Osmoza

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Osmoza

PostPostao/la Ivica split » 07. 05. 2010. (08:57)

Tek smo od nedavno vlasnici stare istranke, kojoj smo skinuli sav intonak i nekadašnji primer, iskustva nemamo baš nikakvih, ali smo na nekim mistima uočili masne žute fleke, koje kad pritisnemo iz njih izlazi tekućina koja zaudara. Nismo naišli na ispupčenja koja se uvik spominju kao simptom osmoze, već fleke. Da li je i to osmoza bez obzira što nije ispupčena. Da li bi smo i njih trebali pobrusit da izadje iz njih sva ta tekućina i koliko široko i duboko od same fleke idemo sa brušenjem. Da li neki drugi alat koristit npr.kacavida. Sto pitanja za početak.
Ivica split
New Entry

Re: Osmoza

PostPostao/la ica » 07. 05. 2010. (09:12)

...za rješavanje osmoze trebaš izbrusit SVE do zdravog laminata i ostavit neko vrime da se ocjedi inače nisi rješija ništa...
...nakon sušenja koje može potrajat i nekoliko tjedana maže se epoxy prajmer na prajmer ide epoxy kit te na kraju završna obrada(brušenje) ponovo epoxy prajmer i intonik....
...malo je komplicirano to za objasnit ovako priko foruma..
...mrzim kad ulovim kapitalca, pa se probudim...
ica
Member

PostPostao/la josme » 07. 05. 2010. (09:24)

Nije komplicirano nego dugotrajno ali na ovom forumu imaš puno o svemu tome pa malo prolistaj.
Vjerojatno je osmoza pogotovo ako zaudara na ocat,kao što je rečeno;obrusiti sve do laminata(skinuti svu boju)S obzirom da nema ispupčenja moguće su veće površine zahvačene osmozom.Oprati čistom vodom(slatkom) više puta kroz nekoliko tjedana.Kada se sve to dobro osuši,treba popraviti laminat(ako je jako oštećen ili ako je jako omekšao).Nakon toga slijedi kitanje,prajmer,boja.Toliko ukratko.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Ivica split » 08. 05. 2010. (14:27)

Kad sam krenuo skidat te djelove zahvaćene osmozom koji se nalazi na podvodnom dijelu, kako mi kobilica nije cijela ispunjena već možda dvadeset cm od dna, tip me jedan satra da moram samo probit rupe na tim djelovima di je kobilica puna i zahvaćena osmozom, a da djelovi kobilice koji su šuplji i zahvaćeni osmozom zanemarim, tvrdija mi je da je to ne bitno, da to može ostat tako, šta vi mislite o tome,da li čistim cijelu kobilicu zahvaćenu osmozom ili samo puni dio kobilice Ovo već nalikuje pomalo na agoniju.
Ivica split
New Entry

PostPostao/la josme » 08. 05. 2010. (16:27)

Nažalost,moraš sve očistiti jer se osmoza širi pa će ti s vremenom sve zahvatiti.Nije tako strašan posao kako izgleda ali je dugotrajan.Kad se završi imati ćeš barku kao novu.Na ovom forumu ćeš dobiti sve potrebne savjete a vjerojatno i koju pomoć od forumaša.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la ica » 09. 05. 2010. (10:03)

Ivica split je napisao/la:Kad sam krenuo skidat te djelove zahvaćene osmozom koji se nalazi na podvodnom dijelu, kako mi kobilica nije cijela ispunjena već možda dvadeset cm od dna, tip me jedan satra da moram samo probit rupe na tim djelovima di je kobilica puna i zahvaćena osmozom, a da djelovi kobilice koji su šuplji i zahvaćeni osmozom zanemarim, tvrdija mi je da je to ne bitno, da to može ostat tako, šta vi mislite o tome,da li čistim cijelu kobilicu zahvaćenu osmozom ili samo puni dio kobilice Ovo već nalikuje pomalo na agoniju.

...kad bi radija kako ti je filozof reka onda očekuj uskoro opet isti posal....
...satari sve, znači komplet podvodni dio, ako treba možeš izlaminirat dvi ruke mata na kompletno dno epoxy primer malo kitavanja malo brušenja i to je to..
...mrzim kad ulovim kapitalca, pa se probudim...
ica
Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.