mrak je napisao/la:Ela !
Ami vidin da puno koristiš crestomer ,a sad me i ova kombinacija epoxy -crest-epoxy malo iznenadila , daj mi reci imaš li kakva iskustva odprije sa tim materijalom jer je relativno novi (crestomer) . Pitan jer i ja radin sa "crestomer advantage 30" (bijela 2K masa u tubi ) pa malo eksperimentiran , naime lijepil san volvo koljevku -ležaj motora sa njim i onda preko svega laminiral poliesterom i povezal sa trupom pa me malo kopka kako će se to povezat -trpit,makar po uputama ne bi smjelo bit problema.
A kad budeš arival do loopy-evoga porta ovo leto ,uvridit ću se ako se ne javiš do moga
Radim s Crestomerom jer iman nekog da me uputi u to sve, a i većina stvari na brodu je zalijepljena njime. Dosta naših proizvođača smatra ga skupim, ali sposobnost strukturnog lijepljenja mu je stvarno odlična.
Ovaj tvoj dolazi kompletan i spreman za uporabu iz tube, i to je prednost. Ajde javi di si ga kupio i po kojoj cijeni, ako nije problem. Ja ga teško nalazim za kupit.
Taj bijeli je dobar za aplikacije di se vidi ljepilo, pa mogu reć da je za to šta si ti lijepio više nego dobar, odnosno mrvu preskup s obzirom da si preko njega laminirao.
Kod mene su isto temelji (koji su zapravo komad kontraštampe s laminiranim drvenim longarinima) zalijepljeni crestomerom pa je preko laminirano.
Ako si ga stavio tako da je nakon pritiskanja sa svih strana malo izvirio vani (da se osigura ravnomjeran raspored ispod, na površini koja se lijepi), nemaj frke, to drži ko blesavo.
Obavezno odmastit i malo pobrusit ako je stariji laminat (po uputama, ali neeć bit problema ni ako je samo očišćeno).