kozice s tikvicama..kuhanje u woku

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: kozice s tikvicama..kuhanje u woku

PostPostao/la morski konjic » 16. 10. 2009. (20:33)

porer je napisao/la:Mijenjam paket (12 komada) dukat vrhnja za kuhanje za 2-3 deca pravog bešamela

ne trebate mijenjati gosp. porer tu sam ja da vam pomognem:

receptura za umak je: na količinu maslaca -isto toliko brašna -puta 2 mlijeka
---u otopljeni maslac zapržimo brašno i podlijemo vrućim mlijekom --miješamo na laganoj vatri kuhačom dok ne provri i sjedini se (obavezno neprekidno miješanje)....mlijeko se grije sa začinima (kapula,lovorov list,klinčići,muškatni orašćić svježe meljen).....(prije podlijevanja zaprške procijediti ,naravno)
receptura za gušći (npr. lazanje) je 1/2 više maslaca i brašna na istu količinu mlijeka......

porer je napisao/la:Bilo je vrhnja i prije, što se sad desilo, neka space technology

dogodilo se je to da na 100 sjedećih mjesta restorani trebaju imati 10 kuhara a ne vjerujem da ijedan ima i 5 kuhara pa osim vrhnja tu su i ledo pomfrit,ledo blitva,mix povrća,majoneze zvijezda,dimljene orade i tune od kojih prave "vrhunske carpaccie",razni dresinzi,polugotove proizvode od tijesta,suhe gljive,pomodore,na tone vegete i mljevenog mesa iz interšpara i metro-a,gotove kreme od tiramisu-a do najfinijih parfaita (parfait=savršeno,perfektno) ...semifredo sanson..

Robi je napisao/la:Usput "maestro", neki ljudi jos uvijek cekaju na opis susenja ugora kojemu bi nas ti "mogao" poduciti, kad bi htio, naravno

otom,potom...doći će na red kada precizno položim svoje parangale koji imaju 50%-tnu lovnost ako su u pravim rukama..

Robi je napisao/la:izrazavati da se Konjic slucajno ne usplahiri jer je osjetljiv kad je njegova guz**a u pitanju

izražavajte se kako želite,dajte si oduška...jer tko zna kad će opet kalma bonaca pa da se otisnete na onu "pučinu "..
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la porer » 17. 10. 2009. (05:34)

Hvala za recept, znam ga napraviti. Ono 'mijenjam' sam napisao više kao šalu, drugim riječima ne bih dao dobar bešamel za 12 Ledo vrhnja ;)

morski konjic je napisao/la:dogodilo se je to da na 100 sjedećih mjesta restorani trebaju imati 10 kuhara a ne vjerujem da ijedan ima i 5 kuhara pa osim vrhnja tu su i ledo pomfrit,ledo blitva,mix povrća,majoneze zvijezda,dimljene orade i tune od kojih prave "vrhunske carpaccie",razni dresinzi,polugotove proizvode od tijesta,suhe gljive,pomodore,na tone vegete i mljevenog mesa iz interšpara i metro-a,gotove kreme od tiramisu-a do najfinijih parfaita (parfait=savršeno,perfektno) ...semifredo sanson..

Očekivano, to sam i mislio. Ana & co :)

Odoh sad do mula po koju lignju za ručak, uživajte!
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Robi » 17. 10. 2009. (11:21)

morski konjic je napisao/la:
Robi je napisao/la:izrazavati da se Konjic slucajno ne usplahiri jer je osjetljiv kad je njegova guz**a u pitanju

izražavajte se kako želite,dajte si oduška...jer tko zna kad će opet kalma bonaca pa da se otisnete na onu "pučinu "..

Znaci bio sam u pravu :mrgreen: Konjicu, "puno zujis a malo meda dajes". Lako je par gladnuša odusevljavati sa lijepim šarenim slikama, ja bi sa druge strane "napokon" volio procitati nesto od te, toliko puta najavljivane, vrhunske kuhinje... maestro ;) ....
Robi

PostPostao/la Robi » 17. 10. 2009. (11:52)

tramontana je napisao/la:
Robi je napisao/la:Usput "maestro", neki ljudi jos uvijek cekaju na opis susenja ugora kojemu bi nas ti "mogao" poduciti, kad bi htio, naravno ;)

Tebe nešto muči. Imaš ogromni potencijal, a tračiš ga u nekakvim nepotrebnim verbalnim nadmetanjima. Rađe nam daj neku svoju kreaciju kojoj bi se mogli diviti, pa da i tebe oslovim sa "maestro" :thumbup: .

(I nemoj, molim te, ovo shvatiti kao napad.)

Tramontana, zadnjih dana sam bolestan (ali ne u glavu ka neki :mrgreen: ), pa dok antibiotici odrade svoje, lezim, visim po internetu i malo se zabavljam.
Hvala za to o potencijalu, ni na kraj pameti mi nije nesto od tebe shvatiti kao napad. :thumbup:
Nazalost, ne bavim se kuhanjem ako bas ne moram, bavim se nekim drugim stvarima, ali volim u određenim granicama pojest nesta kvalitetno i zanimljivo kad god mogu. Uz bolju polovicu koja odlicno kuha, zadnih nekoliko godina imam jos i oko sebe profi kuhare pa uzivam u tim blagodatima. A doticni "maestro" maše gomili ispred nosa sa šarenim slicicama, i svi odmah padaju u trans, iako na tim slicicama nema nicega sto vec prije nisu vidjeli i probali....pa me to malo zabavlja plus sto imam ugrađen kvalitetan alarm za proser koji se upali uvijek kad se netko preserava u mojoj blizini i onda zvoni na uzbunu.
Osim toga, samo pomazem da ljudi budu upoznati sa "maestralnim" metodama susenja ugora....da nije bilo ove moje "packe", od te metode bi ostale samo prazne rijeci na papiru (forumu) kao i za puno toga do sada. Slucajno sam u mladosti studirao biologiju i kemiju, pa primjetim kada netko pise gluposti vezano za te teme, a "maestro" to radi cesto i sto je najgore na tim izmisljotinama gradi svoje teorije koje neupucenim ljudima izgledaju nesto grandiozno.
Ali, ako tko i dalje zeli nesmetano uzivati u sarenim slicicama i uz njih serviranim raznoraznim glupostima/izmisljotinama,
tko sam ja da tu smetam sa svojim upadicama.... :mrgreen: Evo, necu vise, casna pionirska.
Robi

PostPostao/la Žabar » 17. 10. 2009. (14:14)

Jebem vam sve! Gdje je bilo krava,bilo je i vrhnja!
Ljudi moji,jel vi zaboravljate šta se od krave sve može napraviti :?:
I dok je živa i dok je mrtva :?:

Porer,jesi mi prijatelj,al Vrbovečka pera je starija od talijanske pizze,pogotovo o tome šta se u mojemu kraju sve baziralo na kravama i njezinim nusproduktima!

Nije sve u ribi ;)
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 17. 10. 2009. (14:23)

I još jedno...

Nemate pojma šta je pravi domaći maslac ;)

I šta je pravo domaće vrhnje ;)

Porer,jebamemalicucek,pičim za Pulu da probaš šta je sir z vrnjem!
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 17. 10. 2009. (14:38)

Robi koji ti je kaco? Na svim temama si kontra. Hajde tamo na brodovima, tamo je crno - bijelo, ili je ili nije ali ovdje? Alo, ukusi, nastup, ljepota??? Meni se njegove slike dopadaju a recepti s njegove stranice kao i ovi ovdje oduševili su i mene i sve kome sam spremao ta jela. A ako ti se ne dopada njegov stil žao mi je, meni je originalan i zanimljiv. Imaš tu po forumu puno žešćih preseratora i krkana pa navali na njih, pusti morskog.

Žabar ja sam rekao da ne volim mlijeko i mliječne proizvode. Mogu pojesti ali baš da sam ljubitelj - nisam. Jedino što prolazi 100% bez razmišljanja je kad kumova stara (100% zagorka) napravi štrukle, e to je nešto mmm :)

Ali evo drugi primjer - moj je stari lovac, zna povremeno donijeti divljači. Stara to napravi sve za 5 a na kraju umiješa vrhnje i zezne 100% Jedva sam je nagovorio da meni ostavi taj šugo odvojeno, bez vrhnja, jednostavno ne volim i gotovo.

P.S. Itekako imam pojma šta je pravi domaći maslac, vrhnje i sir 8-)
porer
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 17. 10. 2009. (14:44)

Robi je napisao/la:Znaci bio sam u pravu :mrgreen: Konjicu, "puno zujis a malo meda dajes". Lako je par gladnuša odusevljavati sa lijepim šarenim slikama, ja bi sa druge strane "napokon" volio procitati nesto od te, toliko puta najavljivane, vrhunske kuhinje... maestro ;) ....

Robi, ako ti se tema ne sviđa ne moraš je pratiti, a još bi bilo bolje da je oslobodiš svojih komentara. Citiram dio Pravilnika:
8. Nije rečeno da su pitanja i komentari u pojedinim postovima namjenjeni baš vama. Razmislite o tome prije pisanja odgovora.

Tvoji komentari tipa:
Robi je napisao/la:Tramontana, zadnjih dana sam bolestan (ali ne u glavu ka neki :mrgreen: )

bi se mogli vrlo lako krivo shvatiti, a "proser" bi bilo bolje upotrebljavati isključivo u tvojoj blizini. Forum poštedi svojih vulgarizama.
Izgleda da su, osim tebe i tvoje bolje polovice, koji volite "pojest nesta kvalitetno i zanimljivo" kad god možete, većina forumaša "gladnuši" koji ne znaju ništa o kuhanju i ne znaju ništa drugo nego se "odusevljavati sa lijepim šarenim slikama". Ne vidim te tvoje "kvalitetne" recepte ... prosvijetli nas da i mi pojedemo nešto "kvalitetno". Postani ti "maestro" kad već znaš tako puno.

Najjednostavniji je način da se postupi po recepturi i tek onda komentira jelo koje je ovdje predstavljeno. Ili je dobro ili nije, ili vam se svi đa ili ne.
I gotovo!

Što se pak, pomaganja ljudima tiče, ili napiši nešto svoje ili ne laprdaj više. Ovo je tema sa jednostavnim naslovom, radi se o receptima, ako nisi shvatio, a sloboda je kuhara kako će sročiti svoj recept i to se nekome može svidjeti , a nekome ne, no sa samim receptom (golim) nema veze. Shvatimo to kao ukras.

Ponavljam, ako ti se tema ne sviđa imaš uvijek Anu Ugarković ili ne znam koga, pa komentiraj njezine recepte ... ali negdje drugdje.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Žabar » 17. 10. 2009. (14:53)

Ma porer,luti me da ljudi nemaju pojma da se maslac dobiva od vrhnja...
...od pravog vrhnja,i dobiva se u napravama koje se zovu "temfača"...
i tko nezna šta je pravo vrhnje,da je bešamel totalno sr@**e!

Osječam dužnost da ti donesem pravo vrhnje,pa mislim da nečeš mjenjati vrhnje za bešamel samo tako :Drink40:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 22. 10. 2009. (08:09)

Ja sam ovdje nešto propustio izgleda :)
porer
Old Senior Member

PostPostao/la morski konjic » 22. 10. 2009. (09:57)

pogledaj u anale foruma ...naći ćeš u rubrici "analne izreke"...jer tko je lud da pobriše onako genijalne tekstove..
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la morski konjic » 22. 10. 2009. (09:58)

prelijepo jugo za lov glavoča ili za surfanje.....a za ručak već se kuhaju puževi vinogradari (franc. escargotes)...

obadvoje vrlo dobra stvar za sve eksplozivce ovog foruma da se malo ispušu ili da umiru želučane čireve,a za luđake preporučujem vježbe dubenjem na glavi.......
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la primorac » 22. 10. 2009. (10:14)

A moga bi i fažol s tunjevinom...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Robi » 26. 10. 2009. (17:29)

porer je napisao/la:Ja sam ovdje nešto propustio izgleda :)

Propustio si dodjelu nagrade "Zasticeni licki medvjed" za tebe i "maestra".

Kako nisam beskičmenjak i vrsta osoba koja ce svojevoljno sudjelovati u komunikaciji ili kakvoj drugoj vrsti interakcije iz podređenog položaja, gdje ce mi "netko" po vlastitom nahođenju brisati moje misljenje koje sam napisao kao odgovor na tuđe tvrdnje/savjete/uvrede/upite, lijepo molim istog onog tko se sluzi tim metodama iz "djecjeg vrtica" da izbrise moj account na forumu jer zbog toga vise nemam namjeru sudjelovati.
Imam pravo na izrazavanje vlastitog misljenja, a ovakve vrste neobjektivnih "autoriteta" i njihove odluke jednostavno ne priznajem.
Robi

PostPostao/la porer » 26. 10. 2009. (20:47)

Eto i to riješeno. Robi dužan sam biru pa kad te put nanese u Pulu okreni 095 9000 118.
porer
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.