NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la tomi » 06. 07. 2010. (13:05)

evo pogledao sam filmić, ali ne znam da li se to meni čini ili ne.more, bonaca ka ulje,a barka se ljulja desno i livo i to podosta.šta bi bilo po jačem moru?
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la gavijal » 06. 07. 2010. (13:23)

lukabubi je napisao/la:Zloba i zavist kod nekih homosapiensa nažalost nepresušni su izvor napajanja negativnom energijom, no to je tako.
Meni je bitno da ću imati plovilo kakvo tražim već dugo. Uspio sam se nekako financijski organizirati, mada ne u prijenavedenim ciframa, jači motor pričekati će bolja vremena. Zanimaju me promišljanja ljudi koji imaju takve ili slične barke ili imaju iskustva sa sličnima.
Ne radim u Gata Portu, sasvim sam druge struke, a ribolov mi je najdraži hobi.
Kad Vam se nešto sviđa i uvjereni ste da je dobro, svejedno treba prespavati i racionalno pogledati situaciju. Zato sam i otvorio tu temu da vidim kritički što drugi kažu i kako to vide svojim očima.
Uspio sam postaviti filmić sa DVD-a na Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=qlIhVQ0Xkbg

Nemoj se ljutit, ali da samo znas koliko je klonova uletavalo tu i svi su imali ili ce imati Murterino , Murter i sl. Tak da smo malo oprezni 8-)
gavijal
Senior Member

PostPostao/la lupis » 06. 07. 2010. (13:28)

tomi je napisao/la:evo pogledao sam filmić, ali ne znam da li se to meni čini ili ne.more, bonaca ka ulje,a barka se ljulja desno i livo i to podosta.šta bi bilo po jačem moru?

ma to bi Tetranavis riješio još večeras.....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (13:38)

gavijal je napisao/la:
lukabubi je napisao/la:Zloba i zavist kod nekih homosapiensa nažalost nepresušni su izvor napajanja negativnom energijom, no to je tako.
Meni je bitno da ću imati plovilo kakvo tražim već dugo. Uspio sam se nekako financijski organizirati, mada ne u prijenavedenim ciframa, jači motor pričekati će bolja vremena. Zanimaju me promišljanja ljudi koji imaju takve ili slične barke ili imaju iskustva sa sličnima.
Ne radim u Gata Portu, sasvim sam druge struke, a ribolov mi je najdraži hobi.
Kad Vam se nešto sviđa i uvjereni ste da je dobro, svejedno treba prespavati i racionalno pogledati situaciju. Zato sam i otvorio tu temu da vidim kritički što drugi kažu i kako to vide svojim očima.
Uspio sam postaviti filmić sa DVD-a na Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=qlIhVQ0Xkbg

Nemoj se ljutit, ali da samo znas koliko je klonova uletavalo tu i svi su imali ili ce imati Murterino , Murter i sl. Tak da smo malo oprezni 8-)

Ma ne ljutim se, mene zanima samo da li je sve onako kako sam ja procijenio o toj barci. Znaš i sam kada se u neku žensku zaljubiš, i ono što i nije kako treba sklon si ne vidjeti. Tek kasnije kad ljubav mine prepoznaš nedostatke. Poznata stvar. Imao sam prije Adriu 501 otvorenu, mislio sam da mi Teranavis napravi krmu, on to najbolje radi, bolje jednostavno nema, nabavio i konzolu, sajle i sve što treba, no kada sam prvi puta nedavno vidio Navala19 i to sasvim slučajno, bilo mi je jasno da je to barka za mene.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la gavijal » 06. 07. 2010. (13:45)

a čuj u toj cijeni ti je i grašo 19 sa oentom, pa probaj usporedit
gavijal
Senior Member

PostPostao/la macro » 06. 07. 2010. (13:46)

dobro se propinje
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (13:49)

tomi je napisao/la:evo pogledao sam filmić, ali ne znam da li se to meni čini ili ne.more, bonaca ka ulje,a barka se ljulja desno i livo i to podosta.šta bi bilo po jačem moru?

Filmić je sniman na jezeru, a ne na moru, barka je na testiranju, dakle namjerno je okretan timun nakon zaokreta da se provjeri stabilnost. Drugim riječima divljalo se namjerno da se istestira kako reagira. I na probnoj vožnji morali smo se držati kao u tramvaju jer su nam pokazivali kako reagira na nagli zaokret, i kako dobro drži pravac na 25 milja brzine.
Meni brzina i nije bitna, ali mi je bitna okretnost i gipkost za panulanje.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la Gledam » 06. 07. 2010. (14:01)

Jako dobra stvar, po meni. Čestitke valsniku...
Periculum in mora
Gledam
Member

Tip plovila: Asso 540, Yamaha 70

PostPostao/la backspin » 06. 07. 2010. (14:09)

moguce da je zbog tog propinjanja... ovako izgleda dosta ukopana krma. ok ovaj na filmu nema ni spojlere iza.
al nista sto se ne bi dalo rijesit pravilnim rasporedom tezine. mislim da je netko ovdje spomenuo eventualni smjestaj jednog rezervara naprijed.
a vjerovatno i ima nesto u tome da se radilo o testnoj voznji i namjernim ovakvim manevrima..
ne znam.. ovako stvarno izgleda da jako ljulja....
backspin
New Entry

PostPostao/la backspin » 06. 07. 2010. (14:10)

inace jako zgodan brod.
bio sam ga danas vidjet uzivo.
backspin
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (14:12)

gavijal je napisao/la:a čuj u toj cijeni ti je i grašo 19 sa oentom, pa probaj usporedit

Znam, gledao sam ga na sajmu, Leidi 600 mi je još bolja, no treba bar 70 konja i cijena mi je nedodirljiva. Ovo je low baget plovilo, tu se pokrivam nekako. I s njom mogu uz kraj panulat lignje u 3 metra dubine.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la igy-m » 06. 07. 2010. (19:29)

Upotpunosti se slažem sa tobom.... :)
igy-m
Member

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (22:21)

Danas je sivi Naval 19 sa slika i filma otišao na Pag. Znati će se uskoro kako trpi more. Tu na jezeru ja nisam primjetio da se ljulja, ćak me i začudilo koliko je stabilna u vožnji. No sigurno to nije barka za debelo more.

Kako se ponašala stara Dalmatinka na valovima?
lukabubi
New Entry

PostPostao/la teranavis » 06. 07. 2010. (22:35)

lukabubi je napisao/la:Danas je sivi Naval 19 sa slika i filma otišao na Pag. Znati će se uskoro kako trpi more. Tu na jezeru ja nisam primjetio da se ljulja, ćak me i začudilo koliko je stabilna u vožnji. No sigurno to nije barka za debelo more.

Kako se ponašala stara Dalmatinka na valovima?

puno barki koje danas plove morem i nisu bas za more ali plove ...sto se tice dalmatinke ja sam se natukao mora s njom a da negovorimo ostali u zadnjih trideset godina i nemore niko rec da "nevalja " kao ni da je bezprijekorna .....
mislim da to nebi treblo bit upitno za ovaj brod nego je samo upitna tvrdoća ,i kvaliteta plastike jer dalmatinka na 15 milja i metar vala puca ko lajsna na pola ....nadam se ako su iskopirali dalmatinku da su ipak uvidjeli navrijeme i promjene te zahvate koji su potrebni da taj projekt uspije
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la mano77 » 06. 07. 2010. (23:11)

Barka je za 10 ,nisan sme to gledat lol... :clap: :clap: :clap: se ča me živcira na mojoj staroj dalmatinki tu je više manje riješeno,više mesta na krmi ,veća brzina a opet imaš istu kabinu za složit po svom guštu,mene je ta barka oduševila a nadkabina je baš pogođena i estetski i funkcionalno,idealno riješenje ,kad pokle dela reš na more i imaš par ur za se okupat dok ne zajde sunce 6-7 milja ili 12-14 je vela razlika...a opet imaš sejnu barku s kon moreš poć par dana okolo a za ribolov je stvorena.Nima onih širokih klupa (jest da je prednost ča puno stane va njih)ali kad reš na lignji 2 od njih na staroj dalmatinki je već previše ....
mano77
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.