Pozdrav svima. Drago mi je da forum ponovo funkcionira, ali mi se čini da su se svi uspavali. Nitko se ne javlja na temi drvenih brodova. Ne vjerujem da su odmah svi pobjegli s ovog foruma. Ako je već loše vrijeme i ne može se ništa raditi na brodu, uvijek ostaje internet.
Prije nego se vrijeme pokvarilo, počeo sam brusiti madire i rebra iznutra, nakon što sam prethodno spalio i ostrugao pituru. Namučio sam se sa struganjem, jer se pitura nije ljuštila, nego se nakon što se zagrije razvlačila ko žvaka. Evo kako izgleda nakon prvog brušenja:
![slika](http://img691.imageshack.us/img691/6849/pa310242.jpg)
Prvo brusim ugrubo, malom kutnom bruslicom i papirom gradacije 40 ili 36, ovisno koji nađem u dućanu. Probao sam s lamelarnim diskom i fleksibilnom diskom i ovaj drugi mi se pokazao praktičnijim u uskom prostoru, čak može zahvatiti i u uske raspore između rebara i madira. Problem je što puno nosi, pa treba raditi pažljivo, bez pritiskanja i bez zadržavanja. Probao sam radit s finijim papirom, ali se brzo napuni i pali od ostataka piture. U drugoj fazi ću brusiti finijim papirom i vibracionom, odnosno orbitalnom bruslicom.