honda

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: honda

PostPostao/la Portić » 10. 02. 2010. (19:56)

Dade pomogao si i previse jer sam se izgubio u hrpi ovih podataka :)
Covjek je reko da mu je znalo bacat vodu na "auspuh" ?? ali da mu je mehanicar koji je servisirao motor rekao da to nije niste neuobicajeno, ali mu je to sredio. koliko bi mogo doc jedan servis za to ulje u peti i promjenu semeringa ako je pri kraju?
Portić
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Istranka

PostPostao/la Dade » 10. 02. 2010. (20:25)

Semering ti dođe 3-5 evra i toliko dođe i tri dcl hipo ulja pa ako znaš sam to je to ako ne onda će ti za ruke uzeti najmanje 20 evra što znači bez 30 evra nećeš proć i to će biti jeftino. A sve preko 40 evra su te oderali.Moj savet ti je da uz motor kupiš i servisnu (radnu)knjižicu,znači kako se koja operacija radi,pa nauči sam .Uz nju ide i spisak delova sa brojevima da možeš lakše nabaviti rezervni deo.Kod semeringa traži silikonski a kod ulja uzmi hipoidno ulj sae 80 ako nije proizvođač motora drugačije naglasio.Postaraj se da ti alat bude prvoklasan da ti vite ostanu dobre a za skidanje kalcijuma sa kućišta noge i menjača koristi sonu kiselinu od 18-20% koju ćeš penilom (kistom) nanositi sve dok podloga peni i vri,operi sa dosta vode,posuši i u čistom radi. :D
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Dade » 10. 02. 2010. (20:41)

Što se tiče vode koja izlazi na auspuh moram da kažem da je to dodatni sistem hlađenja odnosno rad regulisan termostatom.Motor, normalno, izbacuje izduvne gasove i vodu od hlađenja kroz auspuh koji ide kroz nogu pa pored elise. Jedan deo vode odlazi na poseban izlaz koji mi vidimo i koristimo kao potvrdu hlađenja koji radi svo vreme,voda koju inpeler gura pored cilindara i koja hladi motor je regulisana termostatom i radi onda kad motor postigne radnu temperaturu,međutim gde ide voda koju gura inpeler dok motor ne postigne radnu temperaturu e ona onda ide na mali auspuh koji je na nozi iznad vode gde takođe izlaze i izduvni gasovi.Često se dogodi zimi kad je jako hladno da nam na taj mali auspuh izlazi para i malo vode što je sve sasvim normalno.
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.