Postao/la Strici » 18. 12. 2009. (22:22)
Blage veze nisam imao da bi se gradio jedrenjak za potrebe školstva u Hravtskoj. Preko tražilice sam pogledao, i odma vidio lipu gospu Kosoricu. ustvari ona je stvarno o oka, bar za moju generaciju, ali od broda nisan vidija ništa. Tek na nekoj drugoj strani dva jarbola i neku brzinu od 6 mija ili 11. No bar je dobro da se radi u Grebenu, jer oni tamo znadu graditi dobre brode, pogotovo ako su od stakloplastike, jerbo od drva niko neče, a nema ih onda ko ni gradit, jer su stari meštri u penžijunu ili ih fizički više nema.
Samo to sa 6 mija, vajda sa makinjom, nadam se da se neko zabunija. Da se nebi ponovilo ono ka i sa MJ "Lavsom" nekadašnjim školskim brodom, brzina na makinju 6 mija, pa kod Visa, jedro vamo, jedro tamo, makinja jedini spas, a gura 6 mija. Ma jebote jedrenje kad se mora život spašavati. Neka "Kraljici" bude duplo i još više konja, nek se ne rade greške koje se danas radit ne moraju.
A 11 milja na jedra je u redu, no ipak 35 metara, a vodene če linije biti bar 30, ipak mi tu malo fali.
Ja jesam za tradiciju, ali se i tradicija može malo prilagoditi današnjici. Pa neče valjda svaka 14 metarska jedrilica pokazivat guz**u našoj "Kraljici mora", naravno ako na palubi škote vuku oni koji koji znaju koliko i kako. A tih ima.
Da nam se "Kraljica" nebi sramotila.