Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la Gaso » 12. 04. 2010. (19:07)

I stol izgleda kako treba, prije je bilo malo nizak, sada je malo podignjen, jedino brisač mi još fali, pa kako ga montirat, onda ču mirno spavat :lol: :lol: :lol:
Sređeno je dosta toga od prijašnjih varianta, pogotovo tapicerija, stolarija, kontraštampa na krovu, novi prozori itd...., puno su toga sredili, pa je brod puno bolji od prije. No nisi ništa kazao, u vezi kuta osovine, pa da sada ima manje kavitacije, kod večih valova, a brod je nešto brži ....

Zore, malo manje po sajmima inače neče bit motor unutar broda od kraja 4. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedva čekam da testiramo novi motor, pa da vidimo kako se ponaša brod sa tim motorom, samo da pogodimo propelu. ;)
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la gonič zmajeva » 12. 04. 2010. (20:26)

Gaso je napisao/la:I stol izgleda kako treba, prije je bilo malo nizak, sada je malo podignjen, jedino brisač mi još fali, pa kako ga montirat, onda ču mirno spavat :lol: :lol: :lol:
Sređeno je dosta toga od prijašnjih varianta, pogotovo tapicerija, stolarija, kontraštampa na krovu, novi prozori itd...., puno su toga sredili, pa je brod puno bolji od prije. No nisi ništa kazao, u vezi kuta osovine, pa da sada ima manje kavitacije, kod večih valova, a brod je nešto brži ....

Zore, malo manje po sajmima inače neče bit motor unutar broda od kraja 4. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedva čekam da testiramo novi motor, pa da vidimo kako se ponaša brod sa tim motorom, samo da pogodimo propelu. ;)

Gaso koliko će konja pogonit novu B700 ?
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la tomi » 12. 04. 2010. (20:28)

opet gliseri od poludeplasmanca :evil:
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 12. 04. 2010. (20:35)

tomi je napisao/la:opet gliseri od poludeplasmanca :evil:

I ja to stalno govorin.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Gaso » 12. 04. 2010. (21:05)

Ovaj poludeplasmanac u stvari je gliser več kod 14čv :lol:
Nije to duboki V kao večina konkurencije i iza sebe ne radi tolike valove, nego je iznad kormila ravan ko daska što je specifika za B700 i što če mnoge iznenadit kad ga vide na kopnu, ali sa takvom krmom odmah izbaci brod u glisiranje, dok prova razbija val, kao kod običnog poludeplasmanca, znači nema nabijanja broda na valovima kao god glisera i ne naginje se ništa kad zaokrenemo kod punoga gasa, nego je brod skroz u horizontali, što je opet specifika kod B700.

Novi motor je 165HP, isto nani-diesel, samo da noviji model, pošto se stari več izbacio iz prodaje unutar EU. Mišljenja sam da brod može primit i jači motor, ali ja nemam potrebe, dovoljno mi je 17čv putne i da brod glisira.
Inače blok je identičan , od prijašnjeg samo da je common-rail, razlika je 10HP od starog(155HP) i novijeg modela(165HP).
http://www.nannidiesel.com/index.php?op ... =7&lang=en
slika
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la marin » 12. 04. 2010. (21:29)

Gaso je napisao/la:Inače blok je identičan , od prijašnjeg samo da je common-rail, razlika je 10HP od starog(155HP) i novijeg modela(165HP).

ipak si popustija common railu
marin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la luc » 12. 04. 2010. (21:30)

Brod nema duboki V već je ravan ko pegla, i zbog toga ne nabija na valove kao gliser koji ima duboki V ???
Gašo, znači Betina je pobijedila fiziku i sve zakone hidrodinamike.
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la zore70 » 12. 04. 2010. (21:57)

Gaso je napisao/la:I stol izgleda kako treba, prije je bilo malo nizak, sada je malo podignjen, jedino brisač mi još fali, pa kako ga montirat, onda ču mirno spavat :lol: :lol: :lol:

A je,poredili smo dosta toga oko smještaja propelera,spustili još niže težište motora,malo izbacili propelu još krmi,noga stola je sad hidripneumatska ka one stolice,možeš peglat koju mačku i namišćat visinu :angel:

Luc,Gašo se malo nezgodno izrazija,prova ima V i postupno ulazi prema krmi u ravnije la i svi PD,šta mu u kombinaciji sa velikom širinom,spuštenim težištem i zavidnom težinom daje jako dobro ležanje..
Uostalom,kad Gašin razarač otoka zaplovi možemo snimit filmić pa stavit na Jubito :thumbup:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la zore70 » 12. 04. 2010. (22:02)

I da znaš da san ti išporka novi motor,ide ove dane u brod,postolja san mora prilagođavat radi jače kopče.
Sad su ti prozori Nautika F4,a bit će i brisač,bez njega nema u neveru :thumbup:
Samo brate reci ovin svojima da gledaju promašivat otoke : Surprise 1:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 12. 04. 2010. (22:05)

Da popustio sam common-railu, ali nema neki posebni razlog, uvjerjavali su me ljudi, da nema nikakvih problema sa c-r ako se sredi filtracija kako treba i to takvi kojima vjerujem, pošto sam ja bio jako skeptičan prema c-r u nautiki, pa čem vidjet šta če vrijeme pokazat. Kod odabira, još uvijek bila je presudna velike zapremnina, zato sam za nanni-toyota, pošto ima 3.0L zapremnino i 165HP i 3400rpm, ne svišaju mi se oni od 2.0L i 4000rpm.

Da trup je pogođen, velki valovi koje radi neki brod znače i veliki gubitak energije, umjesto da se stavi energija u kretanje broda ona ide u valove pozadi-sa strane, brod treba što brže izvadit iz mora, pa da glisira, a ne da gura more, pošto je pozadi iznad kormila ravan ko daska, tako dobije na stabilnosti i to je isto razlog da se ne naginje kod punog gasa, kad se jako zaokreče kormilo, prova je kod plovidbe spuštena i nije udzignuta u nebo, ne trebaju brodu ni neki dodatni spojleri ni flapsovi itd..., dali je konstrukter na to sve mislio, ja neznam, ali pogodio je trup, tu nemam šta za dodat. Trebaš probat brod u moru, pa češ odmah razumjet o čemu pričam, ja sam bio jako zadovoljan sa brodom.

E da, upravo to sam mislio, da samo pozadi ima daske inače je V, ja sam mislio na krmu.

Da znam, da je bilo komplikacija u vezi kopče, ali bit če.
Nemoj mi pričat o otocima, jer još sada nije mi jasno kako je to moguče ????? :lol: :lol: :lol: :lol:
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 12. 04. 2010. (23:03)

Živome se čoviku svašta dogodi-kažu u nas..
Bitno da nije niko izginija,sve ostalo je lako rješivo :thumbup:
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la karlovacko » 13. 04. 2010. (00:40)

Gaso je napisao/la:... i to je isto razlog da se ne naginje kod punog gasa, kad se jako zaokreče kormilo, prova je kod plovidbe spuštena i nije udzignuta u nebo, ne trebaju brodu ni neki dodatni spojleri ni flapsovi itd..., dali je konstrukter na to sve mislio, ja neznam, ali pogodio je trup, tu nemam šta za dodat. Trebaš probat brod u moru, pa češ odmah razumjet o čemu pričam, ja sam bio jako zadovoljan sa brodom.

Kako ti se ponasao niz val i u pola krme? Jel ' bilo onog neugodnog,dugotrajnog naginjanja?
"good things come to those who wait"
karlovacko
Senior Member

Tip plovila: Fortis 590 Fisher / Suzuki 90 hp

PostPostao/la stomorska » 13. 04. 2010. (12:58)

Zore ili neko drugi upucen,

Par pitanja.
Scam 140 naspram ovoga Nannija od Gaše, razlika u brzini(max i putna) i primjedbe. Jel vi(zore) Scamove ugrađujete u B700? Ova bazna Kubota od 3800 kubika je odlicna masina sve mi se cini. Tezak je oko 350 kili, jel velika razlika od ovoga Nannija 165ks? Kopča?
I na kraju, cijena Betine u kitu plus ugrađeni pogon(timun i motor sa pripadajućom opremom). I naravno jel se to uopće može naručit tako? Sve drugo ću radit sam.
I na kraju, velika fala unaprid. :Drink40:
stomorska
New Entry

PostPostao/la Gaso » 13. 04. 2010. (13:16)

Karlovačko, nema tog naginjanja.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la SEA » 13. 04. 2010. (13:25)

nanni od Gaše je 3L motor od Toyote comonrail (ti motori su se pokazali ok kao klasicni i kao komon rail zadnje 2 godine na
charter merry fisherima su bili ok jedini problem su bile blokane sprice od vode u gorivu) potrosnja im je nesto manja od
klasicnih td po krivuljama kod nannia je razlika od 165ks comon rail i 175td oko 10-15%(kazu ide i do 20%) ali umnoge razlikuje se od rezima rada na putnu brzinu je oko 10-15% ali su i skuplji i tek nakon par godina pocnes stedit
s time sta u njih ne ide plava nafta obican diesel i slicno dok u klasicni bi tribalo ic bez problema

sad comon rail od 165ks i 175ks td klasican bez obzira na konje 165ks je u nekim podrucijima bolji njego klasican td
pogledajte krivulje na stranicama nannia ili pabulum dosta je interesantno
u stvari po krivuljama ispada da je cr 165ks jaci nego 175td obican osobno virujem u to jer mi je auto cr

ovi motor od scama ima i nanni 140ks (kubota baza)to je radni motor i to stavit u betinu ne vidim svrhe osim ako se brod nece koristit za ribarenje i samo za to i navrtit godisnje malo cudo sati(ako je za ribarenje onda ima puno boljih izbora od betine)
to je zasigurno dobar motor ali za betinu po onome sta ja znam i sta su mi rekli drugi koji se s time bave nije
(jedino u slucaju ribarenja)

po onome sta govore znanci za betinu je potreban jaci motor od 155ks tj 155ks je na granici ne zbog konacnme brzine
vec sta s jacim motorom bi se vozilo s manjim okretajima istom brzinom i manjom potrosnjom jer u vecim dirima
pri kraju potrosnja opasno raste

u ovom trenutku za motor za betinu nanni je veoma dobar izbor
zasto?
cijena
volvo ima bazu 2.4 litre od auta koju marinizira i prodaje po zlatu a motor ide od D3 od 110ks do 190 ks ako se ne varam
naravno comon rail(toyota i volvo u auto industriji po pitanju dizela se ne mogu usporedivat)

BMW pardon yamnar je 2l motor iz auta (u autu dobar motor ali za gurat betinu 2l a i prijasnji vlasnici-ik betine s 2l bmw nije se usrecia mala boca bas mala a u nju stane 10l vode lipo zvuci ali ne ide bas

jedino WM ostaje kao alternativa ali oni su nesto skuplji (neki koji znaju ih dizu u nebesa neki ih jednostavno ne vole) :wave:
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.