Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la amiklic1 » 05. 03. 2010. (21:05)

slika
slika

:D

Započelo tapeciranje obloga unutrašnjosti, napravljen nosač stolice s britvelama, završen auspuh Eberspacher grijača, argola, struja ispod kokpita, sustav 220V (spoj na kopno, utičnica u nk, bojler i punjač baterija), kupljen punjač Quick 25A i bojler 25l (sutra stiže, mislim, pa ću odmah ugradit), lakirano drvo u unutrašnjosti (pregrade prema bočnim spremištima...), nacrtane ploče struje (jedna za prekidače baterija, jedna bočna s osiguračima i velika na komansnom pultu) i pripremljene za CNS obradu (sve će se izrezat i probušit na mjeru), zalijepljena ploča kuhinje, završen sustav slatke vode, sustav nafte (imam još spojit povrat nafte), Racor naručen, stiže za koji dan, u pon. naručujem kompresor i isparivač frižidera (čeka se 20-ak dana pa će kompresor unutra kad već motor bude u brodu), stavljena 2. komanda u kokpitu i razdjeljnici za dvije sajle na motor (sve Vetus), sutra radim nosač lonca auspuha (okomiti držač uz koji se stegne)...., kupljena ploča gromobrana, sljedeći tjedan sve (rukohvate, ograde...) povezujem u sustav, pripremljena sve za povezat podvodne metalne dijelove u sustav za izjednačavanje potencijala.....

svašta nešto... slika nemam. tukla je jaka bura a aparat osta u autu, pa nisan moga ić....

:D :D :D :D
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la luc » 05. 03. 2010. (21:08)

Zašto baš Quick ?
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la amiklic1 » 05. 03. 2010. (21:10)

Šteta da mi Lupija nema. Baš bi volio vidit jedan pravi komentar na ovu "višalicu" ispod nosača šugomana. Ovde ću obisit mudante da se suše...

Al' eto. pričekat ću. I radit dotad....
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 05. 03. 2010. (21:11)

luc je napisao/la:Zašto baš Quick ?

Zato jer je jedini brodski te kvalitete kojeg sam mogao dobit za 1545 kn (punjač) odnosno 1768 kn (bojler). ;)

Imaš razlog protiv? S tom markom imam samo dobra iskustva. I ne samo ja nego i dosta drugih kolega.
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Galun » 05. 03. 2010. (22:45)

da bu čovek riječ rekel koliko detalja će imat taj gull,ni pola jahti na jadranu neće imat opreme ko tvoj gull,nije ni čudno onda kad vidim koliko posla je tu da neki traže preko 50000 eurića za brod od 7 i pol metara.pohvale za sve!
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la luc » 06. 03. 2010. (09:49)

Pa pitan za Quick jer sam i ja u fazi da kupim punjač, razmišlja sam o Cristecu, s obzirom da je servis u Splitu, ali iman Quicka i sad u brodu ide mu peta godina, nikad ništa, jedino se dosta čuje ventilator.
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la amiklic1 » 06. 03. 2010. (10:24)

luc je napisao/la:Pa pitan za Quick jer sam i ja u fazi da kupim punjač, razmišlja sam o Cristecu, s obzirom da je servis u Splitu, ali iman Quicka i sad u brodu ide mu peta godina, nikad ništa, jedino se dosta čuje ventilator.

Cristec je također dobar, istina, al' Quick mi je draži (osobno imam jako malo iskustva s Cristec-om pa valjda i to igra). Ova cijena koju sam dobio je cijena za distributere. U dućanu je dosta viša...

Cristec 25A u Metricu (Split) je 3125 kn (http://www.metris.hr/cristec/punjaci-akumulatora/)

a Quick SBC250 ADV+ je na netu 2667 kn (http://nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=349) .

Ovi Quick punjači šta ja znam za njih nemaju nikakvvih problma godinama. Moj će bit ispod palube, odmah pored baterija, pa me eventualno malo veća buka ventilatora ne brine.

A pitanje servisa, Split ili bilo koji drugi grad u RH, svejedno ti je jer pošalješ i za dan dođe. Više se radi o usluzi, a ovima vjerujem. Da se razumijemo, ekipa iz Metrisa je također OK, profesionalan i ljudski odnos (a šta drugo trebaš?).
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 06. 03. 2010. (10:26)

Galun je napisao/la:da bu čovek riječ rekel koliko detalja će imat taj gull,ni pola jahti na jadranu neće imat opreme ko tvoj gull,nije ni čudno onda kad vidim koliko posla je tu da neki traže preko 50000 eurića za brod od 7 i pol metara.pohvale za sve!

ma to se ja malo igram ;) ;) ...

A ti šta se prodaju za 50000 Eur nemaju nikakve opreme. Ovo kod mene će stvarno bit' jahta za te. A da ga i prodam kasnije za 50000 još bi dobro i zaradio. neko radi godinu dana za lovu koju bi ja diga na toj prodaji ;) .

Pa sad računaj kakve su te cijene po kojima se brodi nude... Ja imam sve račune za svu opremu koju sam kupovao, pa ću na koncu, kad sve završi, najvjerojatnije sjest i sve zbrojit. Onda ćemo izbrojit' mrtve i vidit koliko je došao brod. Ovako odoka, nemam blage veze...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 06. 03. 2010. (13:33)

Ami i ja sam sve pisa i na kraju zbrojia, ali se zajeba !Crvenu knjigicu imam dobro pohranjenu. Pitala me žena: A je li odakle nama toliki novci ? Zato ako i zbrojiš : "stampa silencio" ! :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Kiana » 06. 03. 2010. (14:37)

I ja san sve pisa a nisan zbrojia doklen nisan lipo posli prve noći na Plavniku, sutradan popodne na sidru, bonaca, mir, nigdi nikog, sunce zalazi, izvadija ohlajenu butilju vina, natoćija ženi i sebi po bičer, uzea digitron i tek onda…. zbrojia. I kad san vidia konačnu numeru, nisan ništa ositija. Zatvoria san teku i lipo natočija drugi bičer, kucnija se sa ženom i reka: Neka ti je mirno more, Kiana…
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la som » 06. 03. 2010. (14:54)

amiklic1 je napisao/la:
Galun je napisao/la:da bu čovek riječ rekel koliko detalja će imat taj gull,ni pola jahti na jadranu neće imat opreme ko tvoj gull,nije ni čudno onda kad vidim koliko posla je tu da neki traže preko 50000 eurića za brod od 7 i pol metara.pohvale za sve!

A ti šta se prodaju za 50000 Eur nemaju nikakve opreme. Ovo kod mene će stvarno bit' jahta za te. A da ga i prodam kasnije za 50000 još bi dobro i zaradio. neko radi godinu dana za lovu koju bi ja diga na toj prodaji ;) .

Pa sad računaj kakve su te cijene po kojima se brodi nude... Ja imam sve račune za svu opremu koju sam kupovao, pa ću na koncu, kad sve završi, najvjerojatnije sjest i sve zbrojit. Onda ćemo izbrojit' mrtve i vidit koliko je došao brod. Ovako odoka, nemam blage veze...

To samo misliš da bi dobro zaradio.Napravio si dobar brod i to nema cijenu(koja je paprena).Ja sam sve račune čuvao i na kraju, kad je trebalo zbrojiti koliko je to odustao sam da me ne udre srce ali nije mi krivo.To se nemože platitiTo zadovoljstvo kad ga završiš.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la amiklic1 » 06. 03. 2010. (15:16)

Trogiranin je napisao/la:Ami i ja sam sve pisa i na kraju zbrojia, ali se zajeba !Crvenu knjigicu imam dobro pohranjenu. Pitala me žena: A je li odakle nama toliki novci ? Zato ako i zbrojiš : "stampa silencio" ! :wave:

Kiana je napisao/la:I ja san sve pisa a nisan zbrojia doklen nisan lipo posli prve noći na Plavniku, sutradan popodne na sidru, bonaca, mir, nigdi nikog, sunce zalazi, izvadija ohlajenu butilju vina, natoćija ženi i sebi po bičer, uzea digitron i tek onda…. zbrojia. I kad san vidia konačnu numeru, nisan ništa ositija. Zatvoria san teku i lipo natočija drugi bičer, kucnija se sa ženom i reka: Neka ti je mirno more, Kiana…

Moja ionaako sve to zna. I neću zbrajat za sebe. Više za kazat ljudima koje su cijene i na šta računat'. Ima ih već oko mene šta govore :Pa nije to baš skupo, brod 15000 euri, motor 7-8 i za 25000 imaš brod ;) ...

Nisan ih ukra, i nije mi ža. da san ima pametnije misto za potrošit ih sigurno ne bi u ovo upa... na koncu, zašto radit' ako nećeš gušat u plodovima.

Evo me i sad radim, od jučer stalno, i sutra ću cili dan, pa ponediljak, nema odmora do utorka kako je sad... Al' neka, bar mi nije dosadno i kući sam s dicom. .-)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 06. 03. 2010. (15:47)

som je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:

To samo misliš da bi dobro zaradio.Napravio si dobar brod i to nema cijenu(koja je paprena).Ja sam sve račune čuvao i na kraju, kad je trebalo zbrojiti koliko je to odustao sam da me ne udre srce ali nije mi krivo.To se nemože platitiTo zadovoljstvo kad ga završiš.

Mislio sam samo na pokrivanje cijene materijala. Majstori su radili jako malo:

ugradnja motora, plastificiranje oko statvene cijevi, tapeciranje unutrašnjosti i postavljanje prozora (to tek ide).
kad bih platio majstore onda je jeftinije kupit gotov brod.

Samo... onda nema gušta...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 06. 03. 2010. (19:44)

Da u tome i je štos !
Kod mene nisu majstori radili ništa osim šta mi je čovik iz Splita sašija tendu za bimin. Sve sam radija sam sa prijateljom od A do Ž pa i ugradnju motora. Istovremeno smo radili mog galeba i njegovog Donata 8oo. Bilo je dana kad smo radili od svitanja na mom brodu jer je moj bija vanka, a do kasno u noć na njegovom jer je njgov bija u jednoj garaži koju sam ja neposredno prije toga napravija. Znala nas je masu puti uvatit i ponoć, a pojedine ploče plastike smo livali i kod mene u podrumu. Da sam uračuna radne ure strefila bi me kap. Jedino šta mi je pašanac pospaja struju nakon šta sam provuka kabele po njegovim uputama jer je on ipak za struju :thumbup: .
Nije mi žal ni najmanje uloženog truda. Pošto smo bili u nekim stvarima početnici malo je duže potrajalo i JAKO mala količina materijala je propala, ali sve u svemu pošto je sve ispalo i bolje od očekivanog sadašnji gušti i uživanja su tim veći i nemogu se platit nikakvim novcima. Zato vjerujem da ćeš i ti kao i svi mi koji smo kroz to prošli istinski uživat u svakom trenutku provedenom na brodu nakon porinuća i u svakom detalju na njemu jer znaš kako i na koji način je nastao i uz koliko volje i truda je napravljen, a kad se tek sjetim akrobacija koje sam sve napravio za napravit nešto, plastificirat ili piturat. I sad me oblije znoj, a leđa ukoče. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la madi » 06. 03. 2010. (20:24)

Zanima me vaše mišljenje, kad ste se ulovili cijena. Za uređenje GULL-a, znači dopeljem ga domaćem majstoru u kit varijanti ("golo telo") i on "pobaca" svu opremu na njega + motor +....., uglavnom, nakon toga idemo na dizalicu, bacamo u more, stavljamo ključ i vozi, traži me 5.000€. Dali je to puno (dosta novaca je :roll: ). Imam vremena, imam volju da krenem sam u uređenje ali nemam iskustva pa mi je veliki upitnik nad glavom :?:
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.