Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la oneeyed » 26. 03. 2010. (20:11)

Bože mili lipa li broda!!! Krasota! Ne srami se ni Pičuljana. A ovo glampo mu je ime, jel?
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la amiklic1 » 26. 03. 2010. (20:40)

Ajde, ajde, nije baš ko Piči, al' nije ni loš... zapravo, Pičuljan je plastiku, oblike i dizajn doveo najbliže savršenstvu od svih HR proizvođača, a i radi mu ekipa vrhunskih meštara, pa kad sve to zbrojiš dobiješ brod na kojem svaki finiš i detalji izgledaju savršeno...

Ajde, sad, iskreno, meni Piči niti ne triba, jer mi je nekako previše fin, pogotovo za ribolov, pa onda kad ulovimo tri-četiri palamide bude krvi do kolina, po kokpitu, a naravno i po brodu.

pa kad ti lignja baci crnilo kroz vrata u salon :lol: ...

A Glampo?

Da, to će bit ime. Priče je stara skoro koliko i ja. tako sam zvao glamca iliti glavoča, a ta riba mi je nekako prirasla srcu kroz godine. za njegovo bijelo meso dao bih mnoge razvikane morske delicije.

I sad ih znam ulovit par komada velikih, pa pofrigat.... Meni osobno to je nešto najdraže i najfinije što se iz mora može dobit. A pošto većina niti ne zna o kakvoj se kvaliteti i okusu radi, to mi je još i draže.

I mlađi sin, također, iznad svih posebnih, znanih i neznanih delicija, kao najdražu od najdražih mu delicija uvijek istakne "obraz od glamca" (a pošto mali zna za taj pojam, lako je skužit o kolikim se primjercima tu radi ;) ).

Ovu sliku sam danas dobio, bit će na kontrolnoj ploči, a autor je ista osoba koja mi radi i sve ploče elektrike....
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la oneeyed » 26. 03. 2010. (20:57)

Ne govorim da je isti nego da ga se ne srami, a do glavoča niko nemože na red od mog ćaće, to je i njemu broj jedan od ribe, onaj veliki kod nas znan kao rusalj.
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 26. 03. 2010. (21:17)

Ma sve kužim.
I meni je u početku bilo malo nejasno kako će sve to ispast, jer sam par ovih Gull-ova vidio tvornički uređenih, i moram priznat da me se nije baš previše dojmilo. na previše stavki i stvari moraju pazit da bi bili konkurentni i zaradili koliko su naumili.

Nasuprot tome, ja ovde radim bez računice. Moram priznat da sam za malo stvari mozgao koju cijenu ću platit. Većinom biram ono šta smatram da mi je i najbolje, najprikladnije... Neke nevažne stvari još i mgu proć, al' sve šta je imalo važno nek bude među najboljim, pa tako smatram i među najsigurnijim kod nas nabavljivim...

Ima ovde još dosta posla, nije gotovo... Al' polako, sve ćemo privest kraju...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la skandalozo » 27. 03. 2010. (09:29)

Kad sam pogledao fotke prisjetio sam :clap: se onog lijepog osjećaja kad izrežeš otvore za prozore, kabina dobije "pogled" i pretvori se istoga časa iz bunkera u mjesto ugodno za rad i boravak. A pak kad se prozori stave na mjesto... Već se osjetiš kao da ploviš!
slika
skandalozo
Djelatnik u sektoru ribolova

Tip plovila: Grašo 19, drvena gajeta, Angler 23

PostPostao/la kalafat » 27. 03. 2010. (12:29)

lipo figura sa ponistrama :thumbup: , samo ako mozes stavit koju sliku iznutra kako je ono oko okvira prozora i obloge ispalo.
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la lupis » 27. 03. 2010. (14:01)

Ma bit će to skoro ko pravi brod,he-he...,nego...., pregledao sam sve tvoje slike i nigde ni vidit boce,nikakve....,ni vinske....,ni pivske..... :wtf: ,kako ti ljudi tamo nisu dehidrirali....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la niksa » 27. 03. 2010. (14:20)

lupis je napisao/la:Ma bit će to skoro ko pravi brod,he-he...,nego...., pregledao sam sve tvoje slike i nigde ni vidit boce,nikakve....,ni vinske....,ni pivske..... :wtf: ,kako ti ljudi tamo nisu dehidrirali....

...ti bit će nisi još dozno za recesiju... :mrgreen:
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la oneeyed » 27. 03. 2010. (14:23)

lupis je napisao/la:Ma bit će to skoro ko pravi brod,he-he...,nego...., pregledao sam sve tvoje slike i nigde ni vidit boce,nikakve....,ni vinske....,ni pivske..... :wtf: ,kako ti ljudi tamo nisu dehidrirali....

Nešto viri iz vrićice od DM-a..
oneeyed
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 27. 03. 2010. (14:29)

Amiklic guštan gledat slike i kako se posal pomalo bliži kraju. Svaka čast :thumbup: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la amiklic1 » 27. 03. 2010. (14:50)

;) ;) Ima boca, ima, al' ih mičem iz kadra :-)

Zezan se. zapravo, ima nešto punih i nešto praznih boca pive, sve skupa cca 10-ak komada koje se izmjenjuju... Zapravo, majstori koji su mi pomogli niti ne piju, tek jedan je popio dvi pive, a ovaj za ponistre samo sok od naranče...

Ja kad radim pijem samo vodu, a u rađi sam popio dvi pive od kad sam počeo do danas. Eventualno kad sve završimo za dan, onda nazdravimo...

Kalafat, stavit ću slike unutrašnjih okvira. ispalo je super, bolje nego sam mislio. Imali smo i mali problem, a to ću kasnije elaborirat'... Uglavnom prezadovoljan sam kako je ispalo.

Evo par friških sličica:
slika
slika
slika
slika
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Kiana » 27. 03. 2010. (16:09)

amiklic1 je napisao/la:Kalafat, stavit ću slike unutrašnjih okvira. ispalo je super, bolje nego sam mislio. Imali smo i mali problem, a to ću kasnije elaborirat'... Uglavnom prezadovoljan sam kako je ispalo.

Pretpostavljam da si omao problem malo sa kratkim vidama kod pritezanja ( ukupna debljina reza ti je dosta velika). Kod mene je bilo obratno vide su mi bile malo preduge...(isti prozori)
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la amiklic1 » 27. 03. 2010. (16:20)

Ne, nije to. Zapravo, vide jesu bile prekratke al' sam to izmjerio prije montaže pa sam uzeo duže (35mm9 i odrezao im vrhove.

Problem smo napravili samo, jer smo desni prednji prozor na natkabini spustili cca 6-8mm niže nego smo smjeli, pa smo morali "šišat" unutarnju flanđu prozora. Prošlo je super, ništa se ne vidi jer je ta strana dosta u samom kutu.

Ta dva prednja prozora imaju još jednu dodatnu manu, a to je da je donji dio te flanđe malo širi od prozora, pa je ostalo malo lufta između. Ništa strašno, 2-3mm, ali nije kao i na drugim prozorima koji pašu 100%.
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 27. 03. 2010. (16:45)

ne znam....,divim ti se kako moreš trezan delat....,ja ne bi mogao....,i pripazi malo na te majstore....,to mi je sumnjivo.....,majstor a pije đus!?!.....,nije to dobro.....,ajde,.. valjda će sve bit kako treba.... :thumbup:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Kiana » 27. 03. 2010. (16:51)

Amiklic - a kako si narucio zakrivljenost prednjih prozora?
Ja sam odrezao prednje prozore i obe ploce odneo u Trst i dao u Unimar (Matutinovic) i oni poslali u F4, da po tome naprave pravu zakrivljenost. Kad sam dobio prozore i polozio ih na izrezane otvore, poludio sam vidjevsi da nisu dovoljno zakrivljeni,...na oba prozora ispod nasuprotnih kantuna mogao si podvuc prste (od 12-22 mm bilo je lufta). Vjerovao sam da ce puknut staklo ako takve idem pritesat.
I onda, ajde slikaj, crtaj po slici, ljepi trak po okvirima i oznacavaj gdje jos trena nasponat da bude luk veci. Sve to zapakirat i nazad u tvornicu. Kad su dosli nazad, popravljeno je bilo cca 60-70%. Onaj manji luft je fino sjeo kad sam poceo zavidavati i pritezati unutarnji okvir.
Evo to su bile moje muke po prozorima (da kucnem u drvo, ne pustaju ni kapljice,..skoro ce sedma godina)
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: nivancevic i 1 gost.