NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la Sveti ratnik » 05. 07. 2010. (21:28)

lukabubi je napisao/la:Možda su neke iste ili slične cijene Arbe i Navala, to mene ne ćudi, vjerojatno imaju iste dobavljače ili možda međusobni dogovor o zajedničkom cjeniku što je lako moguće. Možda imaju dogovor da Vemax nudi Arbu od 5m, Gataport Navala19 od 6m i Navala 22 od 7 m, Vemax nadalje Arbu od 8m itd. Nije to presudno. Velim, da je Arba od 6m sigurno bi me isto zanimala.

vemax nautika ti vise neradi arbe nego arba nautika.a ovo stalo bi moglo bit jer su cijenici identicni
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la Sveti ratnik » 05. 07. 2010. (21:30)

koko je napisao/la:
lukabubi je napisao/la:Koliko sam primjetio ne ulažu pustu lovu u reklame i marketing, već bi željeli kvalitetom i umjerenim cijenama opstat na našem prezasićenom i premalom tržištu. Gledao sam Murterina koji se radi u Mađarskoj tko zna kako i od čega, a agresivno se reklamira na sve strane i to me od njega odbilo. Iako koncepcijski različita plovila Naval je puno kvalitetnije i pametnije napravljen. Na Murterinu svaki detalj pokazuje jeftinost izrade, a što je tek onda sa onim što se ne vidi ipod đelkota na trupu npr? Koliko znam za velikog Navala 22-23 po forumima su samo riječi pohvala od vlasnika. Po pričanju direktora imaju narudžbu iz Švicarske, pa ne vjerujem da bi Švicarci naručili nešto što ne valja.

Vidim da si se zagrizo za ovaj brod i ja sam, ali ipak ti on dođe oko 20 t eura, normalno sa ajmo reć nedostatnom opremom.Da ovo bude pravi brod prema ovoj dužini i sa 40 ks treba ti u konačnici oko 22 23 t eura.Prijatelj mi je uzeo naval 22 i ima nedostataka ali o tome ću kad ga malo bolje testiramo.Gata ti ne radi dugo ove brodove pogotovo ne ovaj ovaj 19.Ipak treba nekoliko vremena da vidimo kako se ponaša pritom mislim prvenstveno na plastiku, a i na maritime sposobnosti.Isto vrijedi za Murterina, kojeg nisam vidio u živo mada kao i većina ljudi na forumu mislim da je malo blago rečeno zafušaren.
Za Svetog ratnika sugestija da malo razmisli o Dalmatinki ako već nije.

razmislija san ali bi rade ravnu oplatu broda pa trazin prvo to.ali ako nebude moguce onda cu gledat i to..ovaj brod nije los uopce i neznan di ste izracunali 20 000 eura jer san ja racuna moga bi se uredit ovaj brod i to dobro za jedno 15 iljada skupa sa novin motoron od 25 konja.
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (01:05)

Sveti ratnik je napisao/la:vemax nautika ti vise neradi arbe nego arba nautika.a ovo stalo bi moglo bit jer su cijenici identicni

ima i razlika koje su bitne;
npr. kod Vemaxa ili Arbe kako li se već sada zove za ugradnju vanbr. motora plaćaš dodatno 900 kn + PDV kod Gata porta je to gratis, isto je i sa strujom kod Vemaxa 400 kn kod Gata porta gratis. Kod Gata porta puno više dodatne opreme itd. Ne kažem da je Arba loša, nipošto. Lijepo je estetski riješena ujednačena, no prema Navalu djeluje mi kao igračka. Vjerojatno zbog dužine, ali i Adria 500 je 5m pa je ipak ozbiljnija brodica, iako prespora. Ja sam se zaljubio na prvi pogled u krmu od Navala. To nitko tako nema, a svi znamo koliko je to bitno. Pa natkabina ni prekratka ni preduga. Meni isto bitno jer često lovim sa štapom. Preglednost na sve strane. Ulaz u kabinu širok 60 cm ideš kao doma kroz vrata, kabina prostrana možeš gimnasticirati unutra. Predložili su mi staviti u provu mekani tank za vodu pa mogu balansirati barku koliko hoću da mi je naprijed opterećena, usis morske vode išao bi kroz stražnji spojler da se ne treba bušiti trup, ma hrpa interesantnih za mene novih ideja imaju i trude se napraviti dobro, bsr sam ja stekao takav dojam.
Večinu na forumu muči brzina, mene to ne muči, važnije mi je da mi naprave izolirani bazen za živu ješku sa aeratorom na tajmer. To je meni bitno, da mi lignje žive dva dana u brodu, a da li ću juriti 12,14,17 ili 20 milja ovakvih ili onakvih to mene ne sekira. I da idem 8 ok. Ali da mi lignje crkavaju i da ne mogu par sati odmorit jer im se treba mijenjat voda svaki ćas to mi je problem.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la Sveti ratnik » 06. 07. 2010. (01:15)

lukabubi je napisao/la:
Sveti ratnik je napisao/la:vemax nautika ti vise neradi arbe nego arba nautika.a ovo stalo bi moglo bit jer su cijenici identicni

ima i razlika koje su bitne;
npr. kod Vemaxa ili Arbe kako li se već sada zove za ugradnju vanbr. motora plaćaš dodatno 900 kn + PDV kod Gata porta je to gratis, isto je i sa strujom kod Vemaxa 400 kn kod Gata porta gratis. Kod Gata porta puno više dodatne opreme itd. Ne kažem da je Arba loša, nipošto. Lijepo je estetski riješena ujednačena, no prema Navalu djeluje mi kao igračka. Vjerojatno zbog dužine, ali i Adria 500 je 5m pa je ipak ozbiljnija brodica, iako prespora. Ja sam se zaljubio na prvi pogled u krmu od Navala. To nitko tako nema, a svi znamo koliko je to bitno. Pa natkabina ni prekratka ni preduga. Meni isto bitno jer često lovim sa štapom. Preglednost na sve strane. Ulaz u kabinu širok 60 cm ideš kao doma kroz vrata, kabina prostrana možeš gimnasticirati unutra. Predložili su mi staviti u provu mekani tank za vodu pa mogu balansirati barku koliko hoću da mi je naprijed opterećena, usis morske vode išao bi kroz stražnji spojler da se ne treba bušiti trup, ma hrpa interesantnih za mene novih ideja imaju i trude se napraviti dobro, bsr sam ja stekao takav dojam.
Večinu na forumu muči brzina, mene to ne muči, važnije mi je da mi naprave izolirani bazen za živu ješku sa aeratorom na tajmer. To je meni bitno, da mi lignje žive dva dana u brodu, a da li ću juriti 12,14,17 ili 20 milja ovakvih ili onakvih to mene ne sekira. I da idem 8 ok. Ali da mi lignje crkavaju i da ne mogu par sati odmorit jer im se treba mijenjat voda svaki ćas to mi je problem.

svaki proizvod ima kupce pa ce tako i arba i naval.ali steta sta nemaju svoju stranicu pa da vidimo slike i videa ili nesto slicno.a ovako mozemo mi lajat ode koliko ocemo al niko ga nece kupit prvi.....
ka sta je neko napisa ovo je dalmatinka sa poludeplasmanskin dnon i spojleron i bok.i to ce naplatit 50% skuplje.sad ko voli nek izvoli.
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (02:16)

Koliko čujem naručuju i kupuju ljudi i Arbu i Navala, samo za Navala se odlučuju oni koji znaju što traže, dok je struktura kupaca za Arbu večinom obiteljski turizam, eto tako da se malo plovi. Mi se ovdje ipak razgovaramo na forumu koji se zove ribolov na moru, pa u tom smijeru treba promatrati barke. Za kupanje i za naut. turizam dobar gumenjak sa biminijem je zakon. Provest jednu dvije tri noći na moru druga je galaksija. Jedriti npr. treća galaksija itd. Po meni Naval 19 najbolje mi zadovoljava sve moje ribičke prohtjeve, a i moja obitelj, lijepo će uživati kada odemo na par dana na more. Osim toga stane mi lijepo na vez, ne trebam plaćati skupe marine, za kratko ga mogu povući i sa svojim autom, ne trebam plaćati transport i konačno ako se odlučim iza sezone liganja vaditi ga van do proljeća, stane bi u dvorište bez ikakve suhe marine itd. Hoću reći, biti će mi vrlo ekonomičan, jer je dovoljno velik da imam sve što mi treba na moru, a dovoljno mali da su režijski troškovi kao za malu barku skoro zanemarivi. Ljudi plaćaju po 3000 eura godišnje marine, suhe marine i neznam kakva čuda. Ovdje sve to otpada, kao što su napisali za Navala "mali kao veliki" za mene optimalan. To što podsjeća na dalmatinku ili primorku, čak mi je i drago. Arba je direktna kopija poljskog Kormorana niti to me ne bi smetalo. Iako bi zbog prostora rađe staru Istranku jer je šira i ima više bande. Bande na Arbi su do ispod koljena.Za izvući ribu moraš klečat preko bočnih klupa. Ulazak u kabinu je problematičan. Špirun sa ogradom preuzak itd.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la oneeyed » 06. 07. 2010. (06:24)

lukabubi je napisao/la: važnije mi je da mi naprave izolirani bazen za živu ješku sa aeratorom na tajmer. To je meni bitno, da mi lignje žive dva dana u brodu

Bilo je već govora o ovoj temi na forumu. Kako je rečeno, za lignje u bazenu triba biti dobar protok vode (pumpa, npr. rule) jer ih ubija njihovo crnilo, a ne aerator koji samo obogaćuje more kisikom..
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (10:18)

Stavili bi mi i jedno i drugo. Dakle, punjenje sa prelivom bazena i tajmerska aeracija postojeće vode. Ako vodu ne obogatiš kisikom ne vrijedi samo protok jer kada je temp. mora 25 c počinju problemi. Prvo ih pustim u kantu da se ispušu par minuta, a onda prebacim u bazen. Samo neka prežive noć to je već super. I za jutro, komotniji si, znaš da su uvijek s tobom spremne za akciju, ne moraš voditi brigu gdje si ih spustio i hoćeš ih naći. Bolje ne postoji.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (10:48)

Zato se meni sviđa Naval 19
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
lukabubi
New Entry

PostPostao/la macro » 06. 07. 2010. (12:04)

lukabubi je napisao/la:Koliko sam primjetio ne ulažu pustu lovu u reklame i marketing, već

nikakvu :D
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la oneeyed » 06. 07. 2010. (12:11)

lukabubi je napisao/la:Zato se meni sviđa Naval 19

Zbog prelova nečijeg ili?
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la gavijal » 06. 07. 2010. (12:17)

oneeyed je napisao/la:
lukabubi je napisao/la:Zato se meni sviđa Naval 19

Zbog prelova nečijeg ili?

ne nego radi tam 8-)
gavijal
Senior Member

PostPostao/la lukabubi » 06. 07. 2010. (12:40)

Zloba i zavist kod nekih homosapiensa nažalost nepresušni su izvor napajanja negativnom energijom, no to je tako.
Meni je bitno da ću imati plovilo kakvo tražim već dugo. Uspio sam se nekako financijski organizirati, mada ne u prijenavedenim ciframa, jači motor pričekati će bolja vremena. Zanimaju me promišljanja ljudi koji imaju takve ili slične barke ili imaju iskustva sa sličnima.
Ne radim u Gata Portu, sasvim sam druge struke, a ribolov mi je najdraži hobi.
Kad Vam se nešto sviđa i uvjereni ste da je dobro, svejedno treba prespavati i racionalno pogledati situaciju. Zato sam i otvorio tu temu da vidim kritički što drugi kažu i kako to vide svojim očima.
Uspio sam postaviti filmić sa DVD-a na Youtube:

lukabubi
New Entry

PostPostao/la lupis » 06. 07. 2010. (12:43)

Radio ne radio,ulovi su za se naježit....
Sam brod optički izgleda kao i Dalmatinka,a to znači lipo i skladno!
Natkabina je isto pogođena,ostale detalje ne znam pa neću komentirat,ali svakako je brod jedan od ljepših u toj klasi...
:thumbup:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Homer » 06. 07. 2010. (12:49)

Lupis, jesi dobro? Neš ti se dogodilo... :mrgreen:

Šalu na stranu, stvarno zgodan brodić nema šta. Natkabina +5 za razliku od nekih drugih proizvođača!
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la tomi » 06. 07. 2010. (12:51)

lupis je napisao/la:Radio ne radio,ulovi su za se naježit....
Sam brod optički izgleda kao i Dalmatinka,a to znači lipo i skladno!
Natkabina je isto pogođena,ostale detalje ne znam pa neću komentirat,ali svakako je brod jedan od ljepših u toj klasi...
:thumbup:

lupis je li tebi udarilo sunce u glavu?nešto jako lipo pišeš.ne štima mi to.oću starog lupisa.lupisu vraaaaaati se
tomi
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.