Postao/la Trogiranin » 19. 02. 2010. (13:49)
Pošto vidim da svak svašta piše ajde da i ja nabijem koji post nebili se kako pomakao bliže cifri od pa recimo 1500 postova kad se nadam barem nekoj utješnoj nagradi od recimo 1.000.000,00 kn.
U galeba se staroga bez kašuna ne može ugraditi ni torpedo od dva cilindra, ali se zato u starog galeba uz preinake koje pametnicama nisu vidljive jer su ispod vodene linije može ugraditi i Perkins od 80 konja koji je visok 95 cm, ali se uz preradu kartera, izradu bubrega uz kolumbu i podizanje podnice za 12 cm može . Sve smo to radili i imam originalne kalupe za to. U ova dva krajna bočna galeba na slici su ugrađeni ovakvi perkinsi od 80 ks. To su dva galeba od prvih pet koji su napravljeni. Livi je bija drugi, a desni peti. Sad smo ih temeljito preuredili. Napravljeni su i krmeni spojleri u kojima su smješteni tankovi goriva.
Drugi slijeva je izvorni prototip Dupina koji je nagrađen zlatnom plaketom na sajmu u Rijeci 80-tih godina ( u podvodnom dijelu identičan sa galebom samo je nadgrađe drugačije), u njemu je isto perkins od 80 ks. Onaj ružni sa bimini tendom je moj.
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi
Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!