Postao/la amon630 » 30. 05. 2010. (18:43)
pozdrav
ovaj model broda se je radijo v italiji prije 45 godina kao nostromo 630. 1981 godine je Amon kupio kalup i nazvao ga amon 630. oko 2001 godine je mr. Graso dosao u Izolo i napravio si model tog broda iz kojeg si je napravijo kalup i napravijo prvi svoj brod jos su bile greske iz amonovog kalupa a ti momci iz zgreba su posteno kupili kalup od Amona ga malo preradili i evo vam vrlo ljepu brodiuc z vrlo dobrim karakteristikam na moru ja sam vlastnik vec 5 godina tog modela (AMON630)i znam kako ide po moru a sta se tice kvaliteta plastike broda(svih brodova SLO,HR,I,H...) zavisi od puno detaila (najbolje je vakum ali je puno skup) 1.temperatura hale gdje je radena brodica 2. vlaga v hali 3.kakva smola (vinilester,smola iso,smola ort...)4.proizvajalec materjalov (moze se napravit brod iz smole za tobogan osmoza za 1 godinu)5.vlakna(st mat,roving,kombi mat...)nije bitno koliko plasti ide na brod nego njihova debelina g-m i koliko rovinga je v brodu za ovi brod ti rabi cca 2500-2800g-m(gram-kvadratni meter)kineska vlakna nisu dobri za navticne proizvode 6.proizvajalec gelcoata7...... vrlo bitno kad se kupuje bilo koju barku treba znat iz kojih materjalov je napravljena da nebi bilo osmoze,gelcoat izgubi boju,da nema v laminatu vazduha ....
a sta se tice sve ostale nauticke opreme sta je na ovom brodu(inox,vrata,prozori, el.,osovina....)malo para malo muzike za ovaj brod zavrsit je meni trebalo oko 20000 eura z najboljimi materjali bez mojeg rada
pozdrav