Postao/la Gaso » 28. 04. 2010. (12:29)
Ako neznaš šta je ono crveno, onda najbolje to skinut.
Ti samo skini gelcoat na mjestima kdje je ispucao ili puknuo ili je u lošem stanju, znači da otpada, ako je samo puknut, ja ga nebi skidao, ova mjesta gdje si skinuo gelcoat kitaj i još koje rupice ako ih uočiš, i sve što si sada plastificirao, to možeš finim kitom. Preko toga ništa ne radi ni glecoat ni kakvu plastifikaciju, jer češ trebat brusit čitav brod, ako samo lokalno pokitaš imat češ puno manje brušenja. Kad obrusiš kit sa papirom 80 več je pripremljeno za Aquastop, tamo gdje je gelcoat dobar, pusti ga, samo ga dobro matiraj sa papirom 80, ako nešto stavljaš preko opet češ trebat brusiti. Ti samo obrusi i gelcoat i kit sa 80 na vibracionu, Aquastop možeš staviti direktno na kit ili gelcoat, nema veze on ti je u debeljini od 0.7mm, pa ti skroz njega neče ulaziti ništa. Kupi onaj Detersil, pa prije nanosa Aquastop operi brod sa Detesilom i onda ispiraj toliko dugo sa minivašem, toliko dogo da nema pjene i to je to. Aquastop ti je vrlo gust, i ne treba sada imat podlogu pripremljenu ko za špricanje.
Nakon Aquastopa, češ po uobičajenom postupku, stavljat adherglas i dalje antifouling.
Kad češ radit zaštitu za farbanje, radi sa jednom trakom od 0.5cm ijednim debelim preko toga, tanjeg češ lakše krivit, pa če linija bit ljepša. Nemoj ga pustit više od 3 dana na brodu, jer češ ga onda težko skinut. Dok češ čekat sušenje aquastopa, ja ti preporučujem da odmah skineš zaštitni trak, nakon bojenja, pa ga kod antifoulinga ponovno staviš, jer če se aquastop stvrnut na tom traku, pa češ zaista teško to skinut, jer je u stvari plastika. Ja sam se zeznuo kod aquastopa, pa sem imao velikih problema, kad sam pokušao skinut taj zaštitni trak, bolje ga je odmah nakon farbanja skinut.