Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la kalafat » 30. 06. 2010. (21:19)

zore70 je napisao/la:
kalafat je napisao/la:ludilo slije, a napravija je to Bobi vrhunski :thumbup:

A meni kitica,a?Budem ti zapamtil :lol:

ma nisan zlo mislija, svaka ti dala stari :thumbup: :wave:
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la zore70 » 30. 06. 2010. (23:07)

Ma daj nema frke,zezan se.. :lol: :wave:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la ivan3 » 03. 07. 2010. (18:14)

di je zog za balote na ovoj novoj betini?
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Sveti ratnik » 03. 07. 2010. (18:40)

jekila je napisao/la:di je zog za balote na ovoj novoj betini?

:lol:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la Gaso » 03. 07. 2010. (18:49)

Ja sam više sklon ping pongu, pa imam zato ping pong stol u kokpitu :lol: :lol: :lol:
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la ivan3 » 03. 07. 2010. (21:31)

nevalja to... mani se kineza.

a dobro aj razumin te, nije joj velicina kokpita jaca strana, malo jebe onaj kasun od motora.

ali strasan brod... svida mi se. posebno mi je lipo izveden sistem sidra u provi, nesto slicno cu na majami izrealizirat.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Gaso » 04. 07. 2010. (12:10)

Pa nije to brod za profesionalni ribolov, nego za sunčati se i marendati na kašunu, pa i koje pivo možeš tamo stavit na kašun. Šta če ti kokpit bez klupica i kašuna za takvo upotrebo broda. Ja sam več par puta napisao, da ne bi bilo kašuna, bila bi šteta, jer nemaš stol za slaganje stvari, predstavljaj si dnevno sobu, bez malog stola. Kašun je u stvari najfunkcionalna stvar u kokpitu. ;)
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 04. 07. 2010. (15:39)

...kašun, pa kašun... nabavite remorkera, kabina/natkabina put prove, krme za helič i još moš metnit par suncobrana i par stolova i ležaljki tu...pa guštajte....a jebate led....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la and » 06. 07. 2010. (11:37)

Prije 14 dana bio sam u Splitu i ako bude sve po dogovoru krajem avgusta zaplovit če nova Betina 700.
Prije odlaska u Split pregledao sam vse moguče barke i na kraju odlučio se za to. Barka če mi služit za krače izlete i ribolov. Ali ribolov če biti rekreativni, tako da je barka dovoljno velika i ne prevelika. Za uređenje barke koristio sam savjete Gaše i drugih vlastnika Betine.
Slike - kraj avgusta.
and
New Entry

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la amiklic1 » 06. 07. 2010. (11:51)

Gaso je napisao/la:Pa nije to brod za profesionalni ribolov, nego za sunčati se i marendati na kašunu, pa i koje pivo možeš tamo stavit na kašun. Šta če ti kokpit bez klupica i kašuna za takvo upotrebo broda. Ja sam več par puta napisao, da ne bi bilo kašuna, bila bi šteta, jer nemaš stol za slaganje stvari, predstavljaj si dnevno sobu, bez malog stola. Kašun je u stvari najfunkcionalna stvar u kokpitu. ;)

Vidi, slažem se da je kašun zgodan i upotrebljiv, al' kad bolje razmisliš, nekako je zgodnije kad nisi određen ni ograničen zamislima i rješenjima koja nepšto nameću u startu. Pri tom mislim na situacviju kad kašuna nema na brodu (kao kod mene ;-), pa ti možeš stavit kašun koji je spremište za pribor, frižider za piće ili jacera za ribu, svejedno).

Jednako je i s klupama. Kod mene sjedne na krmu troje ljudi, ispred toga ide stol (isti kao i unutra, samo ga premještaš) a ispred stola, prema vratima natkabine veća jacera kao klupa za još dvoje ljudi. I to je modularno, promjenjivo i prilagodljivo željama, potrebama i situaciji.

Ovo kod tebe (a i na M700 i ostalim brodovima) me podsjeća na basnu o lisici i gavranu, koliko god taj kašun stvarno bio zgodan.
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la lupis » 06. 07. 2010. (13:13)

amiklic1 je napisao/la:
Ovo kod tebe (a i na M700 i ostalim brodovima) me podsjeća na basnu o lisici i gavranu, koliko god taj kašun stvarno bio zgodan.

u africi kad ubiju lovci lava ili lav onemoća pa ga dotuče neka zvjer onda padne na zemlju i leži. nakon toga tu dođu hijene koje grizu ono oprezno pa malo jače, zatim dikoji majmun koji skakuće okolo i vrišti te nabaci poneki kamen na krepana lava. nađu se tu i sitne zvijeri, kojekakvi sisavci, glodavci, ptice grabljivice koje se lavu ne bi usudile priči da je živ.
točno tako
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Gaso » 06. 07. 2010. (13:46)

Meni je bitnije, da stojim što niže, pošto brod ima kašun, kokpit zato može bit nizak, pa u slučaju valjanja broda, ne osječa se se toliko kad stojiš na kokpitu. Banda broda nije visoka, pa možeš lahko lovit sa kančenicom. Ulaz u kabino je pristojne visine cca 190cm, zbog nizkog kokpita, a ni kabina nije visoka u odnosu na brod. Meni je to bitnije od svih ostalih stvari, uz to, da ne želim imat stola za kokpit i ostale improvizacije u provi, jer onda samo non-stop prebacuješ robu ovamo i tamo, nabolje mi je sve fiksno, jastuci prove čisti bez neke robe na njima i neznam šta bi radio na golom kokptu, koja bi bila funkcija tog prostora, za sunčanje predviđena je prova, sa big-game-om se neču bavit, ...., znači meni su klupice i stol uvijek u finkciji, pa ako bi bili sklopljivi, svaki puti bi ih trebao vadit, a može sjest na klupice 6 ljudi i još 4 na kašun, a dvojica na stepenice kraj kabine. Dobro da ima širok izbor brodova, pa može svatko uzet što mu treba. Nebi se ja odlučio ponovno za B700, ako mi se nebi sviđao koncept broda. Mislim, da večini ljudi, koji nisu nikad imali broda ove veličine po fotografijama smeta kašun, meni kašun u kokpitu ne smeta, pa imam več neko vreme ovaj brod, žao bi mi bilo da ga nema. Sumljam Amiklic, da bi išao Nanni T4-165 u tvoj brod bez kašuna ili se možda varam.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 06. 07. 2010. (15:23)

....liiipo liiiije, lipooo lijeeee, naaaaaa kaaašunu suvom ležaaaaat, naaa osaaamiii bliiiizu mooora naaa pučiniiii tebe zguzaaaa na kašuunu usuuuvo jeeee...... aaajme meniiii... neko je zagudija sa guslama tu bilzu u kvartu pa mi nadošlo....

kašun...ne kašun....ma sve je tu stvar navike, isto ko doma kad radiš stan, pa pločive ovakve, pločice onakve, lampe zidne, stropne ovako, onako pa ispizdiš na mozak...a onda za misec dana niti više primječuješ pločice ni lampe...ko da su tu bile milijun godina....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la som » 06. 07. 2010. (18:01)

Gaso je napisao/la:Meni je bitnije, da stojim što niže, pošto brod ima kašun, kokpit zato može bit nizak, pa u slučaju valjanja broda, ne osječa se se toliko kad stojiš na kokpitu. Banda broda nije visoka, pa možeš lahko lovit sa kančenicom. Ulaz u kabino je pristojne visine cca 190cm, zbog nizkog kokpita, a ni kabina nije visoka u odnosu na brod. Meni je to bitnije od svih ostalih stvari, uz to, da ne želim imat stola za kokpit i ostale improvizacije u provi, jer onda samo non-stop prebacuješ robu ovamo i tamo, nabolje mi je sve fiksno, jastuci prove čisti bez neke robe na njima i neznam šta bi radio na golom kokptu, koja bi bila funkcija tog prostora, za sunčanje predviđena je prova, sa big-game-om se neču bavit, ...., znači meni su klupice i stol uvijek u finkciji, pa ako bi bili sklopljivi, svaki puti bi ih trebao vadit, a može sjest na klupice 6 ljudi i još 4 na kašun, a dvojica na stepenice kraj kabine. Dobro da ima širok izbor brodova, pa može svatko uzet što mu treba. Nebi se ja odlučio ponovno za B700, ako mi se nebi sviđao koncept broda. Mislim, da večini ljudi, koji nisu nikad imali broda ove veličine po fotografijama smeta kašun, meni kašun u kokpitu ne smeta, pa imam več neko vreme ovaj brod, žao bi mi bilo da ga nema. Sumljam Amiklic, da bi išao Nanni T4-165 u tvoj brod bez kašuna ili se možda varam.

Gaso meni na onoj slici di se oni dva u crvenim majicama držu svaki sa svoje strane za rukohvat baš i ne izgleda da stoje što niže u kokpitu osim ako ne stoje na kašunu.Kažeš da ti je bitno da stojiš što niže u kokpitu a onda da banda broda nije visoka.To ne ide skupa.Kašun se stavlja samo ako je motor previsok ili kokpit prenizak za isti.Ja sam jedan od onih koji je sve napravia da nema kašuna,u Galeba sam stavio Scama 485-T kad su svi rekli da je to nemoguče bez kašuna.A moguče je.Svi koji imaju kašun kažu da je to super za sjediti,rezati ješku ili samo da je tu .A oni koji ga nemaju?Niti jedan ga nije dodao zato jer je to super.Sve je to kompromis,inače brod ti je super.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Gaso » 06. 07. 2010. (18:42)

Som, ona dvojica stoje na stepenicama, preko koji prolaziš na provu, one stepenice su u istoj razini nego kašun.
Između ostalog, desni visok je preko 2m.
slika
Gaso
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.