Lovostaj i za oradu?!

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Ulovi i slike kraljice

PostPostao/la mastix » 19. 11. 2009. (20:33)

Nema.
mastix
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika VEGA 4.5

PostPostao/la piškera » 20. 11. 2009. (08:47)

Malo ću se maknit sa teme,što se tiče lova orade,a vjerovatno misliš na štap ili tunju,ne virujem da će ti sad puno gristi,jer izbacuje mlađ i nije joj do spize,strpi se još 10-tak dana,a možda i manje,jer već je pri kraju,drob joj je crven,a to znači da se trlja o dno da izbaci mlade.
Neće se izlovit,jer je po meni ima ko nikad,ali ovo se mora zaustavit,jer zaista boli ovaj masakr svake godine. :twisted:

Sritno vam bilo !!!
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

PostPostao/la labrax » 20. 11. 2009. (17:49)

piškera je napisao/la:Neće se izlovit,jer je po meni ima ko nikad,ali ovo se mora zaustavit,jer zaista boli ovaj masakr svake godine. :twisted:

cek cek cek cek!

ako se po tebi nece izlovit, i ako je ima ko nikad, zasto onda to triba zaustavit, zasto te boli taj masakar? jedini logican zakljucak koji se namece je da te izida JAL, ako se vec nemogu izlovit i jos ih k tome ima vise nego ikad usprkos tome sto su zadnjih godina radili masakar...

odma da se ogradim, da neko ne izvuce nelogican zakljucak iz ovoga (a takvih je po forumima gro [vec sam reka da bi obavezno logiku u skole uvea od 1. osnovne]), moj stav NIJE da ih ne treba zaustavit... (spregom zakonodavne, izvrsne i sudske valasti, naravno tim redoslijedom)
labrax
Old Senior Member

Re: Lovostaj i za oradu?!

PostPostao/la unije » 20. 11. 2009. (23:47)

labrax da li je u granicama zakona da plivarica za sitnu plavu ribu ulovi 6000 kg oradi koje su u mrijestu ?
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la tomi » 02. 03. 2010. (17:54)

unije je napisao/la:labrax da li je u granicama zakona da plivarica za sitnu plavu ribu ulovi 6000 kg oradi koje su u mrijestu ?

ja nisam nista razumija.samo san čeka odobrenje od članova foruma za prijedlog za lovostaj orade,komarče,podlanice ili već kako se zove, da me netko ne kebe
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 25. 07. 2010. (08:43)

Čini mi se da polako dolazi na naplatu ono zapasivanje ogromnih butarganih jata komarči. U Murterskom akvatoriju ih lovim osjetno manje nego prijašnjih godina. Kakvo je stanje kod vas ostalih :?: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la lupis » 25. 07. 2010. (12:59)

Stanje je alarmantno!
Ipak,mislim da orada netreba lovostaj,nego zaštitu kada je najranjivija!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la riberer » 25. 07. 2010. (18:58)

Ne znam čemu sprdnja sa ovom surferovom izjavom? Zar riba nije najranjivija kada je u mrijestu?
Pustimo sada priče o ulovima ribe prije ili poslije mrijesta ... kada je u mrijestu je najranjivija (radimo najviše štete), jer njezinim ulovom u tom periodu spriječavamo njezinu reprodukciju, a to se dešava samo jednom na godinu. Radi toga je i (bio) "izmišljen" lovostaj, to je i djeci jasno.

Problem je jedan drugi ... ne može se administrativnom odlukom "narediti" ribi da se mrijesti "od - do" i tò nema smisla, dakle trebalo bi pratiti iz godine u godinu, ne znam ... temperaturu mora, globalno zatopljenje, korente itd., te prema tome odrediti period ... zaštite.
Koliko znam, ove godine su zubaci "kasnili" u odnosu na ustaljeni perid lovostaja ... znači li to da nisu bili "ranjiviji" onih petnaest dana nakon 15.06 ...?

Radi se tu o savjesti, a ne o administraciji.

I ... malo više ozbiljnosti, bilo je možda u početku (nekome) i smiješno ... sada već pomalo postaje žalosno ... ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la lupis » 25. 07. 2010. (19:22)

riberer je napisao/la:Ne znam čemu sprdnja sa ovom surferovom izjavom? Zar riba nije najranjivija kada je u mrijestu?

Zašto misliš da je to sprdnja?

Da razjasnimo malo...(mada nije mjesto ovdje):

1.U koje je vrijeme lovostaj za zubaca(bio u vrijeme kad je izjava izjavljena)?
2.U koje se zubatac vrijeme mrijesti(otprilike)?
3.Stvarno misliš da to treba prepustit savjesti?
4.Mislite li da su znanstvenici proroci pa znaju koliko će uranit ili kasnit druge godine mrijest neke ribe?
5.Zašto se pizdraije dokađaju konstantno u istim sredinama,e to nek mi netko objasni!?!

Stvarno ne razumim zašto netko misli da se ja sprdam....

Što se tiče komarče i lovostaja...,samo ću jedno reć i znam da se to neće sviđat većini,ali svatko neka vodi brigu o svom dvorištu...,i to sam već rekao previše....,kakav lovostaj???Zbog nekoliko kriminalaca kojima nemožete(ili ne želite) u svom dvorištu stat na kraj treballi bi ispaštat svi?

Ma da,bolje mučat i pravit se ćorav da se kome u selu ne zamiriš,a još ako ti se time bavi kakav rođo ili prijatelj....,bolje to riješavat na "višoj"razini...,i laprdat o izmjenama zakona...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la gonič zmajeva » 25. 07. 2010. (22:29)

Lupis kako ja mogu ikome stati na kraj u svom dvorištu :?: . Normalno je da država brine o zakonima i lovostajima ako želi da njeni građani i dogodine love ribu. Jedan komiški brod lovi po bracima oko Sedla pokraj Kornata. ljudi su profesionalci i naoružani su kilometrima mriža. Ko njih kontrolira rade li sve po zakonu :?: .U parku konobari i čistačice koji rade u restoranima bacaju svak svoju mrižu. Mriže se dižu na kuvertu čiste i vračaju nazad u more. Imaš neke pozicije di su mriže u moru 365 dana u godini :evil: . Kome ću ja stat na kraj. Punac mi govori da je u Kornatima riba u restoranu priko 500 kuna. Za kil ribe u kornate mogu na Hvaru u prijatelja izist jančića. Boli koga k.... za ribu. Samo je lova bitna :evil: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la joža » 13. 12. 2010. (16:46)

"svatko neka vodi brigu o svom dvorištu..."

to je istina, ali ne odnosi se na nas nego na policiju koje nema nigdje, a i kad je ima ne provodi zakon!
joža
New Entry

Tip plovila: VEN 590 sa Sole Diesel Mini 17

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 12. 2010. (17:57)

joža je napisao/la:"svatko neka vodi brigu o svom dvorištu..."

to je istina, ali ne odnosi se na nas nego na policiju koje nema nigdje, a i kad je ima ne provodi zakon!

Koji to zakon točno ne provodi ?
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la IVEK 85 » 06. 09. 2011. (22:45)

Ne kužim koji je gušt bacat mrežu gdje ih ima ko drva jedna na drugoj i kaj je najgore iz dana u dan ništa u mreži i naravno kukanje iz dana u dan loše loše nema ribe,što se tiče lovostaja na oradu nemam pojma kada je i dal ga uopće ima,znam da male primjerke bacam nazad u more i drago mi je zbog toga!
IVEK 85
Member

Tip plovila: Maestral H330F YAMAHA 5KS 2T

PostPostao/la piškera » 06. 12. 2011. (19:37)

Ma ima li tko u ovoj lipo našoj da reće STOP masakru oradi u vrijeme mrijesta,pa di je granica ovom masakru,ekipa iz Kaštela (isti koji plaču u emisiji More da ne mogu živit od ribolova) je prije 2 godine napravila masakr od 10t u arhipelagu Šibenika,evo opet prije 10-tak dana 7t,pa što je ovo di mi živimo,što radi Ministarstvo ribarstva,ovo je u najmanju ruku tragedija.
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

PostPostao/la MV KRK » 06. 12. 2011. (21:53)

prije jedno 10 tak dana su u krk doplovile 2 male plivarice ,jedna šibenske a druga novaljske registracije. došli su sve lovit samo ne plavu ribu. kad sam se vraćao sa lignji oko 3 ujutro naletio sam na njih ispred samog kampa u krku kako zaokružuju mrežu na 14 metara dubine,tamo sigurno nisu došli lovit srdele ili inćune. držali su se krka 4 dana dok nisu doslovno zapasle sve obližnje sike,svaku noć drugu,i kad ih je jedan lokalni profi ribar napao i zaprijetio im da je orada sada u mrijestu,da šta ih nije sram šta to rade,oni su se nasmijali i rekli da oni love samo salpe jer da je to kod njih "dole "najcjenjenija riba. ja kada bih mogao bi takvima zabranio vezivanje u portu za cijeli život,i kako je lupis rekao nek se drže svog dvorišta,al tamo su vjerovatno već sve istrijebili. :thumbdown:
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.