Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la pero » 22. 10. 2009. (17:52)

amiklic1 je napisao/la:Samo moram još smislit način kako postavit taj produžetak osovine kormila preko ovog sad spoja na vrhu postojeće osovine di dolazi ovaj prsten argolice hidraulike.

Uh, opet triba mislit...

slika
pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la amiklic1 » 22. 10. 2009. (18:15)

primorac je napisao/la:Možda da na taj gornji prsten zavariš komad pločevine od inoxa, što deblji to bolje, pa prema njemu izraditi dosjed za argolu, nešto ovako:

slika

Da, vidiš, nije mi to palo na pamet. Fora je da se zavari na prsten, ne na osovinu, pa se sve skupa može skinit i ostane osovina slobodna doli...

Najbolje kombinirat ova dva rješena. Tvioje i Gosta. Triba uzet pravokutni tondin i zavarit ga, pa na njega nataknit produžetak osovine.
Gori isto triban nešto montažno napravit, da se može skinit sve.

ma neće bit problem, samo da se uvatin posla.
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la skanap » 22. 10. 2009. (18:19)

amiklic
Također sam skinio ona dva graničnika s pete kormila. Kormilo ni u jednom momentu nije udaralo u njih, tako da neman pojma zašto su tamo stali.

obrati paznju na granicnike na timunu i rijesi ih nekako drukcije iznutra jer neda bog da otkaze hidraulikaa nema toga broda kome nije bar jednom) u nekon manervu pogotovo krmon zalipija bi ti se list u propelu samo tako,nisu oni bezveze stavljeni samo je lose rjesenje sa sipkama vani
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la amiklic1 » 22. 10. 2009. (18:59)

skanap je napisao/la:amiklic
Također sam skinio ona dva graničnika s pete kormila. Kormilo ni u jednom momentu nije udaralo u njih, tako da neman pojma zašto su tamo stali.

obrati paznju na granicnike na timunu i rijesi ih nekako drukcije iznutra jer neda bog da otkaze hidraulikaa nema toga broda kome nije bar jednom) u nekon manervu pogotovo krmon zalipija bi ti se list u propelu samo tako,nisu oni bezveze stavljeni samo je lose rjesenje sa sipkama vani

Ma jasno, stavit ći graničnike ali ne odmah. Sad triban riješit ovaj produžetak osovine kormila prema gori, pa kad skužim način onda ću znat i kako i di stavit graničnike.

Mislim da će se naslanjat na prednju stranicu krmenog gavuna, ispod vrata. Planirao sam zavarit dvi šipke i na njih pločice koje će se naslanjat na pregradu.

A to da neman pojma zašto su stali mislio sam na poziciju. Pa nije im problem izračunat udaljenost kad znaju da je 35 stupnjeva otklon. bar približno da stave, a ne onako ni cenat od njih ne dolazi...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 23. 10. 2009. (13:26)

Graničnici ti moraju biti na peti(moraju zaustaviti list),inače nećeš proći na "tehničkom"(obavezno je po zakonu)
da ti malo pomognem,ovako bi trebali biti postavljeni graničnici:
slika
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la amiklic1 » 23. 10. 2009. (15:21)

josme je napisao/la:Graničnici ti moraju biti na peti(moraju zaustaviti list),inače nećeš proći na "tehničkom"(obavezno je po zakonu)
da ti malo pomognem,ovako bi trebali biti postavljeni graničnici:
slika

A kako prođe na tehničkom brod koji nema petu?
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 23. 10. 2009. (20:05)

kod gulla neće tražit da se stave graničnici jer se tolerira vlasnicima taj detalj radi gubitka brzine. zna se koliko im je to važno ;)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 23. 10. 2009. (20:32)

unije je napisao/la:kod gulla neće tražit da se stave graničnici jer se tolerira vlasnicima taj detalj radi gubitka brzine. zna se koliko im je to važno ;)

Evo opet ovih iz pomorske gerijatrije...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la primorac » 23. 10. 2009. (20:47)

kod njih je drveni timun bez graničnika.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la unije » 23. 10. 2009. (20:57)

amiklic1 je napisao/la:
unije je napisao/la:kod gulla neće tražit da se stave graničnici jer se tolerira vlasnicima taj detalj radi gubitka brzine. zna se koliko im je to važno ;)

Evo opet ovih iz pomorske gerijatrije...

pa je, ima i drvenih. ali ovdje će biti i dupli graničnici, a i sama argola će udarati u onaj otvor u krmenom piku znači sve zajedno 3, a samo malo i sami cilindar ima svoje limite pa je to ipak 4.
jel točno ili ?

vidi ami argolica bi ti trebala ići malo drukčije neko oblo na pravokutno pa pritezanje sa vidom. znam da je to posla i tokar će potrošiti koju uru, ali kad već radiš napravi kako triba.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 23. 10. 2009. (21:26)

Danas sam gleda u mojoj barci argolica je doli na osovini timuna niže od kvadratnog dijela, vida upire u upušteni dio na okruglom dijelu osovine, kvadrat je iznad na koji se natiče argola. Argolica je od bronce izlivena, čini mi se ježina ili netko iz Rijeke to radi.
Hidraulika je ista ova SCAM. Graničnik timuna je u dijelu di i hidraulični klip.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la unije » 24. 10. 2009. (07:58)

vidim uzeo si malu pauzu ? :)
da li si riješio argolu ? tvoj slučaj bi riješio tako da bi gore na razmu stavio bukulu/ležaj i čep svakako a vođenje prema osovini kormila dolje i onoj drugoj argolici skidljivo na način da se to ostvari preko cijevi sa debelom stijenkom (može i osovina sa kvadratnim završecima) tako kad bi htio voziti na argolu rukom 1. otvoriti vrata staviti tu cijev na misto i pritegnuti sa vijkom( tipo leptir ali da možeš dobro stisnit-veća polugica) 2. otvoriti čep i utaknuti argolu
Ima tu rađe.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 24. 10. 2009. (09:22)

Ma nisam uzeo pauzu nego je pala takva kiša da nisam moao iz kuće. Onda, počeo je SASO, pa sam bio na nekim predavanjima i sastancima, svašta nešto. Rekoh sto puta, posao donese brod, a brod nikad neće donit posao 8bar meni i bar u ovim okolnostima) :-)

razmišljamo slično. Ideja je (zasad) gori stavit čep (triba ostat razma za sidenje slobodna), onda ispod laminirat nekakav prihvat vrha produžetka osovine (za prednju stijenku iznad vrata), a doli napravit da sve sjedne na ono postojeće stanje i pritegne se jako (veća poluga na vidi je i meni pala na pamet, ali ja ne bih leptir već jaka vida i poluga na njoj kroz rupu).

Onda bih radio ovako: nataknem cijev na donji dio, malo nakošenu vrhom prema krmi, onda vrh te cijevi povučem prema provi u uglavim je u prihvat pa zategnem (možda i inox kopčom na polugu). otvorim čep i nataknem argolu, pa guštam...

neman vrimena crtat al tribat ću sve bar skicirat da znam napravit. neće bit baš neki veliki problem, iako sam mislio da se neće ni moć baš kvalitetno odradit u momentu... nema zime (za eskime, naravno) :-)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 24. 10. 2009. (11:55)

ono leptir sam uzeo samo slikovito, zavariš na glavi vide polugu veliku toliko da možeš rukom jako stezati, a opet da ne udara okolo u nešto.
e koji dan, ajmo na more... :)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Trogiranin » 25. 10. 2009. (08:53)

slika
slika
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: impulz i 4 gostiju.