evinrude ili honda

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: evinrude ili honda

PostPostao/la primorac » 29. 10. 2009. (20:08)

weiss je napisao/la:
primorac je napisao/la:
A to će koga ovdje educirati, kad su svi prepametni i najpametniji. Pa oni koji su stručni za motore npr.
Pitao si : Evinrude i li Honda? To je pitao netko drugi, a ne ja.
Anketa je pokazala - Honda. Nisam znal da lupe anketira. Vidi prvi post.
Što bi ti htio? Koju edukaciju? Npr. ono što je dome rekao o blizini i kvaliteti servisa. Ne mora svatko biti svjestan toga.
Kupi ono što smatraš da će biti najbolje za tebe. Imam Mercury i Tohatsu i ne planiram kupovati motor, ali ga netko s foruma kupuje i pita za savjet.
Danas nema loših motora, dakle održavanje - koliko košta, pošto su dijelovi koje redovno treba mijenjati, gdje treba odnijeti motor u servis, koji su to ljudi, kakva su iskustva... Eto vidiš i sam da ima dosta toga. Npr. koliko koštaju servisi za E TEC, a koliko za Hondu u 3 godine bi bilo zgodno znati.
BTW, ljetos sam vidio Evinrude komada 1 (jedan) ukupno, a Hondi bezbroj. Jeli ovo argument? Nije.
:D

Edukacija se vrši u obrazovnoj ustanovi, ili samoedukacijom.
Evinrude ili Honda, naslov je teme, ( a pitao je lupe)
Anketa u prenesenom smislu, većina članova foruma koja se javila, dali su glas za Hondu. Za koga si ti dao glas?
Da, ovo ljeto vidjeh samo jedan evinrude. BTW, iz moga porta svaki dan isplove barke u ribolov, one sa vb motorima su opremljene Hondama i Yamahama. Što misliš zašto?

A koliko puta dnevno ti isploviš u ribolov? Koliko često rade tvoj Mercury i Tohatsu?
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la weiss » 30. 10. 2009. (00:24)

primorac je napisao/la:Edukacija se vrši u obrazovnoj ustanovi, ili samoedukacijom. I na forumu
Evinrude ili Honda, naslov je teme, ( a pitao je lupe). Pitao je za pomoć pri kupnji motora!!
Anketa u prenesenom smislu, većina članova foruma koja se javila, dali su glas za Hondu. Za koga si ti dao glas? Pa nije to anketa ni glasanje za miss plaže. Pomoć pri kupnji ti može dati netko stručan za motore, npr. serviser tih motora. Ne smatram se stručnim za motore pa tako ni nisam dao nikakav prijedlog. Osobno sam imao ili imam Tomos, Yamahu, Mercury i Tohatsu i svi su radili bez greške, ali to je statistički beznačajan uzorak za davanje preporuka, a i pitanje je Evinrude ili Honda.
Da, ovo ljeto vidjeh samo jedan evinrude. BTW, iz moga porta svaki dan isplove barke u ribolov, one sa vb motorima su opremljene Hondama i Yamahama. Što misliš zašto? Razlozi su različiti

A koliko puta dnevno ti isploviš u ribolov? Koliko često rade tvoj Mercury i Tohatsu? Rade mjesec dana u godini intenzivno, odlasci na kupanje, skijanje i ribolov.
weiss
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70

PostPostao/la riberer » 30. 10. 2009. (08:28)

weiss je napisao/la:
primorac je napisao/la:Edukacija se vrši u obrazovnoj ustanovi, ili samoedukacijom. I na forumu
Evinrude ili Honda, naslov je teme, ( a pitao je lupe). Pitao je za pomoć pri kupnji motora!!
Anketa u prenesenom smislu, većina članova foruma koja se javila, dali su glas za Hondu. Za koga si ti dao glas? Pa nije to anketa ni glasanje za miss plaže. Pomoć pri kupnji ti može dati netko stručan za motore, npr. serviser tih motora. Ne smatram se stručnim za motore pa tako ni nisam dao nikakav prijedlog. Osobno sam imao ili imam Tomos, Yamahu, Mercury i Tohatsu i svi su radili bez greške, ali to je statistički beznačajan uzorak za davanje preporuka, a i pitanje je Evinrude ili Honda.
Da, ovo ljeto vidjeh samo jedan evinrude. BTW, iz moga porta svaki dan isplove barke u ribolov, one sa vb motorima su opremljene Hondama i Yamahama. Što misliš zašto? Razlozi su različiti

A koliko puta dnevno ti isploviš u ribolov? Koliko često rade tvoj Mercury i Tohatsu? Rade mjesec dana u godini intenzivno, odlasci na kupanje, skijanje i ribolov.

weiss pokušaj se naučiti citirati ... onako kako to rade i svi drugi ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la weiss » 30. 10. 2009. (10:24)

riberer je napisao/la:weiss pokušaj se naučiti citirati ... onako kako to rade i svi drugi ;)

Ma nema problema. :silent:
weiss
Member

Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70

PostPostao/la dentex » 30. 10. 2009. (16:59)

Honda BF 90 79.700 kn ; Suzuki DF 90 59.600. :o ..Zar je stvarno toliko bolji?
dentex
Member

Tip plovila: Ocqueteau 645 Yanmar 100

PostPostao/la primorac » 30. 10. 2009. (17:23)

dentex je napisao/la:Honda BF 90 79.700 kn ; Suzuki DF 90 59.600. :o ..Zar je stvarno toliko bolji?

Kod Jakopića Suzuki DF 90TL = 79.799,98 Kn ...

A naslov je evinrude ili honda....
:?:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la perinjoza » 30. 10. 2009. (23:04)

primorac je napisao/la:
dentex je napisao/la:Honda BF 90 79.700 kn ; Suzuki DF 90 59.600. :o ..Zar je stvarno toliko bolji?

Kod Jakopića Suzuki DF 90TL = 79.799,98 Kn ...

A naslov je evinrude ili honda....
:?:

Suzuki DF 90 ATL AKCIJA DO ISTEKA ZALIHA 59.593 kn
Novi motori .Cijena s pdv-om.
Garancija 3 godine.
MOGUĆNOST LEASINGA.

http://www.njuskalo.hr/nauticka-oprema/ ... las-335525

Je je, znam, nije ni honda ni evinrude, ali je cijena više nego povoljna
perinjoza
Member

PostPostao/la tehnicoo » 06. 11. 2009. (15:10)

Ako malo prolistamo kataloge i novitete doći ćemo do slijedećih podataka
Evinrude 75/ 90 :: 1296 cm3:: 3 cilindra::145 kg:: omjer prenosa 1:2.00
Honda 75/ 90 :: 1496 cm3:: 4 cilindra::163 kg:: omjer prenosa 1:2,33
Mercury 80/100/115 :: 1732 cm3:: 4 cilindra::181 kg:: 0mjer prenosa 1:2,33
Suzuki 70/80/90 :: 1502 cm3:: 4 cilindra::155 kg:: omjer prenosa 1:2,59 (off set- izmaknuta osovina )
Yamaha 80/100 :: 1596 cm3:: 4 cilindra::170 kg:: omjer prenosa 1:2,30
Definitivno četverotaktni japanac-preporuka Suzuki nova generacija manja potrošnja, najveći omjer prenosa 1:2,59, izmaknuta pogonska osovina tako da je motor više u čamcu, veći promjer propelera veća iskoristivost ,( kao kod malih motora HIGH TRUST ili BIGFOOT bitno za skijaše i veće opterećenje).
Provjerite cijene kod prodavača, vrijeme je popusta, zatražite popis servisa, popričajte sa serviserom u vašem mjestu.
Dobro more- puno riba
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la dome » 06. 11. 2009. (21:47)

tehnicoo radi sa suzukijima ................
dakle nije objektivan a, ponajmanje stoga što je pitanje Honda ili Evinrude ali on natura suzuki iako za njega niko ne pita :roll: ...................
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la perinjoza » 07. 11. 2009. (07:59)

tehnicoo je napisao/la:Suzuki 70/80/90 :: 1502 cm3:: 4 cilindra::155 kg:: omjer prenosa 1:2,59 (off set- izmaknuta osovina )

Molio bih "zdravo seljačko" objašnjenje gore navedenog i da li je to imao stari DF90 ili ne?
perinjoza
Member

PostPostao/la tehnicoo » 07. 11. 2009. (11:13)

dome je napisao/la:tehnicoo radi sa suzukijima ................
dakle nije objektivan a, ponajmanje stoga što je pitanje Honda ili Evinrude ali on natura suzuki iako za njega niko ne pita :roll: ...................

za koga radi "dome", da li je pročitao ranije postove, da li nekome smetaju usporedni tehnički podaci, vjerojatno objektivnima ne, a svatko ima pravo na svoje mišljenje.

perinjoza je napisao/la:
tehnicoo je napisao/la:Suzuki 70/80/90 :: 1502 cm3:: 4 cilindra::155 kg:: omjer prenosa 1:2,59 (off set- izmaknuta osovina )

Molio bih "zdravo seljačko" objašnjenje gore navedenog i da li je to imao stari DF90 ili ne?

Off set -izmaknutu pogonsku osovinu imao je i stari model Suzuki 90 ks
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la Ivanb1991 » 07. 11. 2009. (18:04)

;) yamaha
Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!
Ivanb1991
Member

PostPostao/la perinjoza » 07. 11. 2009. (19:20)

tehnicoo je napisao/la:Off set -izmaknutu pogonsku osovinu imao je i stari model Suzuki 90 ks

Pretpostavljao sam da je to - to, ali sam tražio potvrdu.
Naime, čuo sam da novi DF90 "voli" motati volan u jednu stranu dok na identičnom brodu stari DF90 to ne radi. Zato me i zanimalo ako je i stari to imao.

Tnx!
perinjoza
Member

PostPostao/la tehnicoo » 08. 11. 2009. (14:20)

perinjoza je napisao/la:
tehnicoo je napisao/la:Off set -izmaknutu pogonsku osovinu imao je i stari model Suzuki 90 ks

Pretpostavljao sam da je to - to, ali sam tražio potvrdu.
Naime, čuo sam da novi DF90 "voli" motati volan u jednu stranu dok na identičnom brodu stari DF90 to ne radi. Zato me i zanimalo ako je i stari to imao.

Tnx!

Svi motori imaju tendenciju vučenja na jednu stranu i zato postoji mala peraja na peti koja se može podešavati, ako vuče desno treba pomaknuti kraj peraje desno, ako vuče lijevo pomaknuti kraj peraje lijevo, ako to ne pomogne onda je vjerojatno greška u montaži, tu su bitne dvije stvari sredina i visina, ako je pogrešena sredina onda je problem jer su izbušene rupe treba čepit i bušiti nove, za visinu nebi trebao biti problem jer postoje rupe za podešavanje, na američkim testovima za pojedine brodove točno piše na koju rupu je montiran motor. To je malo nezgodno jer se mora čamac vaditi iz mora, ali dobro je to napravit i optimalno podesit jer će se i potrošnja smanjit.
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la perinjoza » 09. 11. 2009. (07:16)

tehnicoo je napisao/la:Svi motori imaju tendenciju vučenja na jednu stranu i zato postoji mala peraja na peti koja se može podešavati, ako vuče desno treba pomaknuti kraj peraje desno, ako vuče lijevo pomaknuti kraj peraje lijevo, ako to ne pomogne onda je vjerojatno greška u montaži, tu su bitne dvije stvari sredina i visina, ako je pogrešena sredina onda je problem jer su izbušene rupe treba čepit i bušiti nove, za visinu nebi trebao biti problem jer postoje rupe za podešavanje, na američkim testovima za pojedine brodove točno piše na koju rupu je montiran motor. To je malo nezgodno jer se mora čamac vaditi iz mora, ali dobro je to napravit i optimalno podesit jer će se i potrošnja smanjit.

Izgleda da je problem u visini, jer su mjerenjem zaključili da je stari DF90 bio nešto duži od novog.
perinjoza
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.