Bilo je i danas nešto posla... Stavljena je statvena cijev, osovina spojena na motor i zavidan nosač ležaja za brod.
Onda sam napravio pregradu koju smo kasnije plastificirali za brod (štuk 180/10 i smola/vuna 450). Motor je znači na mjestu, triba samo označit rupe za zavidat nosače za longarine, izvadit motor i namašćat navoje u longarinama...
Evo jedna brza... Ovo je prije kitanja...
Onda sam stavio spremnik vode u kuhinjski blok jer sam ocijenio da je tu najprikladnije. Dno spremnika je 5-6 cm ispod vodne linije,
Onda sam malo razmislio i skužio da će spremnik bit' gotovo nemoguće izvući van iz tog prostora kad budu postavljeni okviri vrata i vrata, police itd....
Pošto je mogućnost vađenja spremnika neophodna, odlučio sam otvorit' servisni otvor prema desnom spremniku nafte...
Spremnik nafte se lako skine i izvadi, pa onda spremnik vode kroz otvor ide prema krmi i van...
Taj otvor bit će zatvoren poklopcem s neoprenskom brtvom (za brtvljenje poklopaca) pričvršćeniom vidama.
Poklopac na spremniku
Nakon toga napravio sam i zalijepio za bok dvije stope od šperploče (20mm) za koje će se zavidati ušice kroz koje se provuku trake za pričvršćenje spremnika na mjesto. ispod spremnika također ću napravit policu od šperploče na kojoj će spremnik sigurno stat'.
Te stope ću sutra plastificirat' za trup jednim slojem vune 450g/m2
Nakon toga sam odrezao stražnji dio konzole na kuhinjskom bloku jer sam zaključio da je potpuno neiskorištena. prije sam dobio okvit od tikovine za taj prostor, ali odustao sam od te ideje jer imam bolju
Ispod tog dijela, a iznad spremnika vode u kuhinjskom bloku, bit će frižider/ledenica.
Evo šta sam razbio...
Ovdje na slici sam krajnji dio odrezao i spojio s prednjim. Stražnji dio sa zaobljenjima poslužit će za lijepo uredit sve nakon spajanja i laminacije. Sad sam dobio dio kuhinjske plohe na kojem će bit' poklopac, a ispod frižider. Bolje rješenje nego u klupi, ali i tamo je sad super izoliran prostor od kojeg mogu napravit' jaceru ako poželim.
Skidanje ovog dijela bilo je jako težak zadatak, i bez Fein Multitool alata kojeg sam kupio na SASO sajmu ne znam kad bih završio...
Na koncu sam postavio dva lijeva poklopca na bočna spremišta.
Uglavnom, sa svake strane bit će po dva odvojena spremišta, donje veće i gornje manje. U desnom donjem, u stepenici za izlazak na bok bit će plinska boca, u okruglom ležištu i pričvršćena trakom za stijenke.
U lijevom donjem će bit' ronilačka oprema, pojas s olovima, odijelo, peraje, maska i disalice, svašta nešto... Taj prostor će bit mokri gavun i moć e primat sve mokre stvari u sebe. Imat' će i svoj izljev.
Nakon toga je majstor plastificirao lijevi krevet u kabini (kontraštampu) za trup s dva sloja vune 450g/m2.
To je to za danas... Sutra nastavak...