Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
focusk je napisao/la:Poribljavanje je bio samo moj(čini mi se pametan) prijedlog za trošenje novca od dozvola.Još uvijek mi nije jasno kud ide ta lova.
lupis je napisao/la:Da ,treba poribljavat srdelom kako bi plivaričari mogli kupit i ženi Mercedes,ili svakom sinu po dva broda...
Još ako gazda od broda ima muškobanjastu ćer,teško da će ta nać mladića a da ne nosi brod u miraz...
Kad smo kod prehrambenog lanca...,kako djeluje prejako svjetlo na plankton,da li on samo ima tamniji ten ili možda oslipi ili ča ja znam ča..???
luc je napisao/la:Da bi se proizveo jedan komad riblje mlađi potrebno je potrošiti minimalno 1,5 kuna. U kilu srdele ima oko 30 komada, u toni 30.000 komada, 10 tona koliko može plivarica uhvatit 300.000 komada ili 450.000 kuna. Za ozbiljnije poribljavanje srdelom trebao bi ti buđet američke vojske. Puno je jednostavnije i efikasnije uvesti restrikcije ribolova, lovostaje i sl.
Osim toga, za umjetni uzgoj ribe treba ti riblje brašno kao osnovna sirovina hrane za ribe, onda opet moraš izlovit srdelu da bi napravio srdelu. Nema smisla.
luc je napisao/la:Zato ako se čovječanstvo nastavi množiti, crno nam se piše.
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.