbog reklamiranja Navala, već iz znatiželje što drugi kažu o toj barci.
Tragajući internetom nije se moglo nači skoro nikakvih drugih informacija.
Meni je nadasve bitno ukoliko barka ne valja - kvalitetom, modelom trupa ili bilo čime, da se ovdje jasno i glasno kaže kako bi i drugi to znali. Ja ću biti prvi koji će ju osuditi! Možda su moje pozitivne procjene pogrešne i bazirane na više emocianalnoj, a ne racionalnoj ocjeni. Što smo bliže istini - to je veća vrijednost za ovu temu. Dakle nije mi nikako svejedno što misle drugi na forumu o Navalu, iako sam ga ja već odlučio kupiti i uhvatiti drugi dio ljeta i event. jesen još u ovoj sezoni, bar za vikende.
I na poslijetku, hvala Ti Gavijale na prilici da objasnim moje stavove i poziciju, jer kako sam i prije spomenuo ribolov i barke dvije su mi teme koje nepremostivo nadilaze materijalističko i marketinško beznađe današnjice.

Sve, 5, brodić izgleda super, mirno more! :thumbup:
gavijal
Senior Member

PostPostao/la aladin » 08. 07. 2010. (17:55)

lukabubi.... obavezno nastavi ovu temu kada stigne brodica

Nisi rekao u kojem akvatoriju plovis?
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la lukabubi » 08. 07. 2010. (20:11)

aladin je napisao/la:lukabubi.... obavezno nastavi ovu temu kada stigne brodica

Nisi rekao u kojem akvatoriju plovis?

Naravno da ću nastaviti. Nabavio sam si i bežićni internet da se mogu logirati na forum.
Isptati ću barku temeljito po raznim uvjetima, jedva čekam.

Cres mi je luka, a plovim od od rta Jablanac na sjeveru Cresa do Premude, Silbe i Oliba, i od Brseča do Medulinskog zaljeva. Dakle od Velih Vrata pa do dna Kvarnera.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la fic » 08. 07. 2010. (20:29)

lukabubi -> koji motor misliš stavit 40 ili 15 konja ? 8-)
Jedan vikend na moru vrijedi više nego cijeli godišnji ...
fic
Member

Tip plovila: arimar 470+Honda bf50

PostPostao/la lukabubi » 08. 07. 2010. (21:26)

fic je napisao/la:lukabubi -> koji motor misliš stavit 40 ili 15 konja ? 8-)

Za ovu seonu imam Yamahu F 25 četverotaktnu. Mislio sam nabaviti Yamahu ili Hondu 40-50, ali za sada nije ušlo u proračun, no nema veze, bar ćemo znati kako ide sa 25 konja.
Mislim da bi mu 15 ks bilo premalo. Klizio bi valjda 6- 7 milja, neka je malo mareta, problem.
Ipak ima 800 kila + motori + ljudi i oprema.
Očekujem 12-13 milja putno sa 25 konja.
U Gataportu mi savjetuju stavit Evinrude E-tec 40 ks.
Navodno su s njime postigli najbolje rezultate.
Meni nekako više pristaje četverotaktna Yamaha ili Honda sa 40-50 konja na tu brodicu.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la perinjoza » 08. 07. 2010. (21:38)

lukabubi je napisao/la:

Slažem se, sigurno ju treba testirati na moru, po riječima ljudi iz Gataporta na projektu se radilo dvije godine i testirani model 4 puta je bio na moru, jer je i plovilo namijenjeno za more. I ja bih volio da Teranavis isproba Navala 19, vjerujem da će za to biti prilike. S obzirom da sam ga uplatio, kada moj bude gotov i u moru, namjeravam s njim do Kantride ili na Silbu pokazati mu ga.

Kad već budeš dolazio u ove krajeve, javi se pa plaćam pivu obojici (prije ili poslje testa ;) )

Kada bi trebala biti primopredaja?
perinjoza
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.