Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la amiklic1 » 07. 07. 2010. (07:41)

madi je napisao/la:Visina motornog prostora od trupa do kokpita je cca 58 cm. Ovih dana planiram raditi kasun, pa ako ima kakvo mađinarstvo da se ugura motor, šamarajte me idejama. Nebi imao ništa protiv da izbjegnem kasun.

U isto "korito" barke ovaj je radio kasun za motor yanmar 110ks koji je idealan za zapinjanje :) .

Yanmar 110 ima istu bazu kao i 55 i 75 KS (4JH), pa stane bez kašuna sigurno.

Ja sam kupio longarine kod Tare, koje su jako niske. Kad bi ih neko radio, pogotovo neko nestručan, napravio bi ih visoko i ne bi sta motor bez kašuna. A motor spusti ispod poklopca, nek ti neko napravi bubrege doli da ga možeš spustit. Teranavis zna to, pa pitaj, zovi, traži... Kakav brate kašun, ne budi lud...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la amiklic1 » 07. 07. 2010. (07:44)

Gaso je napisao/la:Osbno mislim, da bez kašuna ide ako su dužine brodova barem 8m pa na više, a ovi oko 7, mislim da nema smisla, jer treba podignut kokpit.

Koja ti je visina od poda kokpita do vodne linije, i koja je visina od bande broda do VL?
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la madi » 07. 07. 2010. (08:22)

amiklic1 je napisao/la:
madi je napisao/la:Visina motornog prostora od trupa do kokpita je cca 58 cm. Ovih dana planiram raditi kasun, pa ako ima kakvo mađinarstvo da se ugura motor, šamarajte me idejama. Nebi imao ništa protiv da izbjegnem kasun.

U isto "korito" barke ovaj je radio kasun za motor yanmar 110ks koji je idealan za zapinjanje :) .

Yanmar 110 ima istu bazu kao i 55 i 75 KS (4JH), pa stane bez kašuna sigurno.

Ja sam kupio longarine kod Tare, koje su jako niske. Kad bi ih neko radio, pogotovo neko nestručan, napravio bi ih visoko i ne bi sta motor bez kašuna. A motor spusti ispod poklopca, nek ti neko napravi bubrege doli da ga možeš spustit. Teranavis zna to, pa pitaj, zovi, traži... Kakav brate kašun, ne budi lud...

Ma moj GULL je korito ribarice kojemu je kokpit par centimetara niže od tvoga (nažalost :( :( ). Korito je isto kao i ovo na prethodnoj slici. Tare je isto napomenio da se bez kasuna neću izvući. Nije mi drago ali je tako. Malo smo krenuli s teme.
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la lupis » 07. 07. 2010. (08:49)

ne znam čiji je onaj brod "Rin..." ali ovdje je sve upravo suprotno od onog kako bi trebalo biti...

1.mali kašun koji ničemu ne služi nego da za njega zapneš i padneš preko njega
2.od one nožice koja drži bočne klupice diže mi se i ovo malo kose na glavi,dušu dala za odvojit mali nožni prst od ostatka stopala,te "njegu" ostalih prstiju noge!
3.Svi oni silni kanalići po podu idealni za skladištenje raznog smeća,ješke itd....

Razno:onaj nosač argole je opasan po zdravlje ako argola nije u njemu,bitve su isto postavljene na za mene do sad neviđen način....

Pozitivno:smještaj audio-uređaja,pogotovo zvučnika koji svojim smještajem pružaju vrhunski audio užitak kad motor ne radi!

Koji je to uopće brod,Gull ili ...???
Ne kužim svrhu takve koncepcije,zašto klupica nije puna i iskorištena kao spremište nego ovako ....,u ovom položaju smeta isto kao i svaka druga,kad je dignuta što se dobiva?Koliko vidim ovdi ima između nje i onog uzdignuća jako malo mjesta za prolaz,a kad malo zavalja bit će još manje...

Povjest bolesti:Brodograditelj je podigao pod kako bi se motor smjestio u cjelosti ispod i da se dobije prostor u krmi,što zvuči razumno!Ali tada ili zbog toga što je fulan brod,ili zbog toga što vlasnici pretjeruju s konjima,nastaje to što se vidi na slici!U svakom slučaju jaaaaaaaako loše riješenje,a ide mu u prilog i uska limun krma! :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Zadnja izmjena: lupis; 07. 07. 2010. (09:02); ukupno mijenjano 1 put/a.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la amiklic1 » 07. 07. 2010. (09:02)

lupis je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:
Ovo kod tebe (a i na M700 i ostalim brodovima) me podsjeća na basnu o lisici i gavranu, koliko god taj kašun stvarno bio zgodan.

u africi kad ubiju lovci lava ili lav onemoća pa ga dotuče neka zvjer onda padne na zemlju i leži. nakon toga tu dođu hijene koje grizu ono oprezno pa malo jače, zatim dikoji majmun koji skakuće okolo i vrišti te nabaci poneki kamen na krepana lava. nađu se tu i sitne zvijeri, kojekakvi sisavci, glodavci, ptice grabljivice koje se lavu ne bi usudile priči da je živ.
točno tako

Točno tako, prijatelju. Samo, neki ljudi sami sebe stave u neku kategoriju, i ne odstupaju... Ja "doli" nisam htio ispast glodavac ;) ;)

A "grožđe je ionako kiselo"...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la gavijal » 07. 07. 2010. (10:54)

Gašo imaš najljepši brod na forumu :thumbup:
gavijal
Senior Member

PostPostao/la madi » 07. 07. 2010. (11:04)

Počinem sumljati da su Ami i Gašo, .... dobili sponzorske brodice ... Toliko slika, halabuke, priče, nebi se toliko pisalo da ih sami prodaju .... :D :D :). Doduše, Gašo već ima popust na količinu :D :D :clap:
madi
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 07. 07. 2010. (11:31)

Ami, madi, Ču izmjeriti preko vikenda, ili ako če imat Zore priliku prije mene pa stavi na forum, inače ču ja sljedečih dana.
Madi, za sljedečog bi skoro mogao tražit popust :lol: Dođe B800 za koju godinu na tržište.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la madi » 07. 07. 2010. (12:00)

Gaso je napisao/la:Ami, madi, Ču izmjeriti preko vikenda, ili ako če imat Zore priliku prije mene pa stavi na forum, inače ču ja sljedečih dana.

Ami mi je bacio patku sa izradom "bubriga", ako bude bilo kakva mogućnost da izbjegnem kasun, izbjegnit ću ga ali ne po svaku cijenu.
Lijepa je Betina, i bila je moj uži izbor ali Tare me preobrlatio i mislim da nisam pogriješio. GULL je ipak koncepcijski drugčiji brodić a i "štaniji" čime je zadobio moje povjerenje :thumbup: .
madi
Old Senior Member

PostPostao/la kalafat » 07. 07. 2010. (12:49)

madi je napisao/la:
Gaso je napisao/la:Ami, madi, Ču izmjeriti preko vikenda, ili ako če imat Zore priliku prije mene pa stavi na forum, inače ču ja sljedečih dana.

Ami mi je bacio patku sa izradom "bubriga", ako bude bilo kakva mogućnost da izbjegnem kasun, izbjegnit ću ga ali ne po svaku cijenu.
Lijepa je Betina, i bila je moj uži izbor ali Tare me preobrlatio i mislim da nisam pogriješio. GULL je ipak koncepcijski drugčiji brodić a i "štaniji" čime je zadobio moje povjerenje :thumbup: .

samo sa bubrizima računaj na manju brzinu, lipi je tu otpor na kraju
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la madi » 07. 07. 2010. (13:03)

kalafat je napisao/la:samo sa bubrizima računaj na manju brzinu, lipi je tu otpor na kraju

Ako će znatnije pasti brzina ili porasti potrošnja goriva, kasun će biti zakon.
madi
Old Senior Member

PostPostao/la teranavis » 07. 07. 2010. (13:08)

madi je napisao/la:
kalafat je napisao/la:samo sa bubrizima računaj na manju brzinu, lipi je tu otpor na kraju

Ako će znatnije pasti brzina ili porasti potrošnja goriva, kasun će biti zakon.

ma to je mala nijansa ...zanemarica ...pa neces i ako radiš napravit bubrege od bubinih blatobrana :lol:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la josme » 07. 07. 2010. (14:10)

Pogledaj Grašu 20/23 sa bubrizima,odlično je ispalo a nije ništa izgubio!
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la kalafat » 07. 07. 2010. (16:00)

josme je napisao/la:Pogledaj Grašu 20/23 sa bubrizima,odlično je ispalo a nije ništa izgubio!

a nije se nista izgubilo kad u grašu 20 stavljaju motore po 120 ks a negdi i po 150 , najbolje da stin makinjama nemoze vozit 20 milja
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la josme » 07. 07. 2010. (16:29)

Pa ako nisi primjetio o tome se i radi,staviti jači motor a izbjeći kašun i dobiti čistu palubu.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: škampar i 0 gostiju.