U subotu sam bio na brodu! Išli smo ga isprobati malo, jer su predvidjeli jako loše vrifjem za vikend tako da sam odustao od plovidbe do masleničkog mosta (od Njivica na Krku9. Krenuli smo točno u 10 i vozili se laganih 4-5 mila na sat do 15 sati! Valovi od 0,5-1 metar, lagana burica, i pokazalo se da uopće nije bilio tako loše kako su predviđali i da se moglo otići na put. No međutim sad bar znam kakve su mu mogućnosti!
Na karaju je pala i jedna veća skuša tako da je i večera bila odlična! jedino ne sonar zeza! karte rade mrak na gps-u ali sonar i dubinomjer nešto zajebavaju. Moram provjeriti što je!
Brod se lijepo kotrlja, valovi ga ne ljujaju previše, a trag ne ostavlja nikakav! Po tako valovito mje na 2100 rpm išao oko 5,1 milju, a kad ga dignem na max 2500 onda ide neznatno brže, zapravo više vrti u prazno. Sveusvemu zadovoljan sam totalno!
muzikica svira, brod klizi, valovi ne smetaju..piva hladna....
Imam par slika ali ih nisam stiga prebaciti!
Možda sutra ili navečer.
Ako ovakvo vrijeme bude slijedeći vikend idem na put!
Bilo je super vidjeti cijeli Cres u kiši, Rijeka u kiši, bakar u kiši, a iznad nas ne pada! počelo je taman u 3:15 kad smo pristali s brodom, atemperatura je bila 24C, more 22C!