ribolovni promašaji

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: ribolovni promašaji

PostPostao/la karamba » 02. 05. 2010. (18:17)

Monkey_Business je napisao/la:Nakon pokušaja lova brancina na srdelu i 3 promašena griza (post iznad), odlučio sam se vratiti na isto mjesto sa jačim priborom ciljano na ugora. Odmah uz kraj lukobrana je dubina oko 2m i do desetak metara od lukobrana je dno puno krupnog kamenja, dalje od toga je trava (tako sam čuo). Odlučio sam loviti s dva štapa, jedan je bio zabačen oko 10m, a drugi oko 30m od lukobrana. Ješka je ovaj put bila gira. Odlično mi se pokazala jer ima jaku kožu i prezadovoljan sam s njom. Najlon je bio 0.50mm, a predvez 0.45mm. Na glavnom najlonu bila je vezana trostruka vrtilica nosivosti 60kg, predvez dužine 30cm sa dve udice, gornja veličine 1, a donja 4/0. 70 gramsko olovo je vezano najlonom dužine 50cm i debljine 0.20mm za vrtilicu.

Štapove sam zabacio oko 20:30h i postavio pod kutem od oko 45 stupnjeva u odnosu na površinu mora. Prvi griz je bio oko 21:15h na štap koji je zabačen na 10m udaljenosti od obale. Nakon trečeg savijanja špice štapa nakon što se savio skoro do vode sam kontriro i tu je zapelo. Oko 5 minuta sam potezao svom snagom štapa, mrdao lijevo desno, pokušao sam potpuno otpustiti najlon i ništa. Najlon sam prekinio rukom i pukao je iznad vezanja udice, najlon je na predvezu bio izgreban, a osnovni nije i najlon na kojemu je bilo olovo također je prekinut. Premontirao sam pribor i ponovno zabacio na tu udaljenost ali na drugo mjesto. Pretpostavio sam da treba prije kontrirati da ugor nepobjegne u rupu, tako da sam idući griz koji je bio oko 21:45 na štap udaljenosti oko 30m od lukobrana kontrirao nakon prvog savijanja špice štapa. Izvukao sam giru pregriženu između dve udice. Treći griz bio je oko 22h na bližem štapu i nisam odmah stigao kontrirati na prvo savijanje već na drugo i ponovio se scenarij od prvog griza. :cry:

:think: Gdje je greška? Jel sam trebao izabrati klizni sistem s balansiranim olovom, jel trebam izabrati lokaciju bez većih podvodnih kamenja ili šta?

Bilo kakav savjet je dobro došao.

prijatelju , nema tu grešaka već trebaš biti sretan. Za ribolovca početnika toliko pravih grizeva za period od par sati lova je bingo.
Davno kada sam lovio s obale znali smo potuč cjelu kutiju udica u jedno popodne , ali masakri se događaju tek kada brumom uspiješ prikupiti ribu koja radi u pol dna , ali pomalo treba samo strpljenja ! ;) , ako su ugori u pitanju s njima če scenari uvjek biti isti , jer njega možeš izvuč jedino na puno jači pribor ali na taj jači pribor neće ništa drugo , a ugor da vrjedi nebi ga tolko bilo prema tome strpljenja za kvalitetniju ribu!
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la porer » 03. 05. 2010. (08:39)

Ma ništa to nisu promašaji, jedan naš forumaš ima potpis A bad day fishing iz better than the best day at work! - potpuna istina!
U subotu sam se ja nanaplio da pođem do jedne pozicije koju su mi dali kočari. Od obale je udaljena više od 6 milja a to je za moje plovilo priličan izazov. Uglavnom, natankao sam benz, pripremio alat, ješku, marendu i Karlovačko i pošao.
Rezime:
- dva arbunića od 5 deka, vratio ih u more
- 4 pauka, isto mala, isto ih vratio
- dva karlovačka, njih nisam vratio

Ponovo pitam, je li to promašaj? :D 8-)
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la zore70 » 03. 05. 2010. (11:45)

D apromašaj...ma gušt živi,tako to triba gledat..
Da moraš prihranit familiju od tog ribolova onda je tuga,ali ovako....baterije napunjene a ako se šta uvati još bolje :thumbup:
A koliko san ja puta otiša na more i vratija se praznog Jupola...koliko san puta nosija oni najmanji sić da "tragedija" izgleda manja..... :lol:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la perinjoza » 03. 05. 2010. (12:33)

porer je napisao/la:Ma ništa to nisu promašaji, jedan naš forumaš ima potpis A bad day fishing iz better than the best day at work! - potpuna istina!
U subotu sam se ja nanaplio da pođem do jedne pozicije koju su mi dali kočari. Od obale je udaljena više od 6 milja a to je za moje plovilo priličan izazov. Uglavnom, natankao sam benz, pripremio alat, ješku, marendu i Karlovačko i pošao.
Rezime:
- dva arbunića od 5 deka, vratio ih u more
- 4 pauka, isto mala, isto ih vratio
- dva karlovačka, njih nisam vratio

Ponovo pitam, je li to promašaj? :D 8-)

Promašaj je bio šta si uzeo premalo pive, jer bi inaće ostao duže na moru ;)
perinjoza
Member

PostPostao/la borro » 03. 05. 2010. (12:54)

zore70 je napisao/la:D apromašaj...ma gušt živi,tako to triba gledat..
Da moraš prihranit familiju od tog ribolova onda je tuga,ali ovako....baterije napunjene a ako se šta uvati još bolje :thumbup:
A koliko san ja puta otiša na more i vratija se praznog Jupola...koliko san puta nosija oni najmanji sić da "tragedija" izgleda manja..... :lol:

Koliko puta nisam ni vadio Jupol s broda, kao " išao sam samo provjerit nešto" "proradit motor" "bla bla"
A guštaaaaaa!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la opus » 03. 05. 2010. (20:26)

porer je napisao/la:Ma ništa to nisu promašaji, jedan naš forumaš ima potpis A bad day fishing iz better than the best day at work! - potpuna istina!

Ja se potpuno slazem, ali me opet kopka potpis kojeg sam negdje vidio:
Netko zna, a netko voli.
8-)
.... ja volim.
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la zore70 » 03. 05. 2010. (22:32)

opus je napisao/la:

Ja se potpuno slazem, ali me opet kopka potpis kojeg sam negdje vidio:
Netko zna, a netko voli.
8-)
.... ja volim.

I ja jako volim.....pa ću onda i naučit..nadam se :lol:
A dok ne naučim ili naletim....meni je super i ovako,pogotovo di nema signala na mob..:D
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la golum » 07. 05. 2010. (16:26)

Monkey_Business je napisao/la:Nakon pokušaja lova brancina na srdelu i 3 promašena griza (post iznad), odlučio sam se vratiti na isto mjesto sa jačim priborom ciljano na ugora. Odmah uz kraj lukobrana je dubina oko 2m i do desetak metara od lukobrana je dno puno krupnog kamenja, dalje od toga je trava (tako sam čuo). Odlučio sam loviti s dva štapa, jedan je bio zabačen oko 10m, a drugi oko 30m od lukobrana. Ješka je ovaj put bila gira. Odlično mi se pokazala jer ima jaku kožu i prezadovoljan sam s njom. Najlon je bio 0.50mm, a predvez 0.45mm. Na glavnom najlonu bila je vezana trostruka vrtilica nosivosti 60kg, predvez dužine 30cm sa dve udice, gornja veličine 1, a donja 4/0. 70 gramsko olovo je vezano najlonom dužine 50cm i debljine 0.20mm za vrtilicu.

Štapove sam zabacio oko 20:30h i postavio pod kutem od oko 45 stupnjeva u odnosu na površinu mora. Prvi griz je bio oko 21:15h na štap koji je zabačen na 10m udaljenosti od obale. Nakon trečeg savijanja špice štapa nakon što se savio skoro do vode sam kontriro i tu je zapelo. Oko 5 minuta sam potezao svom snagom štapa, mrdao lijevo desno, pokušao sam potpuno otpustiti najlon i ništa. Najlon sam prekinio rukom i pukao je iznad vezanja udice, najlon je na predvezu bio izgreban, a osnovni nije i najlon na kojemu je bilo olovo također je prekinut. Premontirao sam pribor i ponovno zabacio na tu udaljenost ali na drugo mjesto. Pretpostavio sam da treba prije kontrirati da ugor nepobjegne u rupu, tako da sam idući griz koji je bio oko 21:45 na štap udaljenosti oko 30m od lukobrana kontrirao nakon prvog savijanja špice štapa. Izvukao sam giru pregriženu između dve udice. Treći griz bio je oko 22h na bližem štapu i nisam odmah stigao kontrirati na prvo savijanje već na drugo i ponovio se scenarij od prvog griza. :cry:

:think: Gdje je greška? Jel sam trebao izabrati klizni sistem s balansiranim olovom, jel trebam izabrati lokaciju bez većih podvodnih kamenja ili šta?

Bilo kakav savjet je dobro došao.

Ugor!
Stavi sajlu na predvez,čim padne prva mrakača zabaci i drži štap u rukama pri prvom savijanju štapa odmah kontra svom snagom.
Ako je macan ....... :problem:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la macan » 07. 05. 2010. (17:43)

golum je napisao/la:Ako je macan ....... :problem:

nisam ;)
iz Zenice vratio se ja
macan
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: fjord 25

PostPostao/la gonič zmajeva » 14. 07. 2010. (08:47)

Sinoć takva pušiona. Sjećam se samo jedne gore od ove prošle noći. Ujutro sam potega do pozicije di se zna zaletit zubatac i potrošija tri glave za ništa :crazy: . :crazy:
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la kreso » 11. 08. 2010. (16:06)

Opsjednutost panulom :D . Stalno panulamo, ja i stari. Uspjeh, prosječan-loš. Plavica, škombri i šaruna se ulovi, ponešto ušata, ukupno u 2 godine 5 brancina (nijedan veći od 0.7kg), dakle sanjamo nekog kapitalca tipa zubonja ili brane. Iglice lovimo bez problema, vućemo ih za sobom miljama što duboko što plitko, ali niš se ne kači. I tako prije neki dan u subotu panulamo. Prolazimo nekih 1km obalo tamo-amo, uglavnom loveći ušate i iglice, praktički ne nadajući se ićemu drugom.
E kad tamo u jednom trenutku štap se savija, a rola se krene luđački odmotavat. Štap je u tom trenutku bio fiksiran kod motora, nisam ga držao u rukama. Uzimam štap i ne mogu jebeno vjerovat. Pokušavam okrenut ručicu na roli, ali bogami nejde (Shimano catana 4000 nije baš pogodna za panulu..., a i štap nije neki), pomislim da sam zakačio dno, neku gumu :? , ali lovim na princess gx koja nejde ni metar u dubinu. Uspjevam nekako nategnut sa štapom, pa lagno par namotaja, pa par puta tako, vidim da je napokon neka mrcina (za moje pojmove). Barka ješ uvijek lagano ide jer se stari u isto vrijeme zajebava s nekom iglicom koja je na njegovom štapu. Stavljam nekako motor u ler jednom rukom. Natežem mrcinu prema barci i čekam da izroni da vidim koji je to k... Kad je živina isplivala i kad sam vidio onu gubicu bilo mi je jasno. Brancin od ne znam koliko kila, uspjevam ga dovuči do krme kraj motora, mrcina se otima. E sad ključan trenutak. Nemamo sak (ubi se). Ništa ni kuku ni osti. Sak je pred par mjeseci pao u more i potonio i nismo kupili drugi :crazy: . Gledam kako da to krme uvatim i bacim u barku. Pokušavam ga nekako ulovit pod škrge, a drugom rukom natežem najlon. Predvez je 0.35 fluocarbon možda nosi 7kg. Najlon puca. Ribu nisam uspio dohvatit. Mrcina bježi sa pirsingom (varalica ostala u ustima), a ja i stari se gledamo i plačemo (skoro). E to je ribolovni promašaj.
Riba Ribi gRize Rep
kreso
New Entry

PostPostao/la Jablan » 11. 08. 2010. (16:22)

kreso je napisao/la:Opsjednutost panulom :D . Stalno panulamo, ja i stari. Uspjeh, prosječan-loš. Plavica, škombri i šaruna se ulovi, ponešto ušata, ukupno u 2 godine 5 brancina (nijedan veći od 0.7kg), dakle sanjamo nekog kapitalca tipa zubonja ili brane. Iglice lovimo bez problema, vućemo ih za sobom miljama što duboko što plitko, ali niš se ne kači. I tako prije neki dan u subotu panulamo. Prolazimo nekih 1km obalo tamo-amo, uglavnom loveći ušate i iglice, praktički ne nadajući se ićemu drugom.
E kad tamo u jednom trenutku štap se savija, a rola se krene luđački odmotavat. Štap je u tom trenutku bio fiksiran kod motora, nisam ga držao u rukama. Uzimam štap i ne mogu jebeno vjerovat. Pokušavam okrenut ručicu na roli, ali bogami nejde (Shimano catana 4000 nije baš pogodna za panulu..., a i štap nije neki), pomislim da sam zakačio dno, neku gumu :? , ali lovim na princess gx koja nejde ni metar u dubinu. Uspjevam nekako nategnut sa štapom, pa lagno par namotaja, pa par puta tako, vidim da je napokon neka mrcina (za moje pojmove). Barka ješ uvijek lagano ide jer se stari u isto vrijeme zajebava s nekom iglicom koja je na njegovom štapu. Stavljam nekako motor u ler jednom rukom. Natežem mrcinu prema barci i čekam da izroni da vidim koji je to k... Kad je živina isplivala i kad sam vidio onu gubicu bilo mi je jasno. Brancin od ne znam koliko kila, uspjevam ga dovuči do krme kraj motora, mrcina se otima. E sad ključan trenutak. Nemamo sak (ubi se). Ništa ni kuku ni osti. Sak je pred par mjeseci pao u more i potonio i nismo kupili drugi :crazy: . Gledam kako da to krme uvatim i bacim u barku. Pokušavam ga nekako ulovit pod škrge, a drugom rukom natežem najlon. Predvez je 0.35 fluocarbon možda nosi 7kg. Najlon puca. Ribu nisam uspio dohvatit. Mrcina bježi sa pirsingom (varalica ostala u ustima), a ja i stari se gledamo i plačemo (skoro). E to je ribolovni promašaj.

Drugi puta nemoj stavljati motor u ler već i dalje vozi.....a ostalo znaš i sam! :wave:
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2010. (16:42)

a šta ću ti se smijat...,meni je to za plakat....

kad vučeš "nešto" iza sebe iz puke dosade,u stilu ajde da ne vozim bez veze...,ganač u wc-u,sak na provenoj postilji...,normalo da te "netko" gleda i da će ti se ta ležernost i sumnja u bilokakav ulov naplatit...,najgore od svega da se to ponavlja...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la gonič zmajeva » 11. 08. 2010. (20:37)

Lupi svaka ti je na mistu. Neki dan na poziciji od zubaca. Dva štapa u moru. Na jednome ovnerica 6/0 i pedalj glave za zubu. Na drugome mala udica 2/0 i glava koja je iščokana nadivena naopako za pica. Normalno zubatac se zaletija na ovo gov_o od glave. Kontra san mu i pritega makinju. Štap se savinija do jaja a cili sistem na granici pucanja a makinja vrti ka da je laško. Beštija je vukla dobrih trideset metri dok nije ušla u sike. Trči brodon po nju a ona se otkačila :thumbdown: . Posli ovoga reka san sam sebi da ću poviše timuna stavit natpis idiot, da mi ne bi slučajno ikad više palo napamet ujutro stavit malu udicu. Uvatija san dosta ribe i zubaci ovo lito a sve bi minja za ovu ribu šta mi je utekla :( .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la golum » 11. 08. 2010. (23:31)

kreso je napisao/la:Opsjednutost panulom :D . Stalno panulamo, ja i stari. Uspjeh, prosječan-loš. Plavica, škombri i šaruna se ulovi, ponešto ušata, ukupno u 2 godine 5 brancina (nijedan veći od 0.7kg), dakle sanjamo nekog kapitalca tipa zubonja ili brane. Iglice lovimo bez problema, vućemo ih za sobom miljama što duboko što plitko, ali niš se ne kači. I tako prije neki dan u subotu panulamo. Prolazimo nekih 1km obalo tamo-amo, uglavnom loveći ušate i iglice, praktički ne nadajući se ićemu drugom.

Ma daj ajde pa to je sastavni dio ribolova :thumbup:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.