Sveti ratnik je napisao/la:vemax nautika ti vise neradi arbe nego arba nautika.a ovo stalo bi moglo bit jer su cijenici identicni
ima i razlika koje su bitne;
npr. kod Vemaxa ili Arbe kako li se već sada zove za ugradnju vanbr. motora plaćaš dodatno 900 kn + PDV kod Gata porta je to gratis, isto je i sa strujom kod Vemaxa 400 kn kod Gata porta gratis. Kod Gata porta puno više dodatne opreme itd. Ne kažem da je Arba loša, nipošto. Lijepo je estetski riješena ujednačena, no prema Navalu djeluje mi kao igračka. Vjerojatno zbog dužine, ali i Adria 500 je 5m pa je ipak ozbiljnija brodica, iako prespora. Ja sam se zaljubio na prvi pogled u krmu od Navala. To nitko tako nema, a svi znamo koliko je to bitno. Pa natkabina ni prekratka ni preduga. Meni isto bitno jer često lovim sa štapom. Preglednost na sve strane. Ulaz u kabinu širok 60 cm ideš kao doma kroz vrata, kabina prostrana možeš gimnasticirati unutra. Predložili su mi staviti u provu mekani tank za vodu pa mogu balansirati barku koliko hoću da mi je naprijed opterećena, usis morske vode išao bi kroz stražnji spojler da se ne treba bušiti trup, ma hrpa interesantnih za mene novih ideja imaju i trude se napraviti dobro, bsr sam ja stekao takav dojam.
Večinu na forumu muči brzina, mene to ne muči, važnije mi je da mi naprave izolirani bazen za živu ješku sa aeratorom na tajmer. To je meni bitno, da mi lignje žive dva dana u brodu, a da li ću juriti 12,14,17 ili 20 milja ovakvih ili onakvih to mene ne sekira. I da idem 8 ok. Ali da mi lignje crkavaju i da ne mogu par sati odmorit jer im se treba mijenjat voda svaki ćas to mi je problem.