Kupnja preko neta

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Kupnja preko neta

PostPostao/la bobipu » 01. 03. 2010. (18:03)

Evo ljudi trebam pomoč od onih koji kupuju preko web shopova,kako i iznad koje cifre se plača carina ili pdv kad se kupuje iz inozemstva? Dali je moguč povrat ( talijanske "ive") poreza kad se kupuje od njih?
Help!!!!
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marušić 21

Re: Kupnja preko neta

PostPostao/la dome » 01. 03. 2010. (18:14)

O tome su napisani postovi i postovi u više različitih tema dakle koristi PRETRAŽNIK.....
slika
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la amiklic1 » 02. 03. 2010. (22:25)

Mislim da, iako postoje zakoni i pravilnici, sve ovisi od slučaja do slučaja:

primjer 1: Kolega je dva puta za svoju firmu naručio neke dijelove izvana. oba puta radilo se o jednakim proizvodima i jednakoj količini, istom iznosu troškova dostave, istom pošiljatelju i dostavnoj kući. prvi put mu je došlo da mora u dostavnoj kući u ZG to ocarinit', platit PDV i sve šta uz to ide (na 1000 kn platio je cca 600 kn troškova ukupno !!!), a drugi tip iz te dostavne kuće pozvonio na vrata i kaže imate pošiljku (bez ikakvih troškova).

primjer 2: ja naručujem stalno, i dolazi mi kući žuti papirić da dignem na pošti, bez komplikacija. Ipak, prije dva dana zove žena iz ZG da je stigla pošiljka iz USA pa da triba to ocarinit, platit PDV, troškove carinjenja, ležarinu... A radi se o stvari vrijednosti 39 US$ (znači cca 200 kn). KATASTROFA!!!

Želim ti veliku sreću u tome, tribat će ti.
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la peškafondo » 02. 03. 2010. (23:02)

Za kupnju preko neta ne plačaš carinu ako je cijena manja od 160 kn.
Preko toga plačaš carinu+pdv=34% + ako se ne varam 15 kn obavijest koju ti pošalje carina doma.
Bez obzira na cijenu mogu ti zatražiti kopiju računa na uvid ako je cijena za neki artikal "sumnjivo mala".
Bez obzira na sve prepreke nemoj se obeshrabriti,ja naručujem preko ebaya ali gledam da ne platim više od 28-29$.
Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
by ab ovo
peškafondo
Member

Tip plovila: drvena pasara bez kabine 4.8m

PostPostao/la opus » 03. 03. 2010. (20:26)

Ovo je uglavnom kada ide klasicnom postom.
Kada ide ekspresnom sluzbom obicno jos nabace troskove spedicije pa izadje katastrofalno skupo ako se radi o malim iznosima.
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la gavijal » 04. 03. 2010. (13:06)

Ja imam uzasna iskustva normalnom postom, em neznaš jeli ti stiglo, di je trenutno, moraš sam na carinu i još te hite na špediciju. od tada samo UPS i slicne firme, dodje za par dana, nazov te, oni obave carinu i ako treba špediciju i donesu ti doma.
gavijal
Senior Member

PostPostao/la Dade » 04. 03. 2010. (13:25)

Što se toga tiče jedva čekam da uđemo u Evropu jer ovi naši carine i datum,mislim,roba+šiping+ležarina+PDV+datum+supu niste imali,od cipela broj, to je strašno nikad neznaš na šta će izići i koliko će koštati.Sve smo to prošli. :D :sick: :silent:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la porer » 04. 03. 2010. (13:40)

Ja ne čekam nikamo da uđemo, naručim u depozit skladište Trst pa skoknem u Europu po robu :Cool34: Ivu ne potražujem, većinom mi je i ne naplate (ili naplate samo na transport). Usput špežica u Famili, pizza preko puta Digitrona u Bujama, di ćeš bolje...
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la peškafondo » 06. 03. 2010. (16:35)

porer je napisao/la:, naručim u depozit skladište Trst pa skoknem u Europu po robu ...

Da li ti skladište šalje obavijest da je stigla pošiljka ili ih zoveš kad misliš da je stigla?
Koliko te roba čeka i koliko to sve skupa "pjeva"?
Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
by ab ovo
peškafondo
Member

Tip plovila: drvena pasara bez kabine 4.8m

PostPostao/la primorac » 06. 03. 2010. (21:25)

Naruči na ime i prezime osobe iz Trsta, pa ćeš vidit kako ćeš proć.. :think:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la opus » 07. 03. 2010. (20:19)

porer je napisao/la:Ja ne čekam nikamo da uđemo, naručim u depozit skladište Trst pa skoknem u Europu po robu :Cool34: Ivu ne potražujem, većinom mi je i ne naplate (ili naplate samo na transport). Usput špežica u Famili, pizza preko puta Digitrona u Bujama, di ćeš bolje...

Vidim da cu se morati isprsiti za koju pivu. :Drink27:
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la bobipu » 07. 03. 2010. (21:00)

Ajde Porer objasni kako to rijesis u trstu,npr koje skladište,na čije ime ,i to sa porezom? Iz pule sam,i imam strica u trstu pa ako se ne moŽe na moje ime mogu riješit to na njegovo iako bi rađe na svoje jer u protivnom triba dat njegov porezni broj i logirat se sa njegovim podacima! ovi od kojih bi naručiva su u italiji tako da bi se moglo dogovorit isporuku u trstu samo me zanima kako funkcionira sve to skupa?! MoŽe i na pp , fala
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la porer » 09. 04. 2010. (08:12)

bobipu je napisao/la:Ajde Porer objasni kako to rijesis u trstu,npr koje skladište,na čije ime ,i to sa porezom? Iz pule sam,i imam strica u trstu pa ako se ne moŽe na moje ime mogu riješit to na njegovo iako bi rađe na svoje jer u protivnom triba dat njegov porezni broj i logirat se sa njegovim podacima! ovi od kojih bi naručiva su u italiji tako da bi se moglo dogovorit isporuku u trstu samo me zanima kako funkcionira sve to skupa?! MoŽe i na pp , fala

Oprosti tek sad vidim da si pitao.
Znači, TNT ima depozit skladište u Trstu. Naručiš robu tamo i zoveš skladište kad otprilike očekuješ robu.
Sve im moraš najaviti, telefoni i adresa su tu : http://www.prontoimprese.it/friuli-vene ... 78127.html
Na taj način sam do sada kupio brdo robe i nikad problema. Ima tamo odmah pored TNT-a i još jedna firma koja to radi i nešto su jeftiniji, nešto sam i preko njih uzimao. Činjenica nisam već par godina ništa kupovao ali ne vidim razloga da se išta promijenilo. Pazi jedino da stalno zivkaš ili pratiš pošiljku na netu i digneš u 24 sata jer nakon toga počinju naplaćivati ležarinu koja nije jeftina. Za podići robu treba ti putovnica, ne vrijedi osobna.
To je jedan način, drugi je narudžba na post restante u najbližu poštu u Sloveniji, čujem da je to sada aktualno, nisam probao.
Treće, na ime osobe u Italiji nikako ne naručuj jer ćeš opet platiti skoro kao i kod nas .
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la debaser » 09. 04. 2010. (09:47)

Najbitnije, ležarina se ne naplaćuje 15 dana ( post restante Ilirska Bistrica).
debaser
New Entry

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.