Monkey_Business je napisao/la:Nakon pokušaja lova brancina na srdelu i 3 promašena griza (post iznad), odlučio sam se vratiti na isto mjesto sa jačim priborom ciljano na ugora. Odmah uz kraj lukobrana je dubina oko 2m i do desetak metara od lukobrana je dno puno krupnog kamenja, dalje od toga je trava (tako sam čuo). Odlučio sam loviti s dva štapa, jedan je bio zabačen oko 10m, a drugi oko 30m od lukobrana. Ješka je ovaj put bila gira. Odlično mi se pokazala jer ima jaku kožu i prezadovoljan sam s njom. Najlon je bio 0.50mm, a predvez 0.45mm. Na glavnom najlonu bila je vezana trostruka vrtilica nosivosti 60kg, predvez dužine 30cm sa dve udice, gornja veličine 1, a donja 4/0. 70 gramsko olovo je vezano najlonom dužine 50cm i debljine 0.20mm za vrtilicu.
Štapove sam zabacio oko 20:30h i postavio pod kutem od oko 45 stupnjeva u odnosu na površinu mora. Prvi griz je bio oko 21:15h na štap koji je zabačen na 10m udaljenosti od obale. Nakon trečeg savijanja špice štapa nakon što se savio skoro do vode sam kontriro i tu je zapelo. Oko 5 minuta sam potezao svom snagom štapa, mrdao lijevo desno, pokušao sam potpuno otpustiti najlon i ništa. Najlon sam prekinio rukom i pukao je iznad vezanja udice, najlon je na predvezu bio izgreban, a osnovni nije i najlon na kojemu je bilo olovo također je prekinut. Premontirao sam pribor i ponovno zabacio na tu udaljenost ali na drugo mjesto. Pretpostavio sam da treba prije kontrirati da ugor nepobjegne u rupu, tako da sam idući griz koji je bio oko 21:45 na štap udaljenosti oko 30m od lukobrana kontrirao nakon prvog savijanja špice štapa. Izvukao sam giru pregriženu između dve udice. Treći griz bio je oko 22h na bližem štapu i nisam odmah stigao kontrirati na prvo savijanje već na drugo i ponovio se scenarij od prvog griza.
Gdje je greška? Jel sam trebao izabrati klizni sistem s balansiranim olovom, jel trebam izabrati lokaciju bez većih podvodnih kamenja ili šta?
Bilo kakav savjet je dobro došao.
prijatelju , nema tu grešaka već trebaš biti sretan. Za ribolovca početnika toliko pravih grizeva za period od par sati lova je bingo.
Davno kada sam lovio s obale znali smo potuč cjelu kutiju udica u jedno popodne , ali masakri se događaju tek kada brumom uspiješ prikupiti ribu koja radi u pol dna , ali pomalo treba samo strpljenja ! , ako su ugori u pitanju s njima če scenari uvjek biti isti , jer njega možeš izvuč jedino na puno jači pribor ali na taj jači pribor neće ništa drugo , a ugor da vrjedi nebi ga tolko bilo prema tome strpljenja za kvalitetniju ribu!