Sredozemna medvjedica viđena kod Paga

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Sredozemna medvjedica viđena kod Paga

PostPostao/la isakac » 01. 03. 2010. (21:34)

surfer je napisao/la:Isakac ti si onda isto nikonaš?!...bio je frend sa D700 tamo ali ju nije baš uhvatio, ja sam doletio po ure kasnije jer sam bio do punte đir...

:D Nemam Nikon. Slikana je sa starim Fuji digitalcem S7000. Ima vjerojatno i puno boljih fotki od mojih od prošlog vikenda. Ljudi je slikali, navodno je pozirala 2 sata na Kamenjaku. Veseli činjenica da imamo medvjedicu na Kamenjaku i to barem od 2005 kad sam je prvi put vidio. Nadam se samo da ih veliki promet glisera i kupača preko ljeta neće otjerati. Tamo zaista zna biti ludnica 7 i 8mj. Ne bi volio da je zgazi kakav gliser.
isakac
Member

PostPostao/la lupis » 01. 03. 2010. (22:44)

isakac je napisao/la:Nadam se da je ovaj prijedlog samo šala :D

Nisam se još odlučio!

Kad dupini mogu imat svoj rezervat,ne vidim zašto se to ne bi moglo i u slučaju MM !
Znam da bi to mnoge zahebalo u ribolovu,ali ako se netko deklarira kao nekakav zaštitinik i ljubitelj prirode,tada bi se trebao bavit zaštitom i brigom svog prirodnog bogatstva,a ne kitovima u Japanu ili kornjača na Galapagosu.

Ajmo malo to raspravit...,onako objektivno,bez malih privatnih interesa!

Surfer....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 02. 03. 2010. (14:48)

:lol: ,dobro ti je Surfer došla ova akcija "ignoriranja",ne moraš se izjasnit......,neka,ja ssretan da ti brineš barem o pingvinima...

Svi bi vi nešto čuvali,ali na drugom kraju svijeta,žalosno!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la gavijal » 02. 03. 2010. (17:19)

Po mome bi trebalo, SM je stvarno rijetka i treba poduzeti sve da ju se ocuva.
Over and out
gavijal
Senior Member

PostPostao/la tomi » 02. 03. 2010. (17:47)

lupis je napisao/la::lol: ,dobro ti je Surfer došla ova akcija "ignoriranja",ne moraš se izjasnit......,neka,ja ssretan da ti brineš barem o pingvinima...

lupis,najjači na svitu
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Dade » 02. 03. 2010. (19:20)

Evo ja sam i do sada maksimalno čuvao MM ,nisam bacao najlon kese u more,vodio sam brigu da benzin i uje ne dođu u vodu,vraćao sam nedoraslu ribu u more ,pazio sam da se nevidi nikakvo oštećenje prirode na mestima gde sam boravio a u direktnom susretu bih bio maksimalno pažljiv kad bih samo imao priliku da je vidim.Verujem da svi vi uglavnom tako reagujete.Ali nismo mi ti koji smo opasni,opasnost dolazi od industrije,kanalizacija,rafinerija ,prljavih tehnologija i mase otpadaka koji na kraju završe u moru (ona nafta na reci Po itd.) e tu mi više nemožemo ništa osim da se nadamo da će nešto da preživi posle svega toga.Šta će tek biti kad otvorimo evropska vrata :?: sam Bog nek zna. :(
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la surfer » 03. 03. 2010. (20:12)

Isakac škužaj ali svejedno lijepo fotke!!

lupis je napisao/la::lol: ,dobro ti je Surfer došla ova akcija "ignoriranja",ne moraš se izjasnit......,neka,ja ssretan da ti brineš barem o pingvinima...

Ne ignoriram te, nemam ni vremena za tebe koliko ti za nas druge, ako ne vjeruješ pogledaj pod pozdrave sa mora...ali ajmo raspravit kako si ti napisao...sredozemna medvjedica (Adrijana, kako su njoj davno dali ovdje ime, ako se ne varam), je ovdje davno živjela, onda je smetala ribarima jer bi njim kidala mreže (kao i delfini kojih ima puno puno više nego koliko se misli), pa su je doveli do ruba izumiranja, nakon čega su ju zaštitili (jer su shvatili da istrijebit nešto nema smisla)...postojala je i neka udruga koje se bavila samo njome, čini mi se da nisu više aktivni...uglavnom ovdje se pojavljuje već 5-6-7 godina za redom, ako bi to područje išli zabranjivat za ribolov, prvo šta bi se desilo bi neko došao i pokušao ju ubiti, jer nebi bilo kontrole koja bi ju štitila...to područje di se najčešče pojavlja je prometno, ali samo po ljeti, 7 i 8 mjesec, zabranjivat ribolov nema nekog prevelikog smisla jer se tamo ide samo na lignje, mreže bacaju dalje, promet bi se tamo mogao zabranit kako se nebi plašilo medvjedicu, a zaobilazni put nebi bio predug, ali bez kontrole ništa...da je po ljeti tamo kontrola prometa, kapetanija bi jako dobro zarađivala, kao prvo zbog opasnosti za kupače...i opet dođemo na istu spiku a to je kontrola...

Jadranski ili tuljan sa Aljaske, meni ista stvar!!

Lupis, ti kao da si pao s Marsa, a ne sa Venere!!!
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la lupis » 03. 03. 2010. (22:09)

surfer je napisao/la:ako bi to područje išli zabranjivat za ribolov, prvo šta bi se desilo bi neko došao i pokušao ju ubiti, zabranjivat ribolov nema nekog prevelikog smisla jer se tamo ide samo na lignje

Ko će ju ubit ako nikome ne smeta,sam si napisao!Ne mogu ove dvi rečenice povezat,jedna drugu isključuju.
Zašto si obje napisao,ne razumim.

Životinju treba zaštitit konkretnim mjerama,a ne prepustit slučaju!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la tramontana » 04. 03. 2010. (08:53)

surfer je napisao/la:ako bi to područje išli zabranjivat za ribolov, prvo šta bi se desilo bi neko došao i pokušao ju ubiti

Piiii, al ste vi Puležani genocidni :Other54:

Ubilo kornjaču (oliti žabu pokrovatu)... sad 'oćete ubit morskog čovika ... ne znam :wtf:
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la lupis » 04. 03. 2010. (10:03)

tramontana je napisao/la:
surfer je napisao/la:ako bi to područje išli zabranjivat za ribolov, prvo šta bi se desilo bi neko došao i pokušao ju ubiti

Piiii, al ste vi Puležani genocidni :Other54:

Ubilo kornjaču (oliti žabu pokrovatu)... sad 'oćete ubit morskog čovika ... ne znam :wtf:

je,ali pazi logike...he-he....,najprije je napisao da je moguće da ju netko ubije,a poslije da nikome ne smeta jer se tamo love samo lignji.

E sad ,ako se love samo lignji,i ako nikom osim lignjolovcima ne smeta,tko će ju koknut?
A ako postoje takvi kreteni kojima bi palo napamet ić se u to upuštat,ne vjerujem da je to zbog dvi kile liganja,ipak će u pitanju bit neka druga disciplina!

MM smo konačno dočekali na ovom prostorima,sad kad je tu pa zar je problem zatvorit za ribarenje svim alatima par milja mora,a posjetitelje na kopnu držat pod nadzorom,dok se brojno stanje malo ne stabilizira.
Samo da se ne dogodi da podmorje sad odjednom ne postane prenapučeno bljeskalicama,jer to onda neće dugo trajat!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la ab ovo » 04. 03. 2010. (10:10)

Evo nam razloga da proglasimo ZERP!!!
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la arbo » 04. 03. 2010. (12:56)

Lupis, rt Kamenjak zaštićeno je područje od 1996. godine a pojava MM sigurno nije promakla Naturi Histrici koja Kamenjakom upravlja i brine o njegovoj zaštiti.Ukoliko ona ima svoje stalno stanište na tom području (iako mi se to čini nemogućim ljeti kada je tamo masa turista od 0-24)institucije koje o zaštiti brinu sigurno će podići nivo zaštite i proširiti ga na dijelu morskog pojasa koji bude prepoznat kao stanište. Da li tokom cijele godine ili samo u vrijeme kad ona tamo boravi odrediti će stručnjaci.To će poštovat i surfer i svi koji tamo love ili žive.Problem zaštite Kamenjaka je u prošlosti bio kompleksan i zbog redovnih vojnih vježbi i bojevih gađanja o kojima se po ribolovnim forumima već pisalo.Tvoji postovi u ovoj temi,to je i iz satelita vidljivo nisu usmjereni na zaštitu medvjedice nego su samo još jedna prilika da u maniri pravog parazita(sori na izrazu ali jebi ga nisan naša primjereniji) zariješ rilce u nečije mišljenje i stav i cikaš do bola.Naslađivat se mišlju i prcat da Surfer koji brine o zaštiti kitova "tamo negdje" više neće zbog medvjedice moć panulat "doma" na Kamenjaku je za mene bolesnjava.To je ono što je kod nekih već počelo izazivat alergijske reakcije.To ti je jedina hrana kao što ti forum pruža jedinstvenu priliku da se stresa i frustracije nakupljenog u stvarnom životu uspješno rješavaš tu a ne kod psihoterapeuta ili na moru.Kad toga postaneš svjestan onda ćeš u svom nonmefregizmu(zaboli me kita za sve)nać onu mjeru kad tvoj cinizam i sarkazam može prolazit kao malo iskrivljeniji humor. Nemam apsolutno niš protiv tebe osobno ali odmori čovječe.Zamisli da nas je 100 takvih pa na ča bi liči forum? Na deponij svačijeg sr@**a.Pozdrav lupis i nemoj me krivo shvatit. ;)
U pol Marča ni sipa ni komarča.
arbo
Senior Member

Lokacija: Prkačini-Žminj,područje lova istočna i zapadna obala,barka i s kraja
Tip plovila: Istranka,Suzuki 6ks 4t

PostPostao/la surfer » 04. 03. 2010. (15:27)

lupis je napisao/la:i ako nikom osim lignjolovcima ne smeta,tko će ju koknut?..sad kad je tu pa zar je problem zatvorit za ribarenje svim alatima par milja mora

Da i ja ovako citiram bi mogao napisati da svaki tvoj post nema smisla, iako nije potrebno kratit tvoje postove, čitat pomalo ti nebi škodilo, više stvari biš kapija.
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la škampar » 04. 03. 2010. (16:19)

V rime je slabo ne more se na more. Ima neki vrag u zraku ,ja shvatio da se Lupis zajebajeeee.A vi bi ga odmah razapeli (ko terijeri odma grizete) kad je tako treba malo produžiti fitilj :lol:
škampar
Member

Tip plovila: elan 22 fl

PostPostao/la lupis » 13. 03. 2010. (14:47)

arbo je napisao/la:....bla,bla.bla......,.....bla,bla...............,bla,bla.............,bla,bla,bla...........,pljuc.......,bla,bla......Tvoji postovi u ovoj temi,to je i iz satelita vidljivo nisu usmjereni na zaštitu medvjedice nego su samo još jedna prilika da u maniri pravog parazita(sori na izrazu ali jebi ga nisan naša primjereniji) zariješ rilce u nečije mišljenje i stav i cikaš do bola.Naslađivat se mišlju i prcat da Surfer koji brine o zaštiti kitova "tamo negdje" više neće zbog medvjedice moć panulat "doma" na Kamenjaku je za mene bolesnjava.To je ono što je kod nekih već počelo izazivat alergijske reakcije.To ti je jedina hrana kao što ti forum pruža jedinstvenu priliku da se stresa i frustracije nakupljenog u stvarnom životu uspješno rješavaš tu a ne kod psihoterapeuta ili na moru.Kad toga postaneš svjestan onda ćeš u svom nonmefregizmu(zaboli me kita za sve)nać onu mjeru kad tvoj cinizam i sarkazam može prolazit kao malo iskrivljeniji humor. Nemam apsolutno niš protiv tebe osobno ali odmori čovječe.Zamisli da nas je 100 takvih pa na ča bi liči forum? Na deponij svačijeg sr@**a.Pozdrav lupis i nemoj me krivo shvatit. ;)

Iz tvog satelita je to možda tako,ali iz satelita nekoga tko ne poteže panulu i ne ribari u blizini mjesta pojavljivanja MM nije!
Riječi "naslađivanje","prcanje","parazit","bolesnjava","alergija","frustracije","psihotrerapeut","sr@**e" su sve samo ne objektivni odgovor!
A očekivat objektivno mišljenje o zaštiti MM na određenom području od nekoga tko upravo u istom akvatoriju poteže živu ješku na panuli nije realno!Zato ti ne zamjeram što si ljut!

Ako se MM počela učestalo pojavljivat na nekom području,bez obzira bio on oko Dubrovnika ili oko Umaga,red je da se tu životinju zaštiti svim mogućim mjerama i da se stvar ne prepusti slučaju i osobnoj procjeni , a ako Mirko ili Slavko time gube mjesto za panulanje nije bitno!

Žao mi je što drugo mišljenje nekoga tko stvar može objektivnije prosudit jer ga se ne tiče direktno doživljavate kao prcanje i sr@**e!

Zamisli sliku MM koja se zakučila na nečiji rampin,i priznaj da takvu sliku nije baš lipo ni vidjet,a kamo li poslije MM nosit na savjesti!
lupis
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.