Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la Gaso » 24. 03. 2010. (12:37)

Amiklič, znači da si odlučio na vrhunski uređaj b164 :thumbup:
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la amiklic1 » 24. 03. 2010. (12:53)

Gaso je napisao/la:Amiklič, znači da si odlučio na vrhunski uređaj b164 :thumbup:

Ma vidi. Mogu kupit dobru stvar, a kad uvezem izvana, platim ovdje 10% carine i 23% PDV-a, dođe me sve više nego duplo jeftinije.

Sama sonda ovdje (Meridijan projekt) je cca 8500 Kn, a iz USA je dobijem za 3800.

Da je ovde 5000, kupio bih ovdje, al' pošto su tako bezobrazni onda neću iz principa.

Ako nešto rikne, naručim lijepo novi komad i to je to.

A znaš kako su mi rekli uvoznici u RH. Strašna stvar.
Ovdje: http://www.meridianprojekt.com/index.ph ... Itemid=218 je njihov cjenik, i ja želio kupit samo kabel za broadband radar Lowrance BR-24, koji košta (br. 45 u cjeniku) 984 kn.

A oni su rekli ovako:
- vi sad kupite kabel za 6000 kn, a kasnije radar vam prodamo za 10000 kn i opet vas je došlo isto kao da ste kupili u komadu. A sam kabel vam nećemo prodat' jer ljudi kupe nešto kod nas pa onda uvezu izvana ostalo, pa se onda tako branimo od toga.

STRAŠNO!

Na putu je pismo u Lowrance, jer mislim da ljudi moraju znat kako im se generalni zastupnik u nekoj državi ponaša ;) ;)

Da ne kažem da svaki iole ozboljniji proizvođač ima "worldwide" garanciju, koju se tako olako zanemaruje u ovakvim državicama i od strane takvih nazovi-stručnjaka...

I zato ću platit u SAD:
- HDS-10
- HDS-5
- BR-24 radar
- LSS-1 structure scan
- B164 sondu
i sve ostalo što će mi trebat...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Gaso » 24. 03. 2010. (13:08)

Amiklic znam ja dobro kave su cjene kod nas i vani, to su lupeži kad vidiš kolike imaju marže ;)
I nije samo Lowrance, nego i svi drugi. Pa nisu ljudi glupi, danas saznaješ u doba interneta cjene u 5 min.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 24. 03. 2010. (13:18)

Gaso je napisao/la:Amiklic znam ja dobro kave su cjene kod nas i vani, to su lupeži kad vidiš kolike imaju marže ;)
I nije samo Lowrance, nego i svi drugi. Pa nisu ljudi glupi, danas saznaješ u doba interneta cjene u 5 min.

Da, pričali smo već o tome, samo sam ja odlučio kupit Lowrance zbog broadbanda.

A za D. Hutchinsa sve najbolje. Super usluga, super cijene. Ti opet ideš na Raymarine?
Nisi baš bio oduševljen onim opisom sustava prije, rekao si da nisi baš zadovoljan kad vidiš koliko košta, šta dobiješ i šta se reklamira...

Imaš PP za minut...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la sinitram » 24. 03. 2010. (17:13)

amiklic1 je napisao/la:
I zato ću platit u SAD:
- HDS-10
- HDS-5
- BR-24 radar
- LSS-1 structure scan
- B164 sondu

muko moja pa di ti mislis ic sa svojim brodom i ovom opremom, ako ne odes do antarktike nisi nista napravija :D
Salim se, ali ako ces me poslusat (pretpostavljam da neces) nemoj uzimat radar. Za brod od 8 metara, koji ide manje od 10 cvorova a imas ga namjeru koristiti za djite po Jadranu stvarno ti netriba ova pila od radara.
Vidim da volis "elektroniku" pa te necu pilat ali promisli malo. Dices to koristiti, za nocnu voznju, za maglu??
Imas karte na ploteru i vise nego dovoljno za naci put.
Nevidim nikakvi razlog da bi potrosija + 1600 USD.
A gleda sam ovo cudo od LSS scan, e ovo je vec stvarno odlicna stvar i nije skupa za ribanje. Da je ovo bilo nasim starima nebi imali vise ribe u moru danas :D
No hard feelings!
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Gaso » 24. 03. 2010. (18:39)

Amiklic, sve je skupo ma šta got uzmeš, meni ionako sve to ne treba na brodu, ali sada ide iz osiguranja. Ma problem je što se meni neda na brodu raditi sa "kompjuterima" pa čitat upute itd..., meni na brodu treba samo frižider, pa malo najlona ;)

Sada sam jedino pojednostavio nešto pa izbacio neke stvari, uzeo drugi display, promjenio radar sa digitalnim, i bit če nešto jeftinije od prije, ali po funkcionalnosti isto. Za Raymarine imam dobar rabat, pa mi se još više isplati.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 24. 03. 2010. (18:45)

sinitram je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:
I zato ću platit u SAD:
- HDS-10
- HDS-5
- BR-24 radar
- LSS-1 structure scan
- B164 sondu

muko moja pa di ti mislis ic sa svojim brodom i ovom opremom, ako ne odes do antarktike nisi nista napravija :D
Salim se, ali ako ces me poslusat (pretpostavljam da neces) nemoj uzimat radar. Za brod od 8 metara, koji ide manje od 10 cvorova a imas ga namjeru koristiti za djite po Jadranu stvarno ti netriba ova pila od radara.
Vidim da volis "elektroniku" pa te necu pilat ali promisli malo. Dices to koristiti, za nocnu voznju, za maglu??
Imas karte na ploteru i vise nego dovoljno za naci put.
Nevidim nikakvi razlog da bi potrosija + 1600 USD.
A gleda sam ovo cudo od LSS scan, e ovo je vec stvarno odlicna stvar i nije skupa za ribanje. Da je ovo bilo nasim starima nebi imali vise ribe u moru danas :D
No hard feelings!

Ma uzet ću radar samo da palim ekipu iz lučice :lol: :lol:

Ne, zezam se. Radar bih uzeo za noćnu plovidbu, i to baš zato šta je brod spor. zašto? Zato šta mi od bilo kakve ozbiljne pošte do kuće triba bar 4-5 sati plovidbe, a ne mislim polazit natrag usred dana. A noću, kad već razmišljamo, puno je ugodnije i sigurnije plovit s radarom. Smatram ga dijelom sigurnosne opreme, ništa više, i uzet ću ga.

Možda neće odmah na brod, al' ako dobijem dobar rabat za nekakav komplet, onda ide i on. Sve u svemu ovo gore doć će cca 35000 kn (s plaćenom carinom i PDV-om), a to je cijena za koju u RH dobijem samo HDS-5 + HDS-10. Znači ovo ostalo dobijem besplatno. ;)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 24. 03. 2010. (19:43)

Amy,da sam na tvom mjestu(a nisam),prvo bi razmislio o drugom,bržem plovilu...,kad već imaš sredstva,pa ne bi se ja patio noću vozit satima do pošte,pa onda još potrošit brdo para da bi se na koncu došlo do toga učinit plovidbu noću sigurnijom.

A ako si baš zapeo za Gulla,tada bi ubacio neku makinu od 150 ks,pa nek bude i radar u brodu,ali ić na tu brzinu a imaš toliko do pošte.... :roll:
Isto tako,mislim da plovit noću i nije neki đir,dobro,profi kome je to posal je druga stvar,ali ti ili ja koji imamo neko radno vrime pa noću plazit satima i buljit u mrak ili neki ekran....????

Ponavljam,nisam na tvom mjestu,brzina mi je nebitna,do pošte imam pol ure-uru,za one dalje dvi ure,brzina "ekonomik" i ju-hu-hu....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la amiklic1 » 24. 03. 2010. (19:52)

lupis je napisao/la:Amy,da sam na tvom mjestu(a nisam),prvo bi razmislio o drugom,bržem plovilu...,kad već imaš sredstva,pa ne bi se ja patio noću vozit satima do pošte,pa onda još potrošit brdo para da bi se na koncu došlo do toga učinit plovidbu noću sigurnijom.

A ako si baš zapeo za Gulla,tada bi ubacio neku makinu od 150 ks,pa nek bude i radar u brodu,ali ić na tu brzinu a imaš toliko do pošte.... :roll:
Isto tako,mislim da plovit noću i nije neki đir,dobro,profi kome je to posal je druga stvar,ali ti ili ja koji imamo neko radno vrime pa noću plazit satima i buljit u mrak ili neki ekran....????

Ponavljam,nisam na tvom mjestu,brzina mi je nebitna,do pošte imam pol ure-uru,za one dalje dvi ure,brzina "ekonomik" i ju-hu-hu....

Ajde lupy , pusti, neka...

da brži brod. ??!!?? pa je's ti normalan? I ovo mi je brzo :-)

a pošte ko pošte, ima ih bližih, i daljih... znaš kako sve krene od priče da će se ić' daljeko, pa vamo i tamo, a onda na koncu brod stoji u lučici i kupi alge .-9 :-)
Ma neće god mene tako.

A plovidba satim... Baš si čudan. A di je užitak plovidbe? Ako neću plovit, lakše mi je svaki vikend trajektom na Vis, za cijenu broda uzmem 100-godišnju pretplatu na trajekt :lol: :lol:

A radar? Eeee, to je druga priča. Ma lipo ga je vidit'. A moga san i u Gaše uzet njegov, koj je potonio. Samo da ga zavidan gori da se vidi... :-)

ne kužiš ekonomiju?

:?: da 150 konja. baš si neki
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Jenny » 24. 03. 2010. (21:18)

:crazy: skoro mi se zamantalo od sve te opreme, to je za prekooceansku plovidbu nakraju će Gull bit mal za tu svu elektroniku. :lol:
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la amiklic1 » 24. 03. 2010. (21:33)

ma kod nas je sve previše, jer većina nit ima nit zna koristit ono šta ima.
također, 70-80% ekipe niti ne izlazi iz porta, a od onih 20-30% šta izađe, većina ode samo isprid porta na lignje il' malo ubit vrime...

Onda tome dodaj činjenicu da je ta oprema vrlo skupa, pa na to nakalemi onu da je čak i dosta komplicirana za koristit, posebno starijoj ekipi, i eto ti situacije di sve šta je iznad najjeftinijeg sondera koji pokazuje samo dubinu i nekakve hijeroglife biva proglašeno čudnim...

Al' ima i drukčijeg svita, dakako, inače se sve ovo niti ne bi proizvodilo.A da ne valja ništa, ne bi se ni prodavalo.

A Gull? Brodovi 7-8 metara u SAD-u već odavno su opremljeni minimalno ovim šta ja planiram stavit, pogotovo ako love ribu. Sigurno ne zbog činjenice da se bez svih tih tehnoloških dostignuća ribu ne može ulovit, jasno.

Pa i opet ću se proglasit najmanjim znalcem ovdje na forumu. Nemam se šta u ribolovu, uz svo iskustvo koje imam, pravit pametan uz ljude koji su na moru nekoliko puta više od mene.... od njih mogu samo naučit.

Ekonomično mi je sve to uzet baš u ovoj kombinaciji, iako se nekima sad ne čini tako. Nemam namjeru niti objašnjavat, jer slažem ovo samo za sebe, pa mogu pomoć ugradnjom i sličnim, nikako odabirom za drugog i umjesto drugog.
Zadnja izmjena: amiklic1; 24. 03. 2010. (21:42); ukupno mijenjano 1 put/a.
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Jenny » 24. 03. 2010. (22:18)

ako te to veseli i misliš da ti to sve triba, tvoja lova, tvoj gušt :thumbup:
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la aladin » 24. 03. 2010. (23:07)

amiklic1 je napisao/la: zasad je ideja ovaj veliki dolje, plus jedan mali za krmu dok panulam i za bajbot ako idem kad familija spava rano ujutro, al' i ovde oko kuće kad izađem.

kada smo vec kod toga sta si planirao za bajbot i kako ga planiras montirati? Ako ga planiras montirati
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la aladin » 24. 03. 2010. (23:11)

Gaso je napisao/la:Amiklic znam ja dobro kave su cjene kod nas i vani, to su lupeži kad vidiš kolike imaju marže ;)

nebih htio biti apologet nasih zastupnika ali nije to bas samo zbog marži. Amerika je sasvim drugo trziste i tamo vladaju sasvim drugi zakoni (Amiklic je pokazao na primjeru cijena rola u jednoj drugoj temi).

Slucajno znam da sam ja kupio FF u americi za cijenu manju nego sto je ulazna cijena zastupnika u HR. Ali uz tu cijenu u americi je pisalo "price only for USA and Canada". Inace mrzim to raditi ali razlika u cijeni je bila debelo prevelika.
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la Gaso » 24. 03. 2010. (23:18)

Alladin, ne odnosi se to samo na Ameriku i Hrvatksu, pogledaj cjene unutar EU, recimo SLO i UK ili Irska, nema nikakvih carina i kupiš kdje želiš, a razlika u maržama je, da ne pričam kolika, a sve su to EU modeli, Raymarine se ionako radi u Mađarskoj, jedino što je razlika da nečeš dobit upute na svom nacionalnom jeziku, ali meni je to svejedno.

Lupe nas ovdje, kako god okreneš.
Gaso
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.