Viking 28 (ex "Leut")

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Leut

PostPostao/la Macič » 05. 10. 2009. (13:22)

jel mozda ko ima stare nacrte rebara i svega toga .....trazim to za jednog prijatelja koji ga sređuje,gleda san i trazia po internetu al nisan se bas proslavia pa ako ko posjeduje informaciju di mogu to nac, ima li moze ode to stavit u obliku nekih slika bio bi mu jako zahvalan a moj prijatelj jos i vise :thumbup:
Macič
New Entry

PostPostao/la Groff » 05. 10. 2009. (19:08)

Pa ni leut univerzalna barka pa da rebra odgovaraju svim modelima, staro rebro se kopira i napravi novo ili ako fali, napravi se šablona i onda napravi.
Groff
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la domagoj » 05. 10. 2009. (19:59)

Evo, ovo je slika rebara nakon struganja stare boje, prije brušenja:
slika
Kao što se vidi sa slike, rebra su većinom iz pet dijelova, osim nekoliko prvih na provi i krmi. Izvorno su spojena brokvama, koje su s vremenom propale, pa su se spojevi rasklimali i na tim mjestima drvo gnjije. Ja ću ih nakon brušenja zamijeniti inox pašajicama.
Ne znam kakvi te nacrti zanimaju. Ja sam za sada samo skinuo nacrt središnjeg rebra, ali planiram snimite sve profile rebara kad stignem. Sad imam važnijeg posla, konstruiram nadstrešnicu kojom ću natkriti brod da mogu raditi i po lošem vremenu.
domagoj
Member

Tip plovila: Leut Viking 9 m, IMR M34

PostPostao/la matrix357 » 05. 10. 2009. (21:36)

koje su mjere ovoga broda?hvala.
najbolje dane proveo sam noću!
matrix357
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: qs435 40efi

PostPostao/la medley » 05. 10. 2009. (22:24)

Cini mi se dobar brod :thumbup:

sta mu je s kabinom, jesi ovo tek kupija pa preuredjujes ili??
medley
New Entry

PostPostao/la domagoj » 06. 10. 2009. (06:32)

Duljina 9 m, širina 3 m. Na sredini je dosta nizak, pa ga planiram povisiti za visinu jednog madira i napraviti mrtvu bandu da mu kabina i natkabina puno ne strše.
Brod sam nabavio i dovezao prije nešto više od pola godine. Do sada nisam puno na njemu radio. Skinuo sam kabinu i kuvertu (pogledaj prve postove - tamo su slike broda kakvog sam nabavio) i planiram napraviti novu kabinu i natkabinu.
domagoj
Member

PostPostao/la ferretti » 11. 10. 2009. (16:37)

evo proćita san svih 12 stranica i mogu samo reć super brod, ljubomoran sam.
ferretti
New Entry

PostPostao/la domagoj » 13. 10. 2009. (07:02)

Kad to kaže jedan Ferretti onda to stvarno nešto znači. Hvala
domagoj
Member

PostPostao/la gull » 04. 11. 2009. (06:32)

Pozdrav

Moje misljenje je nemoj ga ni u ludilu povisivati za jedan mandir pa onda mrtve bande na to.
Pravi leut je gradjen u sedlastoj gradnji tj kad ga gledas u moru mora biti nizak i davati osjecaj da perfektno lezi na moru.

za leuta vrijedi ova stara izreka:" ako ti se pivac sa bande moze napiti mora to je pravi brod"
Na postojecu visinu broda gradi mrtve bande, nikako ga ne povisuj za jedan mandir, govorim ti to iz razloga sto ces ljudima zaustavljati dah kako ce izgledati u moru.

Da nebi mislio kako trabunjam gluposti i sam imam leuta 8m koji upravi zahtijeva tesku rekonstrukciju nakon dugih 40 godina sluzbe.

pozdrav
gull
New Entry

PostPostao/la porer » 04. 11. 2009. (08:26)

Potpisujem. Mrtva banda da ali još jedan madir pa ona ne, nikako!
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la domagoj » 04. 11. 2009. (14:28)

Potpisao bih odmah i ja da se radi o tuđem brodu. Kako je riječ o brodu kojim ću ja ploviti i boraviti dulje vrijeme (ljetne đite), planiram i zimi, onda sam stalno u raskoraku između estetike, funkcionalnosti i udobnosti. Tako da i ja osobno mijenjam stav svaki dan. I meni se brod više sviđa ovakav, uz dodatak mrtve bande. I mene je strah da bi povišenjem izgubio na izgledu. Da ne govorim o dodatnom trudu i troškovima. S druge strane dobio bih na funkcionalnosti i udobnosti, jer mu je sada na sredini broda visina razme u odnosu na vrh kolombe svega 90 cm (unutrašnja visina razme).
Obzirom da sam i sam na vagi, drago mi je čuti i mišljenje drugih.
domagoj
Member

PostPostao/la primorac » 04. 11. 2009. (20:40)

Pogledaj Grintešin brod, dignute mrtve bande, plastificiran, brod izgleda fantastično... Ako možeš. potegni do Marine, pa ga pogledaj ( i pokradi mu ideje ) ;)
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la domagoj » 04. 11. 2009. (21:42)

To mi je u planu, kad uhvatim priliku.
domagoj
Member

PostPostao/la domagoj » 17. 12. 2009. (19:35)

Pozdrav svima. Drago mi je da forum ponovo funkcionira, ali mi se čini da su se svi uspavali. Nitko se ne javlja na temi drvenih brodova. Ne vjerujem da su odmah svi pobjegli s ovog foruma. Ako je već loše vrijeme i ne može se ništa raditi na brodu, uvijek ostaje internet.
Prije nego se vrijeme pokvarilo, počeo sam brusiti madire i rebra iznutra, nakon što sam prethodno spalio i ostrugao pituru. Namučio sam se sa struganjem, jer se pitura nije ljuštila, nego se nakon što se zagrije razvlačila ko žvaka. Evo kako izgleda nakon prvog brušenja:
slika
Prvo brusim ugrubo, malom kutnom bruslicom i papirom gradacije 40 ili 36, ovisno koji nađem u dućanu. Probao sam s lamelarnim diskom i fleksibilnom diskom i ovaj drugi mi se pokazao praktičnijim u uskom prostoru, čak može zahvatiti i u uske raspore između rebara i madira. Problem je što puno nosi, pa treba raditi pažljivo, bez pritiskanja i bez zadržavanja. Probao sam radit s finijim papirom, ali se brzo napuni i pali od ostataka piture. U drugoj fazi ću brusiti finijim papirom i vibracionom, odnosno orbitalnom bruslicom.
domagoj
Member

PostPostao/la Mali Dabar » 17. 12. 2009. (21:29)

Super je da forum opet radi !
Domagoj,prije koliko vremena je brod plastificiran izvana i je li se negdje plastika odvojila od drva pošto je dugo vani ?
Mali Dabar
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.